Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2004, 06:14 AM   #41
Akyboy`
Member

To nocni

Hvala puno to je bas ono sto sam trazio...

Majstore...

I da se zahvalim drugima koji su odgovarali na moje pitanje , jer bogami dosta sam naucio za ovih par dana

Hvala
Old 07-11-2004, 09:03 AM   #42
ANTISHA
Member

?itam malo Sandrove i Puretove postove glede problematike steinberga. Mislim da smo svi mi ogor?eni jer smo u su?tini muzi?ari a ne mena?eri, a oni razmi?ljaju isklju?ivo u ovom drugom obliku.
Nije njih briga za na?e probleme previ?e, cilj je dobit ?to vi?e korisnika ?to manje znaju tj. onih koji su o?arani izgledom softwarea, a profesionalci ?e ionako ostati na njihovim programima, jer mnogi rade i po 20-ak godina na istima (od Atarija pa do danas), jer im se neda uludo tro?it vrijeme na savladavanje informatike, oni se bave glazbom. Sandro i ja smo skupa po?eli pr?kat po cubaseu prije 15-ak godina, mu?e nas isti problemi, ali smo znali ne?to iskombinirat i u Notatoru i Creatoru, a taj je program li?io na ra?unovodstveni: brojevi svugdi a nota nigdi, pa smo isto radili!
Da skratim, milim da u steinbergu dobro znaju?ta rade. Ako rije?e sve probleme odjedaput, mogu zatvoriti firmu i oti? na Ibizu na ?enske. Ovako stalno ne?to mjenjaju, a kad dodju pred zid od konkurencije onda ubace jednu novotariju i sve ostale spizde.
E, ?ta ?e?!? Takav je kapitalizam. Tko misli vi?e koraka odjednom unaprijed taj je u prednosti, a ne mora ?ak bit ni pametan, samo inteligentan!
Old 07-11-2004, 09:39 AM   #43
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Nazalost u pravu si Antisha, ja sam student upravo preduzetnickog menadzmenta na cetvrtoj godini i sve je danas podlozno interesu pa cak i muzika.
Steinberg ce praviti sve kako bi privukao jos ljudi ali mora i misliti kako bi to sve izbalansirao sa ljudima koji su strucniji u tome. Izgleda da je sve vise nezadovoljnijih strucnjaka. Sve u svemu Steinberg ce gurati dok ima profita kada se bude prestalo kupovati onda ce menjati politiku ali nazalost u smeru profita a ne u smeru ugadjanja muzicara. Ko zna mozda ih puknu i emocije pa se odreknu love
Old 07-11-2004, 12:21 PM   #44
ANTISHA
Member

Quote:
Originally Posted by Eon
Nazalost u pravu si Antisha, ja sam student upravo preduzetnickog menadzmenta na cetvrtoj godini i sve je danas podlozno interesu pa cak i muzika.
Steinberg ce praviti sve kako bi privukao jos ljudi ali mora i misliti kako bi to sve izbalansirao sa ljudima koji su strucniji u tome. Izgleda da je sve vise nezadovoljnijih strucnjaka. Sve u svemu Steinberg ce gurati dok ima profita kada se bude prestalo kupovati onda ce menjati politiku ali nazalost u smeru profita a ne u smeru ugadjanja muzicara. Ko zna mozda ih puknu i emocije pa se odreknu love
Da se Njemci udru?eni s Amerima odreknu love kao glavnog pokreta?a i simbola naplate znanja i sposobnosti treba se samo strpit 2000-3000 godina.
Old 07-11-2004, 09:28 PM   #45
Akyboy`
Member

Ma svi oni zakeraju ... a opet sta ces moze im se ...

Nego ljudi sta vi koristite od samplova za bubanj ... ja nikako da nadjem nesto da valja ...

Probao sam Battery2 sve setove , sve je to ok kad slusao ovako bez iceg ali kad uklopis u pesmu ocajni su ... bar meni.
Old 08-11-2004, 12:24 AM   #46
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

@ Akyboy

Ajd' malo reda!
Ako hoces pitat ko sta koristi od samplova, onda otvori novi topic i tamo ce se o tome pricati. Ako vidis da se ovdje raspravlja o temi X onda nemoj upadat ko grom iz vedra neba s temom Y.

Hvala
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2004, 12:52 AM   #47
Akyboy`
Member

Shot,

Sve dok 'moj' post nije zakljucan od strane admina ja imam pravo da pitam i radim sta hocu ovde

Prema tamo ... Dabome !

Ok

dakle bubnjevi ... samplovi , Hvala
Old 08-11-2004, 06:56 AM   #48
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Ok Aky,mozda nisi zadovoljan sa semplovima koje imas ili ti jednostavno taj stim ne odgovara.Igraj se malo sa opcijama u donjem desnom uglu Batteri-ja.Mozes da mijenjas dubinu i da utices na zvuk svog bubnja.Namjesti panorame(desna strana,iznad kliznog volumen potenciometra).Zamisli bubanj ispred sebe,vjerovatno znas gdje sta stoji,i vrti lijevo desno.Ako ne uspijes postici bolji stim bubnja,naruci sebi par akai cd sa dotjeranim semplovima.I jos samo da napomenem,zbog preglednosti u mixeru Nuenda,odi u opcije Batterija i namjesti sebi koliko zelis out-a,da ti onaj visak ne smeta.
Old 08-11-2004, 07:11 AM   #49
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Akyboy`
Shot,

Sve dok 'moj' post nije zakljucan od strane admina ja imam pravo da pitam i radim sta hocu ovde

Prema tamo ... Dabome !

Ok

dakle bubnjevi ... samplovi , Hvala
Ne mogu "zakljucati" jedan post, ali ga mogu izbrisati ili prosto te upozoriti da ubuduce otvaras novi topic (sto je Shot i rekao)...

Shot svakako nije administrator, ali je moderator jednog dela foruma te se racuna kao deo ekipe koja odrzava ovaj sajt...

Iako je ovaj sajt krajnje 'slobodan' po pitanju raznih stvari ne moze bas ciniti "sta hoces" (samo jedna osoba je banovana sa ovog foruma i to samo zato sto je izvredjao drugog clana najgore sto je mogao)...
Old 08-11-2004, 02:31 PM   #50
Akyboy`
Member

Ok ok sta ste se nakomili na mene :oops:

Pa zar sam toliko greh napravio. :roll:

Nekako mi je bilo lakse al aj ako vam smeta .

A mislim da nikog nisam uvredio. :

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules