|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
onda svi popizdu od srice kad steinberg rece da ce se moc hardware insertirat u insert, a 80% njih ni nema hardware, a i oni koji ga imaju nikad nece ni koristit tu funkciju, je imaju drugu alternativu, ili jer nemaju... neznan... muzicku karticu sa dovoljno ulaza i izlaza. ![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
Po meni bi se ako se vec sire u nebesa trebali poigrati i sa live nastupom koristenja ovog programa. Kao sto i ti mislis 90 % korisnika ne koristi ovaj program na pravi nacin a to je ni 75% njegovog pristupa razlicitim funkcijama. Pre neki dan me zvao lik koji kaze da mu dajem casove cubase-a, reko pa sto to kada imas manual i mozes sve sam skontati. Medjutim kroz razgovor sam skontao da covek ni ne zna sta je sekvencer. E o takvim likovima govorim!!!! On ce nauciti vrlo brzo sve ali ce tesko kada uci u pravu srz programa.
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Hvala hvala ...
ima sjajnih ideja i odgovora , predloga , meni je to sve novo s obzirom da sam novajlija a pomalo i tesko kad vidim kako vi to olako pricate ![]() blago vama ..... E, a igrao sam se sa sampletank outputs ali nikako ne mogu da provalim kako da uradim ono sto mi je ustvai trebalo ... nesto neradim dobro ... Dali moze jedno malo detaljnije objasnjenje samo na tu temu ? Hvala jos jednom
![]() |
#24 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Taj zvuk odlazi u mixer kartice kojeg ces rutirati preko asia na fizicke izlaze gde god zelis. Jel ti ovo trebalo?!?!? :roll:
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Mislim da je to to ... nekako sam sve isao jedno po jedno kako si mi rekao
Ali ima jedan problem tu ... na vst instrumetima pa kad otvorim to pokaze mi se koje vst koristim?... pa otvorim sampletank i tu dole mi pokaze samo 4 kanala ? a recimo na 6 mi je bubanj? Malo mi cudno
![]() |
#26 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
midi kanal ti se vidi i namista u stupcu 'ch', a vst output u stupcu 'out'. uglavnom midi kanale ne treba dirat, jer su oni po defaultu poredani od 1 do 16, vst outputove namistas po potrebi. ako radis bubanj, onda ces u nuendovom mixeru kreirat 'group chanel' i sve pojedinacne komponente bubnja rutat u tu grupni kanal. nego, koju verziju sample tanka ti koristis? ja govorin o dvici.
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
imam 2XL....
ne ide mi od ruke nikako ![]() Ok napravim na VST connections jos jedan Stereo Out (Stereo Out 2) Odem u F3 (mixer) kliknem desnim tastero i odem na Add Track pa na Group channel.. Sada imam Group 1 , na vrhu Group jedan selektujem Stereo Out 2.... ali sad ne znam kako da povezem MIDI kanal 6 sa sampletanka na taj stereo output...
![]() |
#28 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ono sto moras napravit je slijedece: 1. pritisnes f11 i ucitas sample tank 2. u sample tanku ucitas zvuk u prvi kanal 3. add MIDI track (kod mene je to key command - alt+m) 2. na toj traci namistis ch: 1 i out: Sample Tank2 4. sviras/snimas... i to je to za drugi kanal je postupak isti samo sto onda ucitas zvuk u drugi kanal sample tanka, kreiras novi midi kanal, u njemu stavis ch: 2 i sviras/snimas. e sad kad ti svira i drugi zvuk, mozes poc u sample tank i u stupcu out, na tom kanalu, namistit 3+4 pa ce ti taj zvuk izlazit na drugi stero out od sample tanka. bdv: vst output (audio kanal u mixeru di izlazi zvuk) se automatski kreira cim ucitas vst isntrument (sample tank)... znaci, nemas sto ti kreirat nikakve kanale osm midi kanala, a u ovoj fazi zaboravi i group track da te ne buni.
![]() |
![]() |
#30 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimljeno! Sta Dalje? | jammer | Gitarska Produkcija | 7 | 04-04-2007 07:53 AM |