Kao prvo u tvom sintu su aktivirani midi filteri ti filteri ne dozvoljavaju da klavijatura primi midi komande izvana(kod nekih klavijatura je drugaciji naziv kao naprimer on external midi) Da te nezbuni klavijatura prima midi komande osim bank i program change. Kad to aktiviras na klavijaturi onda ces moci primati i ostale komande kao bank i program change prko cubase samo sto tekst u cubase nece odgovarati stvarnom stanju. Taj problem mozes rjesiti na dva nacina.U cubase u midi menadjeru mozes napraviti pach name za svoju klavijaturu, ako ti to izgleda malo tesko onda postoji mali program koji radi zasebno Pach name meaker imas ga na steinberg sajtu ako ga nemozes naci jacu ti ga hostovati pa ga skini. Ovaj zasebni program je jadnostavniji nego ovaj u sklopu subase sx. Sama funkcija pach name je da vidis u cubase koji je program na midi kanalu izabran. Obrati paznju kod pravljenja pach name za svoju klavijaturu da program change uvjek prednjaci za jedan broj vise , da pojasnim ako izaberes banku A program 12 na klavijaturi ceti svirati bank A program 11 zato moras u pach listi staviti ime programa na jedno mjesto vise tokom pravljenja vec ces skontati o cemu se radi. Nadam se da sam koliko toliko bio jasan.