Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2004, 12:10 PM   #21
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Meni je sve ovo napravljeno u smislu da se pocetnik lako ufura ali na komplikovan nacin.Kako...?
mozda ce ovo zvucat grubo sto cu sad rec, ali mislin da je uzrok ovakvoga pristupa upravo to sto u 90% slucajeva steinbergove programe koriste amateri koji ocite, pizdarije i probleme ne vidu ko takve. i sve je cool. 'i sve je super i sve je za 5'.

onda svi popizdu od srice kad steinberg rece da ce se moc hardware insertirat u insert, a 80% njih ni nema hardware, a i oni koji ga imaju nikad nece ni koristit tu funkciju, je imaju drugu alternativu, ili jer nemaju... neznan... muzicku karticu sa dovoljno ulaza i izlaza.
Old 05-11-2004, 12:43 PM   #22
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
Quote:
Originally Posted by Eon
Meni je sve ovo napravljeno u smislu da se pocetnik lako ufura ali na komplikovan nacin.Kako...?
mozda ce ovo zvucat grubo sto cu sad rec, ali mislin da je uzrok ovakvoga pristupa upravo to sto u 90% slucajeva steinbergove programe koriste amateri koji ocite, pizdarije i probleme ne vidu ko takve. i sve je cool. 'i sve je super i sve je za 5'.

onda svi popizdu od srice kad steinberg rece da ce se moc hardware insertirat u insert, a 80% njih ni nema hardware, a i oni koji ga imaju nikad nece ni koristit tu funkciju, je imaju drugu alternativu, ili jer nemaju... neznan... muzicku karticu sa dovoljno ulaza i izlaza.
to sve ide u prilog steinbergu koji bi trebao da se okrene potrebama gradjanstva koji ga koriste...tj. mazanje ociju jer ocito da vise nemaju ideja

Po meni bi se ako se vec sire u nebesa trebali poigrati i sa live nastupom koristenja ovog programa. Kao sto i ti mislis 90 % korisnika ne koristi ovaj program na pravi nacin a to je ni 75% njegovog pristupa razlicitim funkcijama.

Pre neki dan me zvao lik koji kaze da mu dajem casove cubase-a, reko pa sto to kada imas manual i mozes sve sam skontati. Medjutim kroz razgovor sam skontao da covek ni ne zna sta je sekvencer.
E o takvim likovima govorim!!!! On ce nauciti vrlo brzo sve ali ce tesko kada uci u pravu srz programa.
Old 05-11-2004, 01:28 PM   #23
Akyboy`
Member

Hvala hvala ...
ima sjajnih ideja i odgovora , predloga , meni je to sve novo s obzirom da sam novajlija a pomalo i tesko kad vidim kako vi to olako pricate
blago vama .....

E, a igrao sam se sa sampletank outputs ali nikako ne mogu da provalim kako da uradim ono sto mi je ustvai trebalo ... nesto neradim dobro ...

Dali moze jedno malo detaljnije objasnjenje samo na tu temu ?

Hvala jos jednom
Old 05-11-2004, 02:26 PM   #24
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Akyboy`
Hvala hvala ...
ima sjajnih ideja i odgovora , predloga , meni je to sve novo s obzirom da sam novajlija a pomalo i tesko kad vidim kako vi to olako pricate
blago vama .....

E, a igrao sam se sa sampletank outputs ali nikako ne mogu da provalim kako da uradim ono sto mi je ustvai trebalo ... nesto neradim dobro ...

Dali moze jedno malo detaljnije objasnjenje samo na tu temu ?

Hvala jos jednom
znaci ubacis instrument ili banku u midi(sampletank) i odes u nuendov/cubase-ov mixer i rutiras taj kanal na stereo output, pre toga u nuendu/ pod devices/vst connections otvoris koliko god imas konekcija bilo stereo bilo mono(po svom izboru) Kako ih pod connections otvoris tako ce ti se u nuendovom mixeru one i pojaviti.

Taj zvuk odlazi u mixer kartice kojeg ces rutirati preko asia na fizicke izlaze gde god zelis.

Jel ti ovo trebalo?!?!? :roll:
Old 05-11-2004, 03:59 PM   #25
Akyboy`
Member

Mislim da je to to ... nekako sam sve isao jedno po jedno kako si mi rekao

Ali ima jedan problem tu ... na vst instrumetima pa kad otvorim to pokaze mi se koje vst koristim?... pa otvorim sampletank i tu dole mi pokaze samo 4 kanala ?
a recimo na 6 mi je bubanj?

Malo mi cudno
Old 05-11-2004, 05:22 PM   #26
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Mislim da je to to ... nekako sam sve isao jedno po jedno kako si mi rekao

Ali ima jedan problem tu ... na vst instrumetima pa kad otvorim to pokaze mi se koje vst koristim?... pa otvorim sampletank i tu dole mi pokaze samo 4 kanala ?
a recimo na 6 mi je bubanj?

Malo mi cudno
mislin da brkas midi kanale i vst kanale. sample tank je mulitimbralni instrument sto znaci da svira na 16 midi kanala. to ti omogucava da sviras svaki instrument posebno, a vst kanali su audio outputi i sample tank moze otvorit najvise 8 stereo vst outputa.

midi kanal ti se vidi i namista u stupcu 'ch', a vst output u stupcu 'out'.
uglavnom midi kanale ne treba dirat, jer su oni po defaultu poredani od 1 do 16, vst outputove namistas po potrebi.

ako radis bubanj, onda ces u nuendovom mixeru kreirat 'group chanel' i sve pojedinacne komponente bubnja rutat u tu grupni kanal.

nego, koju verziju sample tanka ti koristis? ja govorin o dvici.
Old 05-11-2004, 11:56 PM   #27
Akyboy`
Member

imam 2XL....

ne ide mi od ruke nikako ((((((

Ok napravim na VST connections jos jedan Stereo Out (Stereo Out 2)
Odem u F3 (mixer) kliknem desnim tastero i odem na Add Track pa na Group channel.. Sada imam Group 1 , na vrhu Group jedan selektujem Stereo Out 2.... ali sad ne znam kako da povezem MIDI kanal 6 sa sampletanka na taj stereo output...
Old 06-11-2004, 03:25 AM   #28
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by Zid
Aky ako si mislio bash na bubanj,toplo ti preporucujem VST Batteri.Sa njim mozes farbati i manipulisati sa svakom komponentom bubnja posebno,i to sve u jednoj traci.Na bubnju od SampleTank-a ces morati dodavati efekte na cijeli bubanj,sto bas i nije pametno,jer bas,dobos,cinele,timpani zahtijevaju razlicite efekte,a u SampleTank-u to nije moguce razdvojiti.Sto se tice bubnja drzi se Batterija i neces zazaliti.
POZDRAV
kako u sample tanku ne moze razdvojit, kad sample tank ima 8 stereo outputs!?
battery je ok, ali ako zasto nebi koristi i druge samplere ako mu odgovaraju i ima u njima dobar zvuk?!

a sto se reverba tice, nebi o tome koji je efekat najvazniji. sto se mene tice mogu zamislit da radin stvar bez reverba ali bez kompresora tesko bogami. :roll:
u svakon slucaju reverb ti nece nikad 100% dobro zazvucat na vokalu ako prethodno vokal nisi dynamicki sredi.
kad ga dobro obojis eq-om (po potrebi i ukusu) i iskomprimiras onda ce se i reverb uklopit.

inace, ti narodnjaci moraju rasturat, a taj 'nabrijani' sound se postize dinamickin efektima.
Zivio stari!
dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2004, 08:06 AM   #29
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
imam 2XL....

ne ide mi od ruke nikako ((((((

Ok napravim na VST connections jos jedan Stereo Out (Stereo Out 2)
Odem u F3 (mixer) kliknem desnim tastero i odem na Add Track pa na Group channel.. Sada imam Group 1 , na vrhu Group jedan selektujem Stereo Out 2.... ali sad ne znam kako da povezem MIDI kanal 6 sa sampletanka na taj stereo output...
ma nije mi jasno zasto jos jedan stereo out. i di je uopce taj VST connection?

ono sto moras napravit je slijedece:

1. pritisnes f11 i ucitas sample tank
2. u sample tanku ucitas zvuk u prvi kanal
3. add MIDI track (kod mene je to key command - alt+m)
2. na toj traci namistis ch: 1 i out: Sample Tank2
4. sviras/snimas... i to je to

za drugi kanal je postupak isti samo sto onda ucitas zvuk u drugi kanal sample tanka, kreiras novi midi kanal, u njemu stavis ch: 2 i sviras/snimas.

e sad kad ti svira i drugi zvuk, mozes poc u sample tank i u stupcu out, na tom kanalu, namistit 3+4 pa ce ti taj zvuk izlazit na drugi stero out od sample tanka.

bdv: vst output (audio kanal u mixeru di izlazi zvuk) se automatski kreira cim ucitas vst isntrument (sample tank)... znaci, nemas sto ti kreirat nikakve kanale osm midi kanala, a u ovoj fazi zaboravi i group track da te ne buni.
Old 06-11-2004, 08:22 AM   #30
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
procitaj malo po stranim forumima, legalni koriscnici svakako nisu zadovoljni
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules