Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2004, 10:53 PM   #31
nixylive
Member

nixylive's Avatar

Znaci li ovo da je John Williams bolji kompozitor od Jean Michel Jarre-a

Sto se mene tice Anita, evo ovde da ti odgovorim, sto se mene licno tice ja bih uzeo onu partituru koja ima lepsu i zgodniju melodiju za sviranje, znaci da je nesto sto cu rado svirati tj. nadam se da cu bar nesto pokusati. Tako da moje misljenje i ne uzimate u obzir nego vi vidite vama profesionalcima sta vise znaci, a ja cu se zadovoljiti bilo cime.

Sto se mene tice poslacu jos nekom, nije problem, nije skupo slanje u istoj zemlji, kod nas oko 100 dinara.

Kako cemo za fotokopiranje i to isto kosta.
Old 25-10-2004, 07:50 AM   #32
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by nixylive
Auuu,pa ti bas volis Jarrea 8) .Ta dva kompozitora pripadaju sasvim razlicitim pravcima.Oba kompozitora prepoznatljiva su po temama koje ce se jos dugo pamtiti.
BTW Da li si nabavio Beijing koncert?-dolazi na 2 dvd-a
milos is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2004, 08:13 AM   #33
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Quote:
Originally Posted by Eon
e eto i mene onda ako nas bude vise pa se podeli lova zasto da ne uletim, imam 10 evra jebi ga :roll:
Lijepo od tebe. S obzirom da znas da bi ga ionako i ovako dobio...
Hehe nema dalje, provaljen sam , svaka cast na pronicljivosti.
Kako bi mi ziveli bez zena, NIKAKO rekose svi jednoglasno

@milos

A da znam da je neki John 8)
Old 25-10-2004, 08:33 AM   #34
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Sto se mene tice Anita, evo ovde da ti odgovorim, sto se mene licno tice ja bih uzeo onu partituru koja ima lepsu i zgodniju melodiju za sviranje, znaci da je nesto sto cu rado svirati tj. nadam se da cu bar nesto pokusati. Tako da moje misljenje i ne uzimate u obzir nego vi vidite vama profesionalcima sta vise znaci, a ja cu se zadovoljiti bilo cime.
Ma ustvari svima nama ce biti korisno prakticki bilo sto od Williamsa, s obzirom da je njegov rad stvarno visoke kvalitete. Samo, imaj u vidu da su ovo note za orkestar u tzv. conducter (dirigent) score (notni zapis), sto znaci onako svi instrumenti jedan ispod drugog, npr. na jednoj stranici violine, cela, basevi, tromboni, flaute... sve to... znaci ne dijelovi instrumenta po instrument.
Upravo zato je korisno znaci za proucavanje orkestracije... da vidimo kakve odnose koristi, gdje smjesta koji instrument, koju boju daju odredene kombinacije instrumenata itd... Naravno, ti mozes izvuci melodije i svirati ih na kojem instrumentu zelis...

Quote:
Sto se mene tice poslacu jos nekom, nije problem, nije skupo slanje u istoj zemlji, kod nas oko 100 dinara.

Kako cemo za fotokopiranje i to isto kosta.
Ja cu nastojati poslati kopija koliko mogu, znaci taj trosak neka bude na meni. Takoder cu poslati soundtrack od patriota da imate uz sto proucavati materijal.

Znaci, vecina je glasala za Patriota. Narucujem patriota! Javite se od vas koji narucujete tko NEMA cd od patriota da znamo za koga sve treba prziti.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2004, 08:47 AM   #35
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ovo ce uskoro biti nase!!!! Juhuuuuu....

Stvarno.... ne znam jesam li sretnija sto smo se uspjeli organizirati ili sto stizu te noteeeeee.....
Old 25-10-2004, 08:41 PM   #36
nixylive
Member

nixylive's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos
Quote:
Auuu,pa ti bas volis Jarrea 8) .Ta dva kompozitora pripadaju sasvim razlicitim pravcima.Oba kompozitora prepoznatljiva su po temama koje ce se jos dugo pamtiti.
BTW Da li si nabavio Beijing koncert?-dolazi na 2 dvd-a
Kad pre. Nemam Peking, ali trazim na netu, jos uvek nema nigde. Usporili ovi Kinezi sa pirate**ri**jom nesto. Sram ih bilo. Da je bio u Srbiji, koncert bi iso uzivo na internetu.
Old 25-10-2004, 08:42 PM   #37
nixylive
Member

nixylive's Avatar

He he. Bas da vidim sta bi to moglo da bude. Fala bogu da znam da citam note pa da mi posluzi necemu.

Da se pohvalim, nidem na casove klavira i preso sam C i D dur
Old 25-10-2004, 11:21 PM   #38
arados
Senior Member

Anita, zelim ucestvovati u kupnji tih partitura.sad svakako imam Partiture kao predmet.
arados is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2004, 10:22 AM   #39
arto
Member

Quote:
Originally Posted by ANITA
Znaci, vecina je glasala za Patriota. Narucujem patriota! Javite se od vas koji narucujete tko NEMA cd od patriota da znamo za koga sve treba prziti.
Ja nemam CD Patriota (kao ni E.T.-a). Bilo bi super ako mi ga mo?e? poslati, kad bude? slala note.
Ovde smo se organizovali i uskoro ti sti?e "pismo".
arto is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2004, 01:00 PM   #40
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by arto
Ja nemam CD Patriota (kao ni E.T.-a). Bilo bi super ako mi ga mo?e? poslati, kad bude? slala note.
Nema problema. Ja cu javiti kad note stignu (to ce biti 10-tak dana sigurno, nekad i 2 tjedna...) a do tada svi imate vremena naruciti muziku koju zelite. Za tebe saljem ET i PAtriota, a imam jos hrpu filmske glazbe (ono sto nemam "imam" u blizini kod prijatelja... pa je znaci opet nabavljivo) ALI su to sve mp3-ce...

Quote:
Originally Posted by arto
Ovde smo se organizovali i uskoro ti sti?e "pismo".
Nadam se da je "pismo" ljubavno.... Vec dugo nisam dobila ljubavno pismo....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules