|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Radim neku stvar pa bih probao da nesto izmrmundjam sa semplovima te me interesuje postoji li neka banka za svirke tipa kalasnjikov, mesecina i sl.?
hvala unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
e i mene to zanima.. sve do sada shto sam izvukao su neki tanki semplovi (tipa: hypersonic i ostala sr...)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Snimite trubace uzivo ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() Sto ne rece da ti nahvatam jedno 300kg trubaca, sad je bio neki sabor na Zlatiboru:o ![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Banke tog tipa specijalno pravljene - NE POSTOJE, ali postoje nacini da se snadjes...
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
znam, zato sam i pitao posto mi treba za neke "demo" varijante pa bi bilo suludo placati i organizovati trubace... a ovo od banki sto imam nije ni za...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Takodje sam zainteresovan za slicnu banku...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Mnogi ljudi ne znaju da u stvari u toj "dragacevo" muzici uopste ne postoji instrument TRUBA, a svi ih zovu "trubaci" iz meni nepoznatih razloga.
Verovatno je i to razlog sto se ljudi zale da ne mogu da nadju "banke" sa trubacima - truba ovde nije u pitanju, nego instrument koji se zove "FlugelHorn" a ovde ga poneki seljak zove iskvareno 'fligorna'. Razlikuje se prilicno od trube, pre svega zbog malo sire menzure, malo drugacijeg usnika (seljoberski - 'mustik') a i po ventilima koji nisu cilindricni kao kod trube, nego kruzno-horizontalni, kao kod horne. To i rezultira znatno drugacijim zvukom nego kod trube, zvuk je 'okrugliji', topliji, malo nazalniji i meksi nego truba, tako da ga u banci semplova treba traziti po imenu Flugelhorn ili krace "flugel". Sledeci problem kod imitiranja "trubaca" je nacin sviranja, koji je fals, sa neskolskim trilerima, i sa totalno iskvarenim vibratom, a i postoje delimicno otvoreni ventili, kao i pogresna "ambazura" i to sve cini prilicno teskim imitiranje ovakvih ansambala, koji se inace sastoje i od drugih instrumenata iz porodica tuba, kao sto su tenor ili bariton tube, i bas tuba, koja opet postoji u vise vrsta i usnika. Sve u svemu, kompleksan, ali ne nemoguc zadatak, i moguce je napraviti uz malo truda dosta uverljivu imitaciju, uz namerno gresenje, dosta suptilnog pitch benda i vibrata, kao i namerne greske i primitivizmi u harmonizaciji i fraziranju, po pravilu "sto gore - to bolje" ali stilski tacno. Imao sam prilike da trazim takav sound, i nasao sam prilicno realne zvuke u Roland orchestral library vol.2 (akai format) zatim u Vitoush samplovima za simfo orkestar, i veoma dobre "flugele" u Roland SRX prosirenju "BRASS" Srecan lov, i uspesan "klon" P.S. inace neki "narodnjacki" programeri i "aranzeri" su iznenadjujuce uspesno dobijali takav zvuk koristeci prastari Roland sound modul U220, ali su bili vesti sa trilerima, jer su poceli kao harmonikasi...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Trebaju mi semplovi...... | OFF | Audio Software | 1 | 02-10-2005 11:28 PM |