|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Znam da je tablica nejasna jer se sve stisnulo. Ali ako sto pomaze.... znaci - prva 4 stupca odnose se na panning, pa slijedeca 4 na reverb, pa posljednja tri na chorus koji moze varirati u postocima, kao uostalom i sve ostalo za sto postoje 4 navedene varijante.
Ja chorus ne koristim uopce (ili stvarno malo), jer jednostavno koristim samplove grupa instrumenata (vise oboa ili flauta itd.). Uglavnom, ovaj panning stvarno ima utjecaj na dozivljaj stvarnosti orkestra. Naravno, obratite paznju na to da ako radite sa nepotpunim orkestrom ili samo sa npr. violinama (bez viola, cella i kontrabasa) da je to onda sve malo drugacija prica. Sto se tice aranziranja gudaca za pop glazbu, o tome cu pisati slijedeci tjedan. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mnogo dobra amp simulacija po meni... | dejankuki | Audio Software | 2 | 18-04-2009 10:53 PM |
panning | balthazaar | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 26-02-2008 03:58 AM |
Overhead Mic. simulacija. | bumbar | Audio Software | 13 | 28-03-2007 09:05 AM |
Softwerska simulacija magnetofona | Zid | Audio Software | 16 | 28-01-2005 10:20 AM |