|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
ton magistar
|
![]()
pa valjda je deblji (sa vise zraka) bolji? :roll:
![]() |
#42 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa taj presovani od 2cm, zamenjuje taj od 5cm. Nisam dobro postavio pitanje - sta je bolje - nepresovani od 5cm ili presovani od 5cm?? Tu sam u dilemi. Presovani je navodno dobar kao topolotna izolacija, ali meni treba zvucna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Super Moderator
|
![]()
Po logici stvari onako kako si ti ranije objasnio je bolje nepresovani, jer presovani nema vazdusne dzepove
![]() |
#44 |
Junior Member
|
![]()
Rado bih dao odgovor na to pitanje, ali nisam stigao popiti svu pamet ovoga sveta za moje 22 god
![]() U mom slucaju je koriscen presovani stiropor... Zbog cega?! ...moracu pitati coveka koji mi je preporucio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa radi se o tome da su i meni to preporucivali, ali posto volim da razmisljam svojom glavom, nisam odmah prihvatio savet...trgovca.
Vise mi odgovara savet ovih vukova sa foruma. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
VIP Member
|
![]()
Zna se kakvi su trgovci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kupio sam stiropor od 5cm. Sad sta dalje - Sundjer ili pluta? Razlika u ceni je ogromna, a da li je tolika razlika i u zvucnoj apsorpciji? Pluta je lepsa, sundjer se kruni s vremenom sto rece Rumski jednom prilikom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
VIP Member
|
![]()
Pluta je lepsa i trajnija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
|
![]()
Najljepsa je opet namjenska stvar!
Em radi, em lijepo izgleda, em je skupa ![]() ![]()
![]() |
#50 |
VIP Member
|
![]()
Evo jedne ideje kako "srediti" zidove tj. postaviti na njih apsorbere, a da to bude funkcionalno, estetski lepo i sto je najvaznije jeftino.
U jednoj od tema se pominjao http://www.primacoustic.com ali za one sa plicim dzepom mislim da to i nije bas dostupno..........ne mora da znaci da je lose sve ono sto je jeftino i obrnuto. Od materijala koji je potreban trebaju se samo kupiti stiropor table i "Decotex" smesa. Decotex je smesa za oblaganje zidova napravljena od pamucnih vlakana i lepka.....pored toga sto je estetski lepa (postoji mnostvo dezena i boja) izuzetna je u zvucnoj i toplotnoj izolaciji. Stiropor table dimenzija 1,0x0,5m i debljine 5 cm mogu se ostaviti takve kakve su, a mogu se i oblikovati tj. seci po zelji. Secenje i oblikovanje stiropora se najbolje radi sa zategnutom cekas zicom ciji su krajevi spojeni na ispravljac od 12V. Usijana cekas zica prolazi kroz stiropor kao od sale i tako se mogu izvoditi raznorazne "egzibicije" ![]() Kada ste pripremili stiropor dolazi na red njegovo oblaganje decotexom.......decotex smesa se razmuti u vodi i jednostavno se razvuce preko stiropora u tankom sloju.......na red dolazi susenje i to traje par sati. Na kraju ostaje samo da se tako sredjene table stiropora postave na zidove i to je to ![]() Nadam se da sam uspeo da objasnim sve ovo, a sa informacijama gde se moze kupiti i koliko sad kosta "Decotex" javljam se cim saznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |