Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2004, 01:22 PM   #11
cevap
Member

cevap's Avatar

E ne moze dule tako, na brzinu!

Nego ja lichno mislim da je bolji kvalitet instrumenta koji ima semplovane sve tonove, jeste da uzima vishe prostora, ali mislim da se isplati ako neces tovariti sempler sa svime sto ti dodje pod ruku, vec samo sa recimo 10tak dobrih!

Jel ima ovdje neko kakva iskustva sa ovim???
Old 12-10-2004, 03:13 PM   #12
Terza
Junior Member

Quote:
Originally Posted by cevap

Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.Mi harmonikasi koji smo silom prilika otisli za drugi instrument(arranger) cemo morati sami da se snalazimo sa napretkom muzike , sa samplerima sa ubacivanjem bubnjeva , bas gitara ,ritam gitara a i solo boja.Kao sto si dole rekao, da carsija zna ona bi ti rekla.Posto carsija nezna a onaj ko zna nije iz carsije, na nama je da to otkrijemo i da iznesemo ovdje i onda ce carsija da zna.
Eto ja imam vec dva mjeseca sampler Akai i jos nisam nista uradio.Trenutno sam mu dogradio memoriju i tek sam sad skontao kroz Duskove postove da ga moram povezati direkt sa kompom da bih mogao da stavim u njega samplove.Ja konto da mogu da to konvertujem na kompu iz triton formata u akai format pa da ubacim u sampler preko cd-e drive ali neide.Mi smo sa ovim samplerima kao djeca u vrticu.
Tebe cevapu moj Banjalucki ima na svim svjetskim forumima.
Pozdrav od Terze
Terza is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2004, 08:35 PM   #13
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Terza
Quote:

Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.
Da na ovom forumu postoji osoba koja to zna, sigurna sam da bi to podijelio/la s vama. U tome je posebnost ovog foruma koji stvarno nije samo forum i gdje su oni clanovi koji ostaju.... najbolji ljudi na svijetu.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2004, 10:18 PM   #14
cevap
Member

cevap's Avatar

Quote:
Quote:

Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.Mi harmonikasi koji smo silom prilika otisli za drugi instrument(arranger) cemo morati sami da se snalazimo sa napretkom muzike , sa samplerima sa ubacivanjem bubnjeva , bas gitara ,ritam gitara a i solo boja.Kao sto si dole rekao, da carsija zna ona bi ti rekla.Posto carsija nezna a onaj ko zna nije iz carsije, na nama je da to otkrijemo i da iznesemo ovdje i onda ce carsija da zna.
Eto ja imam vec dva mjeseca sampler Akai i jos nisam nista uradio.Trenutno sam mu dogradio memoriju i tek sam sad skontao kroz Duskove postove da ga moram povezati direkt sa kompom da bih mogao da stavim u njega samplove.Ja konto da mogu da to konvertujem na kompu iz triton formata u akai format pa da ubacim u sampler preko cd-e drive ali neide.Mi smo sa ovim samplerima kao djeca u vrticu.
Tebe cevapu moj Banjalucki ima na svim svjetskim forumima.
Pozdrav od Terze
Terza jarane, nek si vala i ti doshao na ovaj forum, ovdje nema cenzure, pa cemo valjda vec neshto skontati, evo i ja gledam i razgledam kako da nabavim kakav sempler, pa ce mi sve informacije prije kupovine dobro doci!
Old 12-10-2004, 10:20 PM   #15
cevap
Member

cevap's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Quote:
Quote:

Neke tajne se neotkrivaju tako lako.Pojedini ljudi (profesionalci) se bave time i kruh zaradjuju i da bi to tek tako lako iznijeli ovdje na forumu.
Da na ovom forumu postoji osoba koja to zna, sigurna sam da bi to podijelio/la s vama. U tome je posebnost ovog foruma koji stvarno nije samo forum i gdje su oni clanovi koji ostaju.... najbolji ljudi na svijetu.
Ja mislim da postoje, ali pitanja su kompleksna, i zahtijevaju ipak da covjek sjedne, i skonta pa da napishe jedan podugacak odgovor, kako i shta dase uradi. nemaju svi toliko vremena, ljudi rade , imaju obaveze, ne moze se stici, ma sve mi je jasno!
Old 14-10-2004, 01:15 AM   #16
DULE
Junior Member

DULE's Avatar

Evo na primjer ti: uvijek si zauzet ali kad ja udem na posao ujutru ti si uvijek online, bas kad ja moram da idem...
DULE is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2004, 10:23 AM   #17
cevap
Member

cevap's Avatar

DULE, vremenska granica nas ubi, kad sam ja na poslu , ti si slobodan i obratno! Seli se za Evropu!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules