|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#161 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Odgledaj sve Groove3 tutorijale za Reaper. Npr: Reaper 4 Explained Reaper Tips & Tricks Reaper SWS Extension Odnosno Reaper 4 Explained ne moras, imas sve ovde to isto od istog predavaca za peticu i to free: https://www.youtube.com/watch?v=Nzw5...Q3kdy7ROE2K-F4 Odgledaj pre nego krenes da radis, bice ti sve mnogo jasnije, odvoji dva-tri sata za to. kad to odgledas onda redom gledaj sve na njegovom kanalu kako stignes. Thank me later ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Member
|
![]()
e hvala lepo, iako sam vec pogledao RiperManiju, odlicno objasnjava...
![]() kolko vidim i za snimanje je 'napredniji' od frutija...jadan moj fl 11 haha |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Puno ovih mojih drugara sto rade beatove i to, miksuju u samom FL-u, meni to nije jasno kako mogu, za mene je to tortura... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Member
|
![]()
mozda nisu svesni, kao sto ni ja nsiam bio, da npr u riperu mozes 222 fajla da ubacis odjednom i sami se postave u mixer...dok je u fl-u obaveza da se ubacuje jedan po jedan...to rutovanje/sendovi i ostalo u fl-u je sve izvodljivo ali dosta zbunjujuce i malo deluje kao smesno, amaterski, po meni...u riperu sve brze ide i 'preciznije'
![]() ali dobro, zanimljivo je osecaj kad se 'naucis' na taj amaterski fl, pa predjes na riper haha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
VIP Member
|
![]()
Svi se kunu u routing u Reaperu (koji zaista jeste spektakularan), ali meni je automatizacija najmilija. U poslednje vreme se mahom bavim spasavanjem terenskog zvuka (najviše dijaloga), i prestao sam da brojim koliko puta sam se spasao automatizacijom EQ-a kad likovi koji imaju bubicu zakačenu na rever krenu da vitlaju glavom dok pričaju pa u istoj rečenici čas zvuče kao Dart Vejder, a čas kao Džon Lenon. Plus onaj fazon da možeš da insertuješ efekte na svaki pojedinačni Item (part, event, kako ko to već zove). Plus još svašta nešto. Apsolutno fantastičan program.
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 27-09-2017 at 11:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Pro Member
|
![]()
S ove tačke gledišta, ja stvarno ne mogu da shvatim šta su to developeri radili pa su ovi drugi programi za audio produkciju u osnovnim verzijama od deset do trideset puta megabajtniji od Reapera. Aj da ne računamo Live i Reason, to su neki drugačiji koncepti, ali ovi ostali... Ne kapiram.
Sent from my ME173X using Tapatalk
![]() |
#167 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by jocasrb; 28-09-2017 at 12:15 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja stalno automatizujem eq ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Member
|
![]()
@Igor (pošto quote ne radi
![]() Lično ne želim (budući da nemam nikakav uticaj na to), previše da razmišljam o tome šta sve proizvođači softvera trpaju u svoje pakete, a da to nije nešto očigledno (npr, u ovom slučaju - velike biblioteke semplova i sl). Ne pada mi na pamet da ima ičeg dobrog u tome što softver koji može da se spakuje na par desetina MB, zauzima na hardu par stotina MB (ili nešto što ipak mora da zauzme par stotina, zapravo zauzima par GB itd). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Pro Member
|
![]()
"...ne želim (budući da nemam nikakav uticaj na to), previše da razmišljam o tome šta sve proizvođači softvera trpaju u svoje pakete, a da to nije nešto očigledno (npr, u ovom slučaju - velike biblioteke semplova i sl)."
Nisam baš siguran da je reč samo o semplovima, al' dobro. Možda i jeste. "Ne pada mi na pamet da ima ičeg dobrog u tome što softver koji može da se spakuje na par desetina MB, zauzima na hardu par stotina MB (ili nešto što ipak mora da zauzme par stotina, zapravo zauzima par GB itd)." U slučaju Reapera, tvoja "statistika" baš i ne pije vodu. Od dva'jes i kusur do sedamdesetak MB, po meni, ništa što bi trebalo da plaši, čudi i poziva na štrajk glađu. ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
All About Reaper! | kravadinka | Audio Software | 5 | 25-11-2011 02:20 PM |
Reaper 4 | Everbeatz | Audio Software | 18 | 08-08-2011 09:49 PM |
Reaper 3.0 | lesha | Audio Software | 23 | 28-03-2011 07:54 AM |
The Grimm REAPER | psionic | Audio Software | 9 | 19-08-2010 11:55 PM |
reaper 3.12 | Francuz | Audio Software | 1 | 27-10-2009 08:50 PM |