Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-11-2004, 12:24 AM   #21
Mrav
Member

Mrav's Avatar

sutra idem da pazarim m-audio deltu 44, pa cu sa njom da ti masem dok se znojis i snimas metalce na overdrajvu koji cu ti doneti posle 17h
Mrav is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2004, 01:24 AM   #22
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Zasad se ustalila kombinacija MD421 sa SM57 Beta, koji se dopunjuju sa britkoscu i tupavoscu.
Care! Odlicna kombinacija. Drago mi je sto si pokusao razne varijante i uvideo sta je stvarno do jaja, a ta varijanta jeste do jaja...

Quote:
bez starca nema udarca. cenim da digitalije ne mogu da zamene lampu, zicu i prste
Burazeru. Jel Knopflera, Claptona, Gary Moora i ostale prepoznajes po zvuku ili po tehnici sviranja?

p.s. koji to overdrive imas ?
kVu is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2004, 05:16 AM   #23
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Evo da se ukljucim vizuelno u temu. Ove slike su izvucene sa videa koji je isao kao bonus uz Album St. Anger (DVD izdanje). Snimali su se na mestu "HQ" (stab) koji im je bio mesto gde vezbaju, ali i mesto gde su snimili ceo album. 8)
Ko je upuceniji prepoznace sta je sta. Najjaci je jazz chorus naravno.
James: masa stvari iza njega
Kirk: samo ova glava :roll:
Roberto: kakav setup

"Jazz chorus"

"Dizel"

"Rack"

"Kirk"

"Roberto"
Old 22-11-2004, 09:26 AM   #24
Mrav
Member

Mrav's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
Quote:
Zasad se ustalila kombinacija MD421 sa SM57 Beta, koji se dopunjuju sa britkoscu i tupavoscu.
Care! Odlicna kombinacija. Drago mi je sto si pokusao razne varijante i uvideo sta je stvarno do jaja, a ta varijanta jeste do jaja...

Quote:
bez starca nema udarca. cenim da digitalije ne mogu da zamene lampu, zicu i prste
Burazeru. Jel Knopflera, Claptona, Gary Moora i ostale prepoznajes po zvuku ili po tehnici sviranja?

p.s. koji to overdrive imas ?

ah, pa da! na kraju je ipak glavni covek. naravno da je tehnika odn. licni pecat najbitniji. samo sam rekao da nikakva digitalija ne moze zameniti drvo, metal i meso (sto se zvuka tice) sto me napadas
imam nekog bossa od2, onaj zuti...
Old 22-11-2004, 03:18 PM   #25
stanceyu
Junior Member

stanceyu's Avatar

... sto se plug-inova tice, za sad se ni jedan nije pokazao OK za neki hi-gain, pogotovo ne Amplitube (za neki ozbiljniji snimak). Puno shuma i feedbacka, barem meni na Midimanu
Nego Atrthure, ko kod nas ima tog Line 6 ? Kontam da cete se na kraju na tome zavrsiti...
Cudi me da 5150 "ne radi"... To je od onog celavog metalca sa repom? Meni to zakon glava! Tu ubodes Duncan Invadera, i ajmo !
stanceyu is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2004, 07:49 PM   #26
Mrav
Member

Mrav's Avatar

sad sam pogledao i nije OD2 vec SD1. al sam ga ubo. jedino sto je zut
Old 23-11-2004, 01:04 AM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Line6 Flexton Drive ima izvesni Darko Markovic, gitarista iz beograda (inace potpisan kao koproducent BlockOuta zbog doprinosa gitarskom zvuku), i mislim da ne trazi vise od 20evra za dan, sa sve kutijom (iako odlicno zvuci i preko XLR-ova). 5150 jeste opaka glava al i ona ima svoju cud koju mi zadnja dva dana jedva krotimo. I dalje nekako najbolje lezi tlekaster sa duncanima preko 5150 drajva... Evo Mrav je danas svratio, i nisam siguran da je bio zadovoljan... Peavey je vlasnistvo Kikija iz BG benda "YOBO", koji neki pamte po katastrofalnom prvom albumu (produkcijski). Drugi album je u toku (zamrznutom) snimanja kod nas, a radi ga Sasha Jankovic potpomognut mojom malenkoscu, i zvucace perverzno... kad se jednom zavrsi....
Danasnji dan je doneo dve novine - prvo sam zapao u cudo sta se sve desava kad pomeras mikrofon za 1 cm levo-desno (to i nije mnogo cudno), a narocito me zbunilo sto od svih 4 zvucnika (12''), sva cetiri pevaju prilicno razlicitu pesmu.. dal kutija nije bas najispravnija il sta ne znam... Cak sam sasvim dobar zvuk dobio montirajuci dva mikrofona (oba su sm57 beta) na jedan isti zvucnik.
Druga stvar me totalno dotukla... negde oko 23h u totalnoj agoniji snimanja druge gitare (solo) za danasnju pesmu, bez ideje kuda dalje ici i sta isprobavati da bi se dobio neki pristojan zvuk, ja onako revoltiran pustim "ReLoad" od pocetka, i dozivim shock! Meni je u tom momentu, po tim kriterijumima, taj reload zazvucao tako jadno, da sam bio siguran, da , da sam kojim slucajem i dosao do slicnog zvuka gitare, ja bi je proglasio sranjem... totalni raspad objektivnosti.. Mislim, jesu nasi geneleci malo cudniji, al ne verujem da su bas iskasapili Bob Rocka, onako kako sam ja to iskapirao u tom momentu. To me je malo utesilo, ali istovremeno uspanicilo maximalno. Kako spreciti takve momente totalnog gubitka orijentacije, da ti "Fuel" zvuci kao sranje, a ceo dan juris slican fazon zvuka? Dali se vama to ikada desilo u tako drasticnoj meri?
Ne znam sta da mislim.. ni sta da radim.. malo mi fali i to sto nam je prso neki audio RW pa ne mogu da preslusavam tejkove kod kuce, gde sam najobjektivniji..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2004, 09:16 AM   #28
davormen
Member

davormen's Avatar

Bas sam se pitao sta je to Block Out uradio sa zvukom gitare kad mi se tako ne svidja (za razliku od SKSSS albuma). Sad znam. Line 6 nikada. Jedino sam cuo Line 6 Pod do sada, i za zivu svirku je i vise nego ok, mozda i bolji/prakticniji od ozvucavanja pojacala, ali za snimanje to nikada ne bih koristio.
Da li je 5150 prva ili druga verzija (II) te glave. Meni se mnogo vise svidja verzija II.
Sto se tice slika Metalike, Fender pojacala su i dalje zakon za clean zvuk, a Diezel nije potrebno komentarisati. Ja da mogu samo jedno pojacalo da kupim, to bi bio Bogner Uberschall. Nikad ga nisam koristio niti video uzivo, ali ono sto sam cuo od semplova me je odusevilo (a semplovi nisu bili nasminkani da zvuce najbolje sto mogu, vec onako kako stvarno jeste - npr. semplovi bas 5150 glave su zvucali ocajno u poredjenju sa ovom). Diezel pojacala su mi bila na drugom mestu. Naravno, ova glava kosta tricavih 4000-5000 dolara, tako da je to trenutno u SF domenu za mene.
Da zvucnici u kutijama sa vise istih zvuce razlicito je potpuno normalno. Stavise, to je bilo tako sa bukvalno svakom kutijom sa kojom sam radio (bilo da su u pitanju 2 ili cetiri zvucnika). Doduse, nikada nisam radio sa potpuno novim kutijama, mada mislim da to nema veze sa tim, vec sa polozajem samog zvucnika u kutiji. Takodje, cak i najmanja promena ne samo polozaja, vec i samog usmerenja mikrofona daju osetno razlicite rezultate. Najveci problem u svemu tome je znati kako ce doticni zvuk leci u miksu i objasniti gitaristi da zvuk koji je njemu jadan najvise odgovara za miks i da ce to na kraju zazvucati kako treba, posto u vecini slucajeva bas takav (jadan na suvo) zvuk najvise pogoduje miksu. Ako se gitara rasiri po celom frekvencijskom spektru i ima najmasniji i najtezi zvuk koji ce se svideti svakom gitaristi, onda bubnjar i basista mogu slobodno da nista i ne snimaju - za njih mesta tu nema... Meni svaka naknadna obrada zvuka gitare (recimo eq) zvuci neprirodno, ali mozda sam ja samo preosetljiv na to...
Za kraj, kada ti se desi to sto ti se desilo sa ReLoad-om, to je definitivno znak da je najbolje prekinuti za taj dan i da su ti se usi prezasitile i/ili previse navikle na odredjeni zvuk (i meni se to relativno cesto desava) i gubis objektivnost...
Poz...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2004, 09:59 AM   #29
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

nisan sve cita (ima puno toga), samo da recen da san ja duuugo vrimena svira istu konbinaciju roland jazz chorus i gibson les paul custom, ali tad metalika nije ni postojala.

bdv: jazz chorus je tranzistorac.
Old 23-11-2004, 10:12 AM   #30
Mrav
Member

Mrav's Avatar

naravno da nisam zadovoljan. pre svega mislim da oni momci moraju da se dogovore kakav zvuk zele, a potom da rade na njemu. meni se dopala ona kombinacija sa dve shurke i sd 1. lepo, izdefinisano, jaka...prelepa gitara ali je vec 1000x vidjena! kad je stavio onu metalsku pedalu, sve se pretvorilo u plastiku, jeftinu i nekako demobolidnu. zvuk nekog demo benda iz 90`. ne znam kako ste posle namestili ali poslusajte me. zvuk reloaded (barem da lici) mozete dobiti tako sto cete fendera napanjiti (volume do daske a master mincati). nemate puno vremena, probajte i ovu kombinaciju.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules