|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() Samo da dodam, ako si početnik u celom ovom svetu snimanja, miksanja itd... Ne zamaraj se previše MS procesorima itd... Počni prvo sa bazičnim eq-ovima i kompresorima... Za početak stock eq ili par eq-ova, kompresora, par reverba, dilej, i tu i tamo neka modulacija (flanger, chorus...) su sasvim dovoljni... Za mastering su , po meni, bitni uslovi u kojima se radi, sigurno da je inženjer najbitniji, ali i njemu je potrebno da ima pre svega akustički dobro uređen prostor i dobro slušanje, i takođe smatram da ne može se odmah početi sa masteringom pre nego da se dobro upozna tehnika i da se usavrši veština, jer mastering je suptilna veština, tipa sa par sitnih pokreta oni utegnu pesmu, tipa 1db ovamo-onamo, mrvica kompresije itd, sve što bi mogli i ti ja, ali je najbitnije što iz iskustva oni znaju gde je ta mrvica koja treba da se oduzme ili doda da pesma postane još bolja... Last edited by Jan; 25-08-2017 at 04:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
eh jos si mlad-a (?)...mi smo ti cudni soj likova. Jednom te kude i osjecaš da te zaj.... a poslje ti široke ruke pomognu i educiraju itd. Zato pazi..
![]() ..Sjećam se prije mnogo godina raspravljali smo svi o H2O o novim krekiranim plaginovima, Cubase itd. Nakon jedno 10 g opa... spomeni da imaš krekiran neki program (plugin) dobiješ po tikvi..i još te izvređaju kao..pa kupi to kaj trebaš..i to likovi koji su se u prošlosti hvalili sa novim H2O verzijama. ![]() ![]() ..naravno da i ovo ide u sferu "šala mala" ![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Jan je ovo ovdje jako lipo "kompilirao" ali da si više pročačkala po forumu, našla bi više manje sve ove odgovore u više tema.
Ja sam isto počeo odgovarat ali sam u jednom trenutku zaključio da u biti nemam nekog realnog iskustva iza sebe, više teorijskog, večinom pokupljenog s ovog foruma, pa mi je bilo bolje mučat i ne prodavat "pamet" koju u biti nisam nikad primjenio u praksi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Kad ostanite poslednji samo izgasite svetlo molicu . Odoh dalje da ne ometam pozdrav svima .
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
mastering |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
molim ako moze pomoc uad 1ultra pack | spartakus | DSP forum | 3 | 05-07-2014 05:26 PM |
Upgrade zvucne kartice - pomoc ako moze | voomighty1 | Computer Hardware | 8 | 09-05-2014 02:04 PM |
Moze pomoc oko efekta? | AciD-Rap | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 19-01-2013 10:31 PM |
Moze li mala pomoc??? | mad | Razno | 0 | 14-02-2011 08:02 PM |
Moze mala pomoc...? | tom | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 08-04-2008 10:39 PM |