|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
evo polse par dana koriscenja kartice mogu reci da je odlicna za te novce, nemam zamerki, nismo jos nesto konkretno puno snimao, mada ce mi to biti sekundardna stvar, a za ono za sta meni treba za sada bez greske...E sad na red dolazi lap top...ovih dana sam se igrao sa vst-ovima i karticom, koje nameravam da koristim za live, i vec tu vidim da ce trebati dosta jaca masina da to radi sve fluidno, mada mi s druge strane nije jasno zasto povremeno imam "glitcheve" u zvuku, ali ajd da napisem prvo...Dakle desi mi se da vst secne tokom svirke,a pratim performanse racunara, i nisu ni pola zasicene, a opet secne..TO mi se desavalo i pre nego sam kupio muzicku kartu, tako da je naravno oko lap topa negde, ali ne kontam gde...elem instalirao sam jedan novi OS koji bi sluzio samo za live performance, i tu nema ama bas nicega sem tog jednog programa koji mi treba...sve ostalo nepotrebno je uklonjeno nakon instalacije os-a, pogaseni nepotrebni servisi, i optimizovan je racunar da radi sa najboljim mogucim performansama...Dok sviram otvorim i pratim njegove performanse u task menageru, i nijedna komponenta nije opterecena, a opet povremeno secne zvuk na sekundu...recimo ram je ukupno opterecen 3gb od mogucih 6, sa hard diska se nista i ne ucitava, jer je ucitan taj jedan moj set vst-a i on stoji ucitan u ram, i drugo se nista ne ucitava..procesor stoji na oko 20-25 posto opterecenosti i tako "kulira"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ti glicevi ili seckanja dolaze iskljucivo zbog slabih performansi, takodje 50% zauzeca rama dovodi do stucanja i kod nekih jacih sistema, pitanje je i koliku latenciju si stavio,
moja preporuka kad ti je vec budzet za masinu prelazi 1000-1200e da sastavis PC na bazi i7-8700k procesora, ram 16 ili 32gb koji ce raditi na preko 3500mhz-a i barem jedam m.2 ssd cija ce brzina citanja preci 3gb za tako nesto nece trebati neka posebna optimizacija a gotovo sigurno ce raditi bez stucanja ono sto ti zelis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
razumem, ali taj PC bi se stalno nosio po svirkama, problem je njegov transport, a i pod obavezno mi je potreban display da sve to ustelujem na licu mesta, tako da ne znam iskreno kako bi se s tim nosio...cesto se putuje, sa ogranicenim prostorom za instrumente, tako da mi desktop bas nekako ne lezi tu...kontam ja da za te novce je to daleko bolja i stabilnija konfiguracija nego li neki lap top, ali opet kazem, zbog stalnog putovanja, ipak bih ga izbegao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
U tom slucaju ako samo laptop dolazi u obzir, onda gledaj novije sa i7 7700hq, 16gb rama ddr4 i ssd obavezno ima ih na KP za taj novac...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Muzika.. | HeatMan | Pricaonica | 1 | 13-04-2012 10:56 PM |
muzika | balthazaar | Razno | 5 | 20-02-2011 02:06 PM |
Zvučna kartica - DJ live | mario | Computer Hardware | 3 | 27-10-2008 10:06 PM |
"moderna muzika" i muzika za pare | balthazaar | Dragan Ivanović | 152 | 24-11-2006 05:21 PM |