Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-12-2004, 09:37 AM   #21
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
puRe pretpostavio sam da ce te ovo zanimati. dusu dao za ambient soundove.
video sam juce.....fascinantno....ide na moju "listu zelja"
Old 25-12-2004, 06:30 PM   #22
dlukace
Member

jebote...prodao bih starce za takvo ne?to-e to je sint u pm! lijepo izgleda a i zvuk nije lo?...
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2004, 08:02 AM   #23
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

kostat ce oko $2000 na cesti, sto je sada ustvari jako malo eura , oko 1500.

inace ja bih ipak radije uzeo pravi stari Prophet 5 Rev3 sa starim CEM-ovima. mozes ga dovuci iz US u dobrom stanju sa ugradjenim MIDI-jem za oko 1500-1600 ? total. 8) 8)

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2005, 12:09 AM   #24
dlukace
Member

ma kakav prophet kad nam je italija blizu stari-elka synthex je po mnogima puno bolja ma?ina samo ?to ju nisu htjeli jer nije imala nikakav renome...meni je ona na 1 mjestu..
Old 06-01-2005, 05:19 AM   #25
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default SYNTHEX i PROPHET 5 Rev3

Quote:
Originally Posted by dlukace
ma kakav prophet kad nam je italija blizu stari-elka synthex je po mnogima puno bolja ma?ina samo ?to ju nisu htjeli jer nije imala nikakav renome...meni je ona na 1 mjestu..
ako naletis na nekog tko nezna sto ima mozda ide za neke normalnije pare, ali inace cijene idu uredno oko 2000 EURA, i vise ako je u vrhunskom stanju.

propheti i synthex su dvije puno razlicite masine, drugacijeg zvuka. Prophet 5 koristi analogni chip kao CEM ili SSM za svoj VCO koji je vrlo 'debeo', organican zvuk.. duga prica..

Synthex koristi DCO - tj. digitalni clock kontrolira frekvenciju oscilatora, dok je kreacija valnog oblika (wave-shaper) jos uvijek analogna (i cijeli audio signal je u analognoj domeni). to je u pravilu 'tanja' izvedba analogije, ali ima svoje prednosti i 'specifican' zvuk. S time da Synthex ima jednu od najboljih izvedbi DCO-a. Njegov specificni zvuk najvise odredjuje fantastican multiband filter (BP,HP, LP itd) - fenomenalan za padove i stringove, te ima stvarno vrhunski sync i crossmod sound - Laser Harp od JARRE-a je dobar primjer za to.

http://www.bluesynths.com/Sounds/synthex_jmj.mp3
http://www.bluesynths.com/Sounds/synthex_pad1.mp3

Kako smo jos uvijek na temi 'stari i novi analogni':

prije tri dana sam svirao kod prijatelja Oberheim OB-Xa i Prophet 5 Rev3 - usro sam se koliko dobro zvuce. probao sam davno ko klinac - ali tada to nisam bas mogao cijeniti.

oba sinta 'gaze' u debljini i 'zivosti' , i Synthex, OB Xpander i Jupiter 6 i mnogo toga drugog. Ko ih nije probao Prophet - ne moze shvatiti koliko je to dobro napravljena sprava - sve sto izadje zvuci jednostavno 'dobro do daske'. naprimjer, ja sam uvijek nekako zazirao od Propheta 5 REV3 (sa CEM-ovima) - teoretizirao, kao ono, losija je , tanja od Rev2, od Jupitera, bla bla, jer sam tako 'cuo' - a kad ono - RUSI KUCU!!

taj sint nije ostario ni dana - jednako se moze koristiti danas u tehnu, psy trance-u i cemu god oces, kao sto se koristio u new wave i euro zvuku pocetka 80-tih. Kad vrtis lagano filter preko neke trance sekvence - san snova. ma kakav Virus, nema tom veze s ovim..

nema bas dobrih demo-a od P5 na internetu, morat cu nesto snimiti ako opet budem imao priliku da ga sviram:

http://www.vintage-synthesizer.de/su...5_strings1.mp3

znam da sam malo popiz**o , ali dovoljno je reci da sam vec stavio neke stvari u oglas.. :roll: 8)

Old 06-01-2005, 09:11 AM   #26
milos
Pro Member

milos's Avatar

SC Prophet je ekstra synth.Da li bi mogao reci koliko je Native Instruments Pro 53 veran zvuku orginalnog Prophetaverujem da je losija emulacija nego sto su to emulacije od Arturije)
Oberheim OBX-a je takodje legenda.Ko ima Jean Michel Jarre-ov
koncert Oxygene Moscow-neka obavezno poslusa uvertiru za Magnetic Fields 1 8)
milos is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2005, 10:29 AM   #27
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos
Ko ima Jean Michel Jarre-ov
ijaaaao... 8)
Old 06-01-2005, 12:55 PM   #28
dlukace
Member

clusterchord-sve ?to si napisao stoji,ali moje mi?ljenje je bilo da se vi?e isplati uzeti synthex nego pro 5.svi su ?uli za pro 5 i ?ele ga opona?ati dok se za synthex puno manje zna.i sam si napisao koliko stoji polovna elka pa ti ni ne trebam ni?ta vi?e pisati-dovoljno govori o tome koliko je cijenjena.usput,nema veze ?to ima dco,a ne vco jer i juno ima sli?nu stvar pa je po mnogima jedna od najdebljih ma?ina.uz to ima i odli?an chorus+mini sequencer ?to je fenomenalno za techno dionice! i jako jako je stabilna tako da je ve?ina njih i dan danas u odli?nom stanju...pozdrav
Old 07-01-2005, 01:53 AM   #29
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos
SC Prophet je ekstra synth.Da li bi mogao reci koliko je Native Instruments Pro 53 veran zvuku orginalnog Prophetaverujem da je losija emulacija nego sto su to emulacije od Arturije)
Oberheim OBX-a je takodje legenda.Ko ima Jean Michel Jarre-ov

Arturia radi krasne stvari, vjernije od PRO53 - ako ih koristis takve kako jesu, ako mislis da zvuce isto kao original - nema sanse. Svi oni lice u nekom jednodimenzionalnom 'uzorku' - njhovi VST preset-ovi 'podsjecaju' na originale u nekom momentu., ali ne ponasaju se kao originali kad ih prosviras malo duze, kad krenes micati parametre, a ni u miksu.. bla bla. Da skratim - kad idem svirati VSTi zaboli me glava u roku 5-10 minuta i inspiracija mi je nula (mislim da to zvuci poznato) . dok kad sjednes za OBXa - "vreme stoji". jeli dovoljno 'poetsko' objasnjenje?

Sto se Jarre-a tice, Magnetic Fields je svirao sa OB-X a ne OB-Xa:

OB-X je radjen slicnom tehnikom kao stari SEM moduli (uz CEM envelopu) , tj. tzv. 'diskretna' tehnologija . OB-Xa je pravi predsavnik nadolazecih 80tih - kompletno je sastavljen od CEM-ova - VCO, VCF i VCA/ENV. Ne tako fin ili svilen, ali uzasno mocan i probitacan. OB-X je mekana pad masina, dok je OB-Xa surovi rabijatni 'polysynth' - poslusaj albume 1984 Van Halen i Mike Oldfield 'Crises' i 'Discovery' da ga cujes u akciji.

btw, OB-X uz Jarre-a su koristili Japan, Killing Joke..

Old 07-01-2005, 02:00 AM   #30
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

hehe, google je svemocan, evo nasao sam nesto o JARRE-u i OB-X:

http://www.jarrography.free.fr/detai...p?id_equip=123

a evo i ukupni popis opreme sa Magnetic Fields:

http://www.jarrography.free.fr/details.php?id_media=119

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules