|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
Podesavanje/rad samog keytrack-a kod Spire-a ce ti zavisiti od cutoff freq. podesavanja na ona 2 knob-a levo od knob-a za keytrack i jos 3 dole - cut 2, res. i filter balance. Tako da samu namenu keytrack-a mozes menjati po licnim potrebama i samoj prirodi instrumenta koja ide "kroz" Spire (zavisno od oktave kako hoces da ti frekvencijski "zatvara" vise tonove, odnosno nize tonove).
![]() |
#62 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() (Å*to ne bi trebalo da bude. Nisam neki ultravanserijski kapacitet, ali, sam sam sebe uspeo da naučim da radim sa DAW-ovima, sintovima, efektima i ostalim čudima; naučio sam sebe kako se slažu Rubikove kocke (ok, samo je trojka Rubikova kocka) od 2x2x2 do 5x5x5 itd) ![]() Dakle, hajdemo ovako: Kod (manje-viÅ¡e) svih ostalih sintova koje sam probao i koje imam/koristim (Sylenth1, DUNE, Zebra, Diva, sve iz KORG kolekcije .... Serum ima svoj način, ali je jasan i možda čak i lakÅ¡i od ostalih), stvar funkcioniÅ¡e na sledeći način: Stavimo da oscilator daje testerasti signal i onda to proteramo kroz filtar i onda zavrnemo cutoff, tako da kad odsviramo C2 dobijemo "sinus". Ako keytrack "odvrnemo", C9 će davati sinus, a ako ga "zatvorimo", C9 se neće ni čuti (pri svemu moramo da podeÅ¡avamo cutoff frekvenciju, jer kada odvrneo keytrack, signal viÅ¡e nije sinus itd). Hajde objasni mi (ili ti, ili neko drugi), kako se ovo radi sa Spire-ovim keytrack-om?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ipak najbolje da se neko drugi ukljuci u pojasnjenje tvog pitanja ili na youtube-u mora da ima tutorijal i za to - ja se odjavljujem, ne zameri mi (videh sad da ima, ali ih nisam pogledao da bi ih ocenio).
![]() |
![]() |
#64 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Pro Member
|
![]()
Nisam siguran(trenutno nemam vremena da probam)ali znash da je na efektima jedan pot ulevo high pass a pot udesno low pass.Mozda je slicna fora i sa ovim.Priznajem jedino shto mi fali kod spire je vizualni feedback kao kod seruma ali ne moze i jare i pare ili moze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]()
Fraq i taj model e moze da zazvuci napucano samo napravi lanac.Probaj sedi ako imash vremena pa se poigraj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
Nikad nisam bio ljubitelj komercijalnih soundbank-ova, ali, par biblioteka firme Bellatrix Audio (recimo, Tantra i Szmphony) je čist pokid!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da je serum bacio senku na spire i to samo tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
Oba su jaaaaaako dobra.
![]() |
#70 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ljudi, koje procesore koristite da vam Spire onako komotno radi u seq?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09. | frag | Audio Software | 8 | 29-12-2015 12:48 PM |
Moj najnoviji singl upravo izasao | Ilija Ilic | Promocija radova | 5 | 15-03-2014 11:41 AM |
Najnoviji hit ... | ProkDu | Pricaonica | 3 | 17-03-2011 09:49 PM |
Sound On Sound recenzija sE Electronics Voodoo serije ribbon mikrofona | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-01-2011 11:38 AM |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |