Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2017, 01:43 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Kako spojiti ovoliko vokala?

Quote:
Originally Posted by jocasrb View Post
Aj da ne otvaram novu temu...imam ideju da malo 'napunim' refren...najbolja referenca bi bila janzuov mix, konkretno na:

Aranske pare - refren

razmisljao sam kako da dobijem taj 'dubok'vokal sa obe strane...nekolko sati sam kopao po raznim plaginovima za haromnije...i poskidao sve i svasta, cak prvi put video kolko su dobro 'isprogramirani' neki od njih, konkretno "vielklang2", totalno real-time stvar, za mene novo (iako mislim da necu bash da ga koristim) haha

i posle svih probanih dodavanja harmonia...uglavnom kopija vokala pa oktava nize i tu doubler za levo-desno...ali totalno bezveze zvuci...

kad sam odustao od ovih plaginova na ideju mi pada da je izvodjac poslao taj dodani vokal gde je perfektno (skoro ) otpevano tako nize (cela oktava ili kolko god to)....ali ne znam, treba uskoro da zavrsavam jednu pesmu a mislim da bi taj efekat lepo upao na refrenu..Da li neko zna kako je ovo uradjeno ?

***molio bih janzua da ne odgovara odmah nakon ovog posta ako nije problem, nego da se jave neki drugi ljudi pa da probamo mi sami da resimo, mislim da je interesantnije ako vec nakon 2-3 dana nema odgovora, dobrodosao bih njegov odgvor tj resenje

U ovoj "mojoj" pesmi nema nikakvih efekata itd... Sve sto sto cujes je Kendi tu odpevao, malo auto-tjuna jer decko nije pevac da se ispeglaju tonovi i to je to... Samo panovanje, eq, kompresija, malo dileja, reverba, standardno... Plus, ova pesma je snimljena u sobi koja je uzasno jecala, svojski sam se trudio da to zamaskiram, zato je vokal malcice svesno gurnut u nazad, i malo vise ima visokih nego sto bih ja zeleo, ali moralo je zbog razgovetnosti jer je bilo mnogo zvonjave na vokalima

Ha jao, izvini tek sam posle video da me molis da se ne javljam. Al da ti skratim muke, nema nikakvog specijalnog efekta, sve je odpevano.

Last edited by Jan; 11-09-2017 at 01:49 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 05:41 PM   #2
jocasrb
Member

haha ma ne mari sto si odma odgovorio...kul, jasno sve, svaka cast i tebi i njemu onda
jocasrb is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 01:26 AM   #3
jocasrb
Member

aj da ne otvaram temu, ovako je prakticnije...
slusam sve i svasta kao reference, u zadnje vreme vise za produkciju nego mixanje, ali slucajuci nakog duzeg perioda numeru: Ellie Goulding - On My Mind

https://www.youtube.com/watch?v=H202k7KfZL0

mi kick u refrenu otvara oci...bash je onako in the face..zvuci mi najblize od svih elementa u mixu...a tokom versa je nekako 'kezual'/zanemaren....sta mislite, kako se dobija taj efekat, da bude da udara bas u facu? mislim, da li se to dobija EQ-om istog kika iz versa ili kombinacijom kikova...? mozda nekom pojacanom kompresijom na kik...mada to je malo glupo haha
jel poznat taj trik...?
Old 05-01-2018, 01:48 AM   #4
sira
Senior Member

sira's Avatar

Pa ovde je koristen aranzerski trik, kicka nema prije ni jednog refrena, tako kad se pojavi imas osjecaj da udara direkt u glavu, al nisam primjetio da je nesto drugaciji nego na versu, al slusao sam na zvucniku mobitela, pa mozda nisam dobro cuo.

EDIT: evo poslušao i na monitorima, nije neka razlika u kicku, ali zato u refrenu se priključe i sintovi i bas dionica, tako da dobiješ taj osječaj, aranžman pjesme prije svega.

Last edited by sira; 05-01-2018 at 01:55 AM.
sira is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2018, 09:28 AM   #5
jocasrb
Member

haha kako beeee brate
cuje se nekoliko promena u refrenu ali je meni najuocljivija ta za kick, kao da doda neki squashed hat, znaci tacno sa kickom se nesto drugacije 'smixa', ali sto posto nije ta prosta kombinacija...
a to cujem i na onim manjim zvucnicima...prvi vers je sa tim 'slabijim kikom', ref sa tim 'in the face'...pa drugi vers ide skoro ceo sa slabijim pa mu se iz nekog razloga doda pred kraj versa i ovaj 'jaci' kao u refrenu
Old 05-01-2018, 10:52 AM   #6
sira
Senior Member

sira's Avatar

Ma meni taj kick zvuči isto, ali na refrenu uz ostalo šta je dodano imaš bas sint dionicu totalno "zalockanu" uz kick, to ga baš naglasi.
sira is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 03:01 AM   #7
jocasrb
Member

ja osecam da nesto ima na kick, nesto kao lejerovano i plus mozda pojacan kik u odnosu na vers, ne znam tacno, ali mi zvuci interesantno...ako moze jos neko da da misljenje bilo bi sjajno

Last edited by jocasrb; 06-01-2018 at 03:01 AM. Reason: pijan sam malo heheh
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules