Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2003, 05:55 PM   #1
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

128MB SDRam :
Bilo je tu mnogo exporta u wave editor i inporta u sekvencer
Sto kaze Sandro, obzirom kad je radjena i na kojoj opremi, meni zvuci sjajno. Ne smeta mi jaci mastering, ali ima jedna stvar koja mi smeta: Vokal nije u pesmi, deluje kao nalepljen.... ne pliva sa pesmom u jednoj celini. To je stvar produkcije, inace, vokal je lepo otpevan, cak je i cela pesma negde blizu mog zanra muzike.
Da se vratim na vokal u produkciji, jer mi to jedino smeta u celoj pesmi..... ostalo je sjajno ako se stavi u kontekst vremena kad je radjeno.
Potpuno je svejedno da li se vokal producira da bude mnogo glasniji od muzike, ili u ravni sa muzikom..... To je stvar ukusa i ideje u samoj pesmi. Ipak, i u prvom i drugom slucaju, treba odraditi istu stvar: ne izbaciti vokal van pesme. Treba ga sjediniti. Mozda sa celeronom i 128 MB rama nije bilo ni moguce uraditi monitoring u realnom vremenu, te je pretpostavljam, vokal zasebno editovan u Sound Forge-u ili WaveLab-u, i tek kasnije nalepljen na vec gotovu muziku...... Ipak, takav rad se primeti, a mora se ispraviti drugacijom postavkom EQ, reverba, i obavezno nekih filtera koriscenih za proces same matrice.
-------------------
Poenta: Sjajno Idekius, bilo bi i idealno da vokal nije nalepljen.
stvarno/idealno = mislim na vreme i opremu koja je tad koriscena.
Dopada mi se

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules