|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
U pitanju je kucni studio, tacnije soba od 16 kvadrata. 4x4 To je soba u kojoj je planirano i snimanje (gitara i vokala) te mixanje, dakle nista ogromno, ne planiram praviti od prostora nista toliko profi, nego cisto mali home studio, da rijesim akustiku (kolk'o, tolk'o). U sobi planiram postaviti par akusticnih panela, tacnije napraviti ih. To bi bilo za pocetak bila 2 panela: 1m x pola metra, debljine 5 cm, koje bih stavio u coskove, a poslije bih napravio jos par koje bih stavio na zidove. Ono sto mene zanima je, koje platno preporucujete? Jer neki govore platno za presvlacenje namjestaja, onda cak i ovo za izradu kisobrana, pa vise ni sam ne znam ![]() Dakle planirao sam ovako OSB Ploca (Visina 1m, sirina pola metra i debljina 5cm) Kamena vuna (Visina 1m, sirina pola metra i debljina 5cm) Platno (koje platno preporucujete?) Da li je po vama bolje da ne bude samo ploca kao pozadina, nego da i sa strana napravim okvire. Jer vidim da ima raznih varijanti, sa i bez okvira. Svaki savjet je dobro dosao! Hvala mnogo svima! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY paneli | RokStudio | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 27-12-2009 10:16 AM |
Apsorpcioni materijali | Davor(Senn) | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-01-2009 01:01 AM |