|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
ma to se koristi ona m-s tehnika. puni naziv je mono-stereo ili mid-side
ona se inace koristi ko stereo tehnika kod snimanja tako da se stereo izvor zvuka (recimo neka brass sekcija) snimi sa jednin kardoidnin mikrofonon i jednin figure-8. onda se snimak od figure-8 udupla i na tome duplom kanalu se obrne faza. to je jedna siroka i mono kompaktibilna stereo tehnika. potrazi na google mid-side. to san i ja bi nasa na internetu. 8) e sad, u masteringu bi se trebalo valjda cinit obrnuto, ali ti ja to ne znan objasnit. :oops: uadov fairchild moze razdvojit stereo i mono i posebno ih tretirat a kako on to ucini neman blage. shot mi je jedan put objasnjava kako se to moze ucinit u wavelabu i bez fairchilda (pomocu trikova ![]() pitaj ga, on ce ti objasnit. mos ga usput pitat koliko mu je mek donalds iskesa love sto in reklamira one smrdljive sendvice. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |
roland a37+behringer bcr2000=kvalitetan kontroler | milos | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-06-2004 02:11 PM |
Mikrofon "Jefe"-kvalitetan a jeftin | Pedja | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 27-09-2003 11:58 PM |