Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-01-2004, 09:48 PM   #11
MilTon
Member

Zdravo svima i srecna Nova Godina!
Gde si Sandro!
U pravu si sto se tice Scope mixera, to je totalno hardverska stvar, ja koristim samo Luna Box, kad mi zafali neki standardni ulaz. A nameravam da kupim Roland M1000, rack mixer, koji ima 4 digitalna ulaza i jos neke stvari koje mi trebaju u sluzbi kvalitetnijeg monitoringa (imam dva para aktivnih kutija).
Da li neko zna da li mogu da povezujem AES/EBU izlaze i obican SPDIF ulaz?
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 01:48 PM   #12
Ris
Junior Member

Ris's Avatar

To su razliciti formati.Obicno je prvi na XLR konektorima,a drugi na RCA (chinch).Mozda uredjaj sa AES/EBU izlazom ima mogucnost da se na tom izlazu pojavi S/PDIF signal,pa proveri.Ako moze,onda jednostavan adapterski kabl XLR-RCA resava problem.Naravno,usaglasis bit depth i sample rate kao i sinhronizujes obe sprave...
Ris is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2004, 08:37 AM   #13
pulsar 2
Member

Sandro,

Ja sam odavno rijesen promijeniti koncepciju razmisljanja, tj. raditi na tvome projektu, bez vanjske miksete, ali neke sitnice nisu mi to dozvoljavale.

Nisam mogao insertirat efekte, a meni se strasno svidja pulsarov reverb, pa nisam mogao snimiti na WavLab...itd, itd.

Konacno juce po prvi puta sam uspio snimiti na WavLab, ali prilikom snimanja cuje se malo pucketanje na monitorima (??).

Zatim, kada pustim Cubase na Playback, trebam otvoriti WavLab pa da pritisnem Record...u tom momentu usporava se ritam (koji dolazi od Reasona), pa tek poslije sekunde-dve ritam se stabilizuje.

Dali postoji metod da ja uopste ne otvaram Wave Lab a da snimim na njemu, ili pak kada pritisnem record na WavLab pokrenuti i Play na Cubaseu ? To pitam jer osjecam da pucketanje i usporavanje ritma dolazi kada otvaram Wave Lab, i kada pritisnem Rec. i tu i tamo na momente .
pulsar 2 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2004, 07:06 PM   #14
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ma, ti ne moras snimat u wavelab. mozes snimat i u cubase.
znaci, onaj glavni stereo out (mix) iz pulsarovog mixera ces, umjesto u wave destination, spojit na asio destination i tako sve routhat u cubase, odnosno na jedan od njegovih stereo audio kanala na koji ces sve snimat.
u slucaju da ne koristis pulsarove devicese, onda ne moras ni snimat realtime, nego exportiras wav direktno iz cubasea.

svejedno, ne bi ti smilo usporavat i krckat kad otvaras wavelab.
provjeri da nemas neke programe u startupu koji mozda cine problem (meni se u startupu otvara samo sfp), pokusaj povecat latenciju, obavezno daj prioritet background servicesima umjesto programima, aktiviraj na diskovima dma (ako je iskjucen)...

moze bit milijun razloga zasto imas pucketanje!

jesi li radio optimalizaciju systema?
Old 12-01-2004, 06:48 PM   #15
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=739

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules