Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 18-12-2004, 10:13 AM   #13
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Ja da mogu svaku traku snimljenu na PC (semplovi,vst) bih slao vani kroz neku externu spravu i vracao je u PC.
a ja bi provuka 100 puti i dobi 100 puti bolji zvuk. he, he... zajebajen se

ma ja san (ponavjan) prije par miseci proda emulator e4x turbo jer mi je u studiju samo kupi prasinu.
mikrofoni inspiriraju pjevace, gitare iste... ok, ako hardwarevski sampler djeluje inspirativno na nekoga, to mogu razumit, ali meni je samo konplicira zivot a razlike u kvaliteti nisam moga cut.

medjutim ima jos jedan apsurd. proizvodjac preporuca spajat sampler digitalno (meni je bio spojen preko aes-abu) tako da nema nikakvih gubitaka u konverziji, a mi bi radije pretvarali, jer ce nakon 'gubitka' zvuk bit bolji. jebate, to stvarno nema logike.
osim toga, ko bi mi dao puste banke poput vienne, east west, stylus, bdf i stotijaznan u emu formatu?
slazem se sa onim sto oggy kaze. wav je wav i onaj koji ga je semplira sigurno je to napravi u najboljim uvjetima, sa najboljim mikrofonima, preampom... provucivanje takvog samplea kroz dodatne d/a i nazad a/d konvertere meni izgleda ko da ides podgrijat sladoled.

externi mixeri, kompresori, eq-i i sl. su druga stvar ili mozda prebacivanje nekih traka na analogne trakase i sl, moze itekako imat logike kad se to radi iz kreativnih razloga, ali tvrdit da sami konverter daje 'bolji' zvuk mislin da nema logike.
ne znan jesan li propusti i jeli netko to vec napisa, ali kvalitet konvertera na kartici uopce ne utjece na kvalitet zvuka softwarevskog samplera, osim u monitoringu!!!

ma, cak i da uhu 'bolje' zvuci kad se sample provuce kroz neki konverter to mogu bit toliko male razlike da se meni koji jos uvik dvojin kako postavit, mikrofon, kako uopce odabrat pravi mikrofon i mikrofonsku tehniku, kako podesit eq, kako namisitit kompresor, limiter, kako stavit pravu jeku, da li koristit delay ili reverb, kako namistit omjere, panorame... to pitanje izgleda malo apstraktno.

a sto se tice usporedbe dsp i native pluginova, mislin da sami pogon nije bitan za kvalitetu, ali ako uad, pulsar, tc... napravi stvarno kvalitetne pluginove koje je moguce koristit samo sa odgovarajucim hardwareom, onda isplati se za njih uzet taj hardware. osim toga, mislin da su native pluginovi preoptimalizirani, jer moraju itekako vodit racuna o potrosnji cpu-a, dok oni na dsp pogon mogu trosit i vise goriva, jer je tu kvaliteta najvaznija i zato profesionalci nemilo pune slotove dsp karticama.

bdv: ja san nedavno proda lexicon pcm91. u pocetku mi ga je bilo zao jer nisan ima alternative za njega, ali mi je tad trebala lova i nisan ima izbora.
medjutim, sad iman timeworks p-100 plate reverb za pulsar, koji zvuci jednako dobro (cak ima iste presete) ko pcm91, ali zdere dsp. :roll:
da ne govorin kako zvuci novi p140 plate za uad, ili reverbi od tc powercore. 8)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules