Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2004, 11:06 AM   #31
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

A jel probao neko sa Hughes&Kettner pojacalima. Imaju ugradjeno voicing podesavanje, tako da ih je vrlo lako furati od Marshall do Messa Boogie distorzije.
Gitare fakat jesu bitne! Kao i zice. A sa debljinom i vrstom zica se mora puuuno eksperimentisati.
Pomjeranje mikrofona za cm jeste cudo, a i sasvim je OK da cetiri zvucnika rade poprilicno razlicito! (Jeste li se ikada zapitali zasto 4x kutije rade bogatije od 1x kutija - nije da je samo do jacine).
Opaska na 24 mikrofona - pa gdje da ih nadjem brate?!
I sto se Metallice tice - gledajuci ih proljetos na sajmu u Frankfurtu mogu da zakljucim, da iako su puno eksperimentisali sa digitalijom; otkad su presli na Nexo izbacili su gomilu nepotrebnih stvari! Sirovo a do jaja!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2004, 01:24 PM   #32
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

SKSS je radio Aca Radosavljevic - tata za sve njih, tako da se ne racuna... Meni se licno Line6 dosta svidja - fleksibilan je
www.block-out.tk
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2004, 12:02 AM   #33
stanceyu
Junior Member

stanceyu's Avatar

Quote:
Originally Posted by davormen
Sto se tice slika Metalike, Fender pojacala su i dalje zakon za clean zvuk, a Diezel nije potrebno komentarisati. Ja da mogu samo jedno pojacalo da kupim, to bi bio Bogner Uberschall. Nikad ga nisam koristio niti video uzivo, ali ono sto sam cuo od semplova me je odusevilo (a semplovi nisu bili nasminkani da zvuce najbolje sto mogu, vec onako kako stvarno jeste - npr. semplovi bas 5150 glave su zvucali ocajno u poredjenju sa ovom).
Ja ga i cuo i video . Sta ja znam... Mislim zvucalo je MEGA, ali meni je Dual Rectifier ipak ono sto najvise volim. Taj Bogner stvarno sjajno zvuci, i to mislim da je bio na gibsonovim kutijama, ili su to bile i bas i Bogner kutije, pa lice na one gibsonove... ne znam. 4 x 4x12. LP u to sve... ma glupo je sad... naravno da je bilo ZMAJ! BTW to pojacalo vidjam sve vise po MTV-u! Malo, malo, pa zameni RECTUMfiera.
SUN takodje ima jednu novu, komplet tube Hi-gain glavu, koju takodje sve cesce vidjam. Ako ste culi za bend Funeral For A Friend (a bilo bi dobro da cujete njihove gitare, kao i ceo album, jer je mix savrsen) oni koriste tog SUN-a.

Quote:
Originally Posted by davormen
Ako se gitara rasiri po celom frekvencijskom spektru i ima najmasniji i najtezi zvuk koji ce se svideti svakom gitaristi, onda bubnjar i basista mogu slobodno da nista i ne snimaju - za njih mesta tu nema...
Ja cu lepo ovu recenicu da uramim, i da je nosim sledeci put kada se budem snimao sa bendom, a mogao bi i na svirke, a mogao bi i na probau... Ja sam basista, I DOBRO ZANAM O CEMU PRICAS! Mada sam navukao sebi SansAmp i 2 racka i lepo mogu da prodjem sada. Samo mi je tesko vugliti rackove non-stop na probe .
stanceyu is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2004, 09:33 PM   #34
duck
Junior Member

duck's Avatar

Ne mogu da verujem da ste zaboravili kompresor (god-damn-bio)!!! Heavy gitaristi jako puno uzimaju u usta (i u rigove) doticnu spravicu, koja jako puno moze da pomogne kada su u pitanju deonice pune brzog palm mutinga. Uz kompresor bi dist sa odgovarajucom bojom/"slikom" mogao dosta lako da prilagodis ruci. Inache glasam za amp drive, pogotovo kada je u opciji metal master posto ta pedala barem uzivo jako slabo izlazi.
Stevo frend, mislim da bi trebali da pokrenemo thread o FFAF produkciji, , a?
Old 27-11-2004, 02:11 AM   #35
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Koja je primena kompresora u ovoj prici? Nisam iskapirao, a palio sam ih (DBX 266 i neki Dynamite), i nisam se bas snasao
dakle, sta od njih da trazim i sta mogu da dobijem?
Inace, posle 3-4 dana agonije nasli smo neki setup cele game parametara od gitara (oba Telekastera su u pogonu!), pedala (ostade MEtal MAster, kad se iskontrolise moze da se koristi), mirofona (SM57 beta x 2, u raznim pozicijicama od po 1 cm razlike) i nekog ekvalajzinga na 5150 i sve skupa dade neki ton koji nije za bacanje mada je ipak daleko od MEtallike.. bend se iskulirao i shvatili su da je to manje-vise maximum od ovih uslova, pa slatko radimo... Tek ce u mixu to da legne, mada nisam hteo da razmisljam o tome dok nisam izvukao maximum iz opreme i sebe.. barem zasad 8)
Old 27-11-2004, 12:31 PM   #36
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

A jel' bend i svira k'o Metallica?

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2004, 01:25 PM   #37
Mrav
Member

Mrav's Avatar

skoro...
Mrav is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2004, 01:03 AM   #38
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e stvarno sta cemo sa tim kompresorima, uskoro se blizi mix?

ne sviraju lose, imaju ok aranzmane, al pojedinacni dometi i nisu veliki...
al ima ovde njihovih jataka
Old 29-11-2004, 11:52 AM   #39
duck
Junior Member

duck's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur

Ja sam mislio na kompresore koje mozes da koristis pri usnimavanju. Bas pomenuti metal master ozivi uz kompresor pedalu iste firme, tj. postane mnogo definisaniji (sto je kod death metalaca s kojima provodih vreme jako bitno) tako da sam mislio na kompresor pedalu ili rack koji bi koristio pri usnimavanju. Glavni problem pri radu u studiju sa ovakvim setupom je sto zna da bude jaaaaaaako noisy. Nemam bas puno iskustva ali mislim da je caka u attaku.

A sto se tiche sviranja, da li su im aranzmani kao metalikini, tj. kakva je muzika tj. deonice?
Old 29-11-2004, 11:53 AM   #40
duck
Junior Member

duck's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur

Ja sam mislio na kompresore koje mozes da koristis pri usnimavanju. Bas pomenuti metal master ozivi uz kompresor pedalu iste firme, tj. postane mnogo definisaniji (sto je kod death metalaca s kojima provodih vreme jako bitno) tako da sam mislio na kompresor pedalu ili rack koji bi koristio pri usnimavanju. Glavni problem pri radu u studiju sa ovakvim setupom je sto zna da bude jaaaaaaako noisy. Nemam bas puno iskustva ali mislim da je caka u attaku.

A sto se tiche sviranja, da li su im aranzmani kao metalikini, tj. kakva je muzika tj. deonice?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules