Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-09-2017, 11:30 PM   #1
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Domaća pamet

"Zvuk9" je neka vrsta hibridnog MIDI kontrolera, čija me izrada asocira na evoluirani DIY stil, na ovim prostorima negovan genijalnošću fanatika-autora čuvenog časpopisa "SAM svoj majstor".

Old 17-09-2017, 02:53 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Domaća pamet

Jedini problem koji vidim je nedostatak licnosti koja prezentuje ovako dobar proizvod. Umesto smorenog programera koji je dusu dao za ovaj proizvod (ciji umoran duh i glas teraju coveka da ugasi racunar i da ode radit nesto drugo) potreban je neko kao Steven Slate (mislim da nema potrebe analizirati njegov rad na prezentaciji proizvoda). Kad ovo pogledam, nekako mi bude zao. Zao zato sto mi (Balkanski narod) nikako da naucimo kako se radi biznis... A znamo da uradimo posao. Da sam na njihovom mestu, nasao bih nekog ozbiljnog biznismema preko bare koji zna da proda proizvod.
Daleko od toga da hejtujem ovde (bas naprotiv), pisem ovo zato sam skoro imao dobar posao koji je pukao zato sto ja nisam u stanju da iznesem tu biznis stranu... To podrazumeva odredjeni vokabular, odredjenu strukturu pisanog e-maila, da imas resenu pravnicku stranu, sto znaci da moras imati advokata koji je iskusan u tom poslu ( a ne neko ko je prodavao njive 20 godina i zna samo sa katastrom da radi.. itd..
Moram da pohvalim ovu aplikaciju er do sada nisam video ovako nesto... Svaka cast majstori.. Aj sad uzmite debele parre na tome (a ima novca u tome). Treba li da spominjem to da ime je fundamentalna stvar da na iducem sajmu muzike u njemackoj moraju imati svoju tezgu (koja kosta sama po sebi, pored karata za smestaj itd i sve ostale troskove)... Ali, ako te nema na tim dogadjajima, nema te u poslu... Koliko god da si genijalan...

Last edited by silicon science; 19-09-2017 at 04:20 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2017, 01:47 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
potreban je neko kao Steven Slate (mislim da nema potrebe analizirati njegov rad na prezentaciji proizvoda)
Vala baš. Treba im neko kao SS, ko u suštini nema veze sa samim proizvodom (pa ni sa poslom kome je proizvod namenjen), ali kapira šta da ponudi tržištu, organizuje pare, bavi se promocijom. Koliko god mi lično SS bio gadan sa svojim tupavim humorom i nastupom vašarskog prodavca magičnog eliksira za skidanje kurjih očiju i uklanjanje kamenca iz klonje, lik je u stanju da u svoj marketing uvali i Dejva Pensada i CLA i koga god treba, sve da bi svojim artiklima obezbedio kredibilitet.

I meni je žao momaka što su ovakvom prezentacijom sebi napravili štetu. Kapiram koliki su trud uložili, i sama sprava je interesantna, čak i ne izgleda loše, ali bolje da su ćutali (možda izudarali telope) nego što su ovako nemušto pričali. Inače, jutros mi neverovatnom koincidencijom na FB iskoči ova reklama:

Bez ijedne reči, samo kratka prezentacija sprave, i molim lepo. Valjda će i ovi naši momci ukapirati, ne deluju kao glupani

Pozdrav,

Vasa

P.S. Sad vidim da imaju normalniji video (sa jako malo žvake). Što li njega ne postaviše na stranicu projekta?

Last edited by awacs; 18-09-2017 at 02:38 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2017, 05:47 PM   #4
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Treba im neko ko ce da isprezentuje to na najbolji moguci nacin izmapira i odradi kratak performans a ne klavir na padove sa xy mogucnoshcu.Extra proizvod ako ima za starlete ima da bude i za shtand u nemachkoj.Kamo srece da nam se omladina malo vishe baci na programiranje i razvoj nego samo pushe travu i kukaju kako im malo da rade za 200e ajoj.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2017, 01:00 AM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Našao još jedan sasvim OK video. I dalje ne razumem zašto su postavili onaj najbesmisleniji klip na stranicu. Na kraju ću da stisnem petlju i da im pišem šta iskreno mislim o svemu. A mislim puno toga dobrog, pa me nervira kad vode ovako kretenski marketing.

Pozdrav,

Vasa
Old 19-09-2017, 05:03 PM   #6
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Ovaj klip je dosta pristojniji.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2017, 09:01 PM   #7
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Marketingom bi trebalo da se bave, a i bave se, ljudi stručni za marketing, a inovacije, kreacije i sve ostalo poput ovoga drugi je par rukavica, tako da ne zameram momcima zbog trapavosti u trci ka kupcu.

S druge strane, ubeđen sam da živimo u vremenu kada izvrsni proizvodi koji mogu napraviti profit dođu do, najpre onih koji znaju da naprave pare, a onda i do onih koji žele da ga trampe.

Nije da nije moglo bolje, ali, u suštini, oni su uradili što je trebalo - pustili buvu. Sada se to širi i scenario će biti kako je zapisano.
Old 20-09-2017, 01:55 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Marketingom bi trebalo da se bave, a i bave se, ljudi stručni za marketing, a inovacije, kreacije i sve ostalo poput ovoga drugi je par rukavica, tako da ne zameram momcima zbog trapavosti u trci ka kupcu.
Na kraju sam stvarno seo i napisao im šta mislim (i dobro i loše). Pošto mi je zaista drago da su napravili nešto što deluje zabavno i upotrebljivo stvarno mi je žao da ćutke gledam kako svoj trogodišnji trud plasiraju na način na koji to rade vlasnici pogrebnih preduzeća po Srbiji brale. A jebiga, pogrebnik iz Požarevca će mnogo lakše naći lokalne mušterije nego što će proizvođač MIDI kontrolera naći globalnu klijentelu.

Nego, zapao mi za oko sam naslov teme – Domaća pamet. Odličan naslov. Problem sa našom pameću je upravo ono što si pomenuo u svom postu:

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
(...) na ovim prostorima negovan genijalnošću fanatika-autora čuvenog časpopisa "SAM svoj majstor".
SAM svoj majstor je fakat bio časopis do jaja. Problem je samo u tome što je on ljudima davao uputstva kako da reše svoje probleme u svojoj kući. Kad izađeš iz svoje kuće i počneš da prodaješ svoje znanje onima koji nikad za tebe nisu čuli to postaje sasvim drugačija priča. Tad je odjednom važno čak i kakva ti je vizit-karta.

Sve u svemu, ljudi su proveli tri godine razvijajući proizvod (ergonomija, estetika, smanjivanje težine...). Pretpostavljam i da nisu sami savijali plehove i četkicom crtali slova na kućištu. I onda su proveli cca tri dana da snime i izmontiraju prezentacioni video koji je na nivou pogrebnog preduzeća iz Kaluđerice. Jer se u tome nisu pomakli iz priče časopisa SAM svoj majstor: OK, lim i sito-štampu moram da platim, ali imam kameru i znam engleski, to ću sam. To je ’Aha, imam novčanik, a i učio sam sabiranje u osnovnoj školi, idem da se prijavim za konobara u Hiltonu.’

Pozdrav,

Vasa
Old 20-09-2017, 05:16 PM   #9
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ne mogu, brate, ovo je jače od mene...

Old 20-09-2017, 05:26 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Da, u startu mi je jasno da logo referiše na Crvenu Zastavu (dovoljno sam mator da se sećam tog loga). Ali ne treba zaboraviti da je fića bio italijanski dizajn izveden u SFRJ To je bilo sasvim suprotno od domaće pameti – inostrana pamet namenjena domaćem tržištu. Zvuk9 je pak namenjen inostranom tržištu, osim ako engleski u međuvremenu nije postao jezik na kom se domaći stvaraoci elektronske muzike sporazumevaju među sobom. ++

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 20-09-2017 at 05:40 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules