![]() |
Muzika USB kartica za live???
Pozz svima...Nov sa na forumu, pa evo za pocetak jednog pitanja...Potrebna mi je neka eksterna muzicka kartica na USB za lap top, koju bi koristio za live svirke, te mi je bitno da je stabilna, pouzdana, da ima 4-8 izlaza, ima asio podrsku, za windows platformu...budzet 300-500 evra, nova ili polovna...Pa sta biste mi preporucili u toj ceni, s obzirom na te kriterijume koje sam naveo? Gledao nesto oko ovih presonusovih vsl karti, ali citam po stranim forumima losa iskustva s njima oko pouzdanosti, da stalno puca veza s lap topom, a s ozbirom da cu je prevashodno koristiti za live, to mi nekako ne pije vodu...pa dajte neku preporuku,sta kupiti za te novce? Pored latencije jako bitna stavka mi je i dobar zvuk, mada verujem da ce za te novce vecina karti raditi zvucno vrlo dobro za to sto meni treba..Pa ipak voleo bih da cujem vasa iskustva i sta biste mi preporucili? kako citam po nekim forumima, najminimalniju latenciju a uz to i jako dobar zvuk obezbedjuju RME kartice, ali realno malo su mi izvan budzeta, gledao sam neke polovne, ali to su kartice stare po 10tak godina na firewere povezivanje, tako da bih to zaobisao...dajte poreporuku...hvala
|
Re: Muzika USB kartica za live???
Nenapisa ti koja ce ti biti namena setup-a koji ces koristiti , posedujem i vsl i rme kartu iz mog iskustva vsl karta radi jako stabilno na jacem hardveru usudicu se da kazem mozda i stabilnije nego malo starije rme karte, caka kod eventualne nestabilnosti u radu sa laptop-om je u tome sto laptop mora biti velikih performansi da bi radio stabilno sa vsl kartom jer on svoj ASIO proracunava na procesoru samog laptopa sto zahteva vecu performansu ostalog hardvera pri malim latencijama u live upotrebi, dok rme karte proracunavaju ASIO na DSP-u same karte i time ne opterecuju sam sistem sto doprinosi stabilnijem radu na nesto slabijem hardveru, moja preporuka bi bila mozda rme babyface starija sa dodatkom nekog adat prosirenja ako ti bas treba vise izlaza...
|
Izvinjavam se sto malo kasnim sa odgovorom, bio sam zauzet ovih dana..Elem hvala na odgovoru, jako koristan post o nacinu funkcionisanja karti, u mnogome ce mi odrediti dalji put za kupovinu karte...Inace trenutno posedujem neki dell-ov lap top sa i3 procesorom, i 8 gb rama, i hardom od 500 gb, i to radi vrlo fluido kad ja pokrenem te vst-ove koji mene zanimaju i nemam problema s time...E sad kako bi to radilo sa eksternom muzickom, pitanje je..U svakom slucaju ubezo nakon kupovine muzicke ide i promena lap topa, dacu nesto malo vise para da uzmem solidnu masinu koja bi uopste radila stabilno i rastereceno, da nema nekih "glitcheva" i ostalih cuda...Trenutno sam zapeo oko muzicke karte, lap top cu lako resiti...Elem taj babyface, kako mu se krece cena? Koliko videh sad je izasao novi babyface PRO, ako sam ja to dobro ispratio?? I ako moze konkretna preporuka, kakvo i koje prosirenje traziti za vise izlaza? To ce mi nedvosmisleno trebati, a nisam se dosad susretao s tim, pa mi recite malo konkretnije sta da trazim??? Unapred zahvalan, pozdrav
|
Nije bas tako lako naci babyface polovnu starije verzije a poslednju koju sam video na KP je kostala 350e, babyface pro je preskupa i za taj novac ima i boljih resenja, laptop-ovi su sami po sebi slabih performansi i za cenu laptop-a se uglavnom moze naci tri puta jaci desktop, danas postoje mini PC koji su jako malih dimenzija a vrlo visokih performansi uz dodatak nekog manjeg touchscreen-a moze za neki normalan novac biti jako dobar i stabilan audio PC koji ce bez ikakvih problema raditi apsolutno stabilno i sa kartama poput presonusa, neko najoptimalnije resenje kad su prosirenja in/out je mozda behringer ada 8200...
|
A sta mislis o RME fireface 400?? Starija sprava, ima dobro ocuvana na oglasima za oko 400 eura?? Ima 6 izlaza, sto mi je dovoljno...tu bi pretpostavljam jedini problem bio firewire povrzivanje??? tj. koliki bi to problem bio??? Hvala
|
Nek napise neko ako zna ali mislim da na novije laptopove nece ici firewire...
|
Možda će još neko vreme ići na mišiće, ali tehnologija funkcioniše tako da svakih deset-petnaest godina masa stvari mora da se pobaca da bi industrija mogla da krene da prodaje sve ispočetka. Koliko je ispravnih LPT štampača završilo na đubretu, jbg.
Pozdrav, Vasa |
Da još nekako nakače USB 3.0 na stratocaster...
|
Kupio Focusrite Scarlett 18i20 druge generacije, po nekim pisanjima sa stranih foruma, vrlo solidna sprava za te novce...javljam uskoro svoje utiske..kakvi su vasi za navedeni model, ako je neko probao??? hvala
|
Imam na poslu 18i8 karticu samo prve generacije, i radi super, koristio je i za višekanalna snimanja i dvaput kad sam tezgario kao "puštač glazbe" nikakvih problema nikad s njom.
|
All times are GMT +1. The time now is 04:39 AM. |