|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Member
|
![]()
Thnx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mislim da u Preferences/Mouse Modifiers moze da se napravi kako god hoces da se ponasa, ja sam se takodje navikao na selektiranje desnim klikom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Member
|
![]()
Msm da ide selektiranje ali ne znam ima li gdje neka opcija kojom bi čejnđao alate lijevog klika. No možda je jednostavnije prepustiti se struji i čekati da se uđe u taj đir desnog klika za selekt
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 23-01-2017 at 11:24 AM. Reason: citat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Pro Member
|
![]()
I meni je u prvim danima to selektovanje alata bilo sporo ali sam posle napravio svoj toolbar sa dugmicima otprilike kao u Cubaseu i sada je i brzo i lako.
Jedno pitanje: Kako najbrze odraditi "remove DC offset" u Reaperu na vise kanala odjednom? U cubaseu se samo selektuju items na svim kanalima i sve se odradi sa Audio->Process->Remove DC Offset Nasao sam ovaj tutorijal ali mi je to malo sporo posto mora da se radi kanal po kanal:
![]() |
#86 |
Member
|
![]()
Da @awasc, na to sam mislio iako nije samo u kjubejsu tako. Za ove postavke znam, no ja sam mislio da možda gdje čuči skriveno, kao i dosta toga u reaperu. Kad se samo sjetim kolko mi je glavobolje zadao loop na midi traci kad ju je malo trebalo produžiti. Malo je problem što neke stvari jednostavno nisu gdje i kako bi trebale ( trebale????) biti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam eto uhvatio vremena da gledam malo tutoriale i igram se s njim i mogu reci da je fin. Cak mi nije ni konfuzan posle steinberga.
Treba tu jos sitnica da pohvatam ali su sve prilike da cu pocet da pratim ovaj topic.
![]() |
#88 |
Member
|
![]()
Nema tu puno filozofije. Najviše je stvar navike. Pevi susret s daw- om bio je c5. No nekako mi se cinilo da je sučelje, bar ono osnovno, vrlo slićno programima kojima sam se prije igrao. Od foto- video i sl. editora pa nadalje. E reaper je tu u mnogočemu drukčiji, i možda daleko efikasniji, brži..al jbg kad smo manje-vise svi robovi navika. Pa ipak msm da ima i stvari koje nisu bas toliko unapređene ili ih ja neznam. Primjerice vsti kao multichanel. Sampletank, s kojim se sad bakčem u reaperu. Svaki kanal ( midi) koji se šalje u ST ) treba postavljati, dok je recimo u studio one dovoljno čejnđati chanel u samom kanalu pored vsti izbornika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Pro Member
|
![]()
Ova tema bi trebala da ima kratak intervju sa tvorcem Reapera, Justin Frankel-om.
Liku je Logic postao frustrirajuc i lepo je seo i napisao Reaper ![]()
![]() |
#90 |
Member
|
![]()
Ja vjerujem da kad bi isti lik sredio vizualni izgled, broj korisnika bi se drastićno povecao. Gdje god se naleti na temu o reaperu, bilo na netu ili u razgovoru, isključivi problem je vizuani izgled, koji je uza sve teme ipak malo, ajmo reći "retro".
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
All About Reaper! | kravadinka | Audio Software | 5 | 25-11-2011 02:20 PM |
Reaper 4 | Everbeatz | Audio Software | 18 | 08-08-2011 09:49 PM |