Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2016, 06:08 PM   #21
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: C5+SSD4+JBridger muke i nevolje!

Ziveo ableton ziveo
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2016, 07:32 PM   #22
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Ziveo ableton ziveo
Ma Reaper je najbolji na svetu!

@Awacs
Da li me ti poznajes pa znas koliku motivaciju imam da naucim neki ne placen software bilo da je to neki DAW, winamp, winrar...???

Pozdrav!
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2016, 08:04 PM   #23
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
@Awacs
Da li me ti poznajes pa znas koliku motivaciju imam da naucim neki ne placen software bilo da je to neki DAW, winamp, winrar...???
Pobogu, otkud ti to da sumnjam u tvoju motivaciju? Napisao sam šta sam napisao, nigde ne vidim to o čemu ti govoriš. OK, nisam primetio onu strelicu koja upućuje direktno na Igorov post, pa sam pomislio da odgovaraš na ceo paket Moritzovih stavova. A nijedan stav mu nije pogrešan, pa ni taj citirani (makar se i ne odnosio na tebe)

Pozdrav,

Vasa
Old 26-11-2016, 09:22 PM   #24
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ma prosta je stvar. Motiv da se nešto nauči ljudski. Ja mislim da plaćanje alata može biti dodatak na volju da se za određeni zanat postane tata-mata, ali, naravno, nije to nikakvo strogo pravilo. Fora je što kada nešto kupiš onda imaš vrlo jasnu predstavu koliko to vredi, pa se malo više i potrudiš. Ovako, kada ti je sve za "dž" i na gotovo, vrlo lako ti se i interesovanje raspline na sto strana.

Sent from my ME173X using Tapatalk
Old 28-11-2016, 02:15 PM   #25
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Sasvim ocekivano ova diskusija odlazi u sasvim filozofskom pravcu .....

Ono sto je Igor hteo da kaze, kada je me je nespretno citirao sa nekog predavanja, jeste da kada nesto platis tada se i potrudis posteno oko toga da to i naucis, i da ti zelje ne lutaju sa cveta na cvet kao sto je je to slucaj kad je sve "besplatno" .

Niko nije ulazio u necije motive, volju da nesto nauci.

Ono sto mogu da primetim jeste da upravo taj trend "nemam da platim/ne mogu da priustim" daje mnogima za pravo da koriste pirateriju...zato nije cudno sto su danas svi producenti, snimatelji, miks inzenjeri i ostalo ....

Sa ovim izrecenim se opet vracam na pocetak price, tj na poentu placenog programa. Kada se pomucis da zaradis pare da bi kupio neki deo opreme, ovde podrazumevam i softver, onda ga mnogo vise cenis i posvetis paznju maksimalno da iskoristis sve sto ti pruza pa i da nadjes zaobilazna rasenja kada nesto bas ne radi kako bi trebalo ....tako se postaje pravi PRO.

Svi koji ce sada da me drze lekciju kako nismo svi isti i kako nemamo svi isti standard samo cu reci zabole me, ko ne moze da priusti neka se i ne bavi, ne ovim, vec bilo kojim poslom...ne mozemo svi biti lekari ili piloti, neko mora da radi i prljave poslove.

Radio sam na gradilistu, bio nocni cuvar, shisao kucice i sta sve nisam radio da bih zaradio za svoju prvu opremu...i time se ponosim jer sam to krvavo zaradio i samim to i vise cenio.

Ovde vidim razliku u tome ko je zaista posvecen ovom poslu do kraja a kome je ovo samo fensi samopromocija i hobi.

Nedavno se na Synth Freaks grupi na FB jedan lik zalio zasto Dave Smith Prophet 6 i Oberheim 6 kostaju toliko , da je preskupo i da posto on nema para da ih kupi za te novce onda bi to trebalo da kosta 1000 necega umesto 3000 koliko kosta .... i palamudija je krenula dok se nije javio tip koji zivi samo od sviranja u bendu i to su mu jedina primanja ...tipa 300 eur ili dolara mesecno ( ne secam se tacno ) , koji je rekao da je stedeo godinu dana, jeo hranu iz limenke, nije isao u izlaske da bi ustedeo da kupi P6...moja paralela glasi - KADA NESTO ZELIS ONDA TO I URADIS, KADA NE ZELIS NADJES IZGOVORE !
Samo je stvar izbora, kao i u svemu ostalom u zivotu - izbor je na nama.

Imam i ja crack plugine da se ne lazemo, ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
Old 28-11-2016, 02:30 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Imam i ja crack plugine da se ne lazemo, ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
... a mogao si i samo ovo da napišeš. ++

Pozdrav,

Vasa
Old 28-11-2016, 05:40 PM   #27
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
o tome i ja pricam u proslom postu sa c.6.5!!

Last edited by branoy; 28-11-2016 at 08:56 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2016, 08:18 PM   #28
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Ne slazem se da od toga da li si kupio softver ili ne moze da zavisi to da li ces ga nauciti. To zavisi od toga kakav si covek i kakva su ti interesovanja. Mene i pored pitanja mnogih mojih cenjenih kolega "Kako te ne mrzi?", nije mrzelo da sednem i naucim Reaper iako sam imao orginalni Cubase u kome vec sve znam da radim. Prosto to me interesuje i ni trenutka ne zalim jer se iz mog iskustva ispostavilo da je do sada najbolji DAW koji sam probao.

Da li ces dobro i predano da radis svoj posao ne zavisi ni od plate ni od uslova vec samo od toga kakav si ti covek. Zato imamo lekare koji su sjajni i za istu platu odlicno rade svojh posao kao i oni koji primaju mito i igraju se zivotima. I taj koji dobro radi svoj posao ce dobro da ga radi i za jos manju platu i nema tih para za koje ce ovaj drugi da odjednom stvori empatiju i pocne posteno i predano da se bavi svojim poslom.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2016, 10:45 AM   #29
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
... a mogao si i samo ovo da napišeš. ++

Pozdrav,

Vasa
Nije mi skroz jasno na sta si tacno mislio da sam mogao samo to da napisem, na ceo moj post ili samo tu recenicu?

pitam stvarno
Old 29-11-2016, 11:19 AM   #30
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Nije mi skroz jasno na sta si tacno mislio da sam mogao samo to da napisem, na ceo moj post ili samo tu recenicu?
Mislio sam na ono što sam citirao. Kao što si i sam rekao, post je otišao u filozofiju. Koliko god i meni filozofiranje bilo drago, draži ste mi ti i @LAMPASH, pa mi se ta rečenica dopala jer mi se čini da se oko toga slažete Doduše, različiti su vam metodi za prevazilaženje problema: ti bi (kao profesionalac) platio noviji original, on je (kao entuzijasta) rešio da migrira na drugu platformu koju može da nađe za DŽ. Zato sam onda i rekao da pričate različitim jezicima, pa ćete se teško dogovoriti.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules