Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-06-2003, 09:13 PM   #11
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Evo ovako.........

Da kazem nesto i ja po ovom pitanju....
Ljudi moji dragi tehnologija je oisla koliko je otisla a otici ce i dalje sve dok jednog se jednog dana ne rodi mali Ajnstajn 2 koji ce sve promeniti i sve ce krenuti u drugom toku....
Inace DSP kartice nisu namenjene samo Sofwareskom procesiranju zvuka nego ljudi naprave karticu sa mali milion kombinacija.
Uzimam Pulsar za primer a slicni su i Timeworks i Digidesign.Postoji software koji predstavlja emulaciju studija i koji je odlican ali vi kroz njega mozete da odradite sta god zelite.Znaci sto Diviner kaze imate citav studio u jednom koraku.
Postoji mogucnost TipleDat-a,Asio 24Bitni....kartica otvorenog tipa koja se spaja sa ostalim delovima studija i koja moze da doprinese itekako produkcijskom napretku.
Velicina DSP-a je u njegovoj fleksibilnosti koju nemate ako imate samo VST ili Dxi....dobijate karticu koja ima mali milion izlaza na sebi i otvarate mogucnost dalje kupovine ili DSP-a ili nekog hardverskog modula ili semplera ili effecta.......
Nikako se ne moze reci da je DSP paralelan VST-u jer ne bi se ljudi za dzabe trudili da naprave i uloze toliko novca kako bi neko rekao"ej.....ovo ja imam na svom kompu".
Ipak neko ko se posveti jednoj tehnologiji mora da urodi plodom svoga truda.
Digidesign je inace sistem kartica i rackova koji je odradjen itekako kvalitetno i koji se nipocemu ne moze porediti sa VST-om jer otvara bezbroj mogucnosti ulaganja u studio i takodje kvalitetnog rada.Zato mu je cena tolika.....

Nadam se da me niste pogresno razumeli samo sam hteo da kazem da vazi ona stara KOLIKO NOVCA TOLIKO MUZIKE

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules