|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Ziveo ableton ziveo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ma prosta je stvar. Motiv da se nešto nauči ljudski. Ja mislim da plaćanje alata može biti dodatak na volju da se za određeni zanat postane tata-mata, ali, naravno, nije to nikakvo strogo pravilo. Fora je što kada nešto kupiš onda imaš vrlo jasnu predstavu koliko to vredi, pa se malo više i potrudiš. Ovako, kada ti je sve za "dž" i na gotovo, vrlo lako ti se i interesovanje raspline na sto strana.
Sent from my ME173X using Tapatalk
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Sasvim ocekivano ova diskusija odlazi u sasvim filozofskom pravcu .....
Ono sto je Igor hteo da kaze, kada je me je nespretno citirao sa nekog predavanja, jeste da kada nesto platis tada se i potrudis posteno oko toga da to i naucis, i da ti zelje ne lutaju sa cveta na cvet kao sto je je to slucaj kad je sve "besplatno" . Niko nije ulazio u necije motive, volju da nesto nauci. Ono sto mogu da primetim jeste da upravo taj trend "nemam da platim/ne mogu da priustim" daje mnogima za pravo da koriste pirateriju...zato nije cudno sto su danas svi producenti, snimatelji, miks inzenjeri i ostalo .... Sa ovim izrecenim se opet vracam na pocetak price, tj na poentu placenog programa. Kada se pomucis da zaradis pare da bi kupio neki deo opreme, ovde podrazumevam i softver, onda ga mnogo vise cenis i posvetis paznju maksimalno da iskoristis sve sto ti pruza pa i da nadjes zaobilazna rasenja kada nesto bas ne radi kako bi trebalo ....tako se postaje pravi PRO. Svi koji ce sada da me drze lekciju kako nismo svi isti i kako nemamo svi isti standard samo cu reci zabole me, ko ne moze da priusti neka se i ne bavi, ne ovim, vec bilo kojim poslom...ne mozemo svi biti lekari ili piloti, neko mora da radi i prljave poslove. Radio sam na gradilistu, bio nocni cuvar, shisao kucice i sta sve nisam radio da bih zaradio za svoju prvu opremu...i time se ponosim jer sam to krvavo zaradio i samim to i vise cenio. Ovde vidim razliku u tome ko je zaista posvecen ovom poslu do kraja a kome je ovo samo fensi samopromocija i hobi. Nedavno se na Synth Freaks grupi na FB jedan lik zalio zasto Dave Smith Prophet 6 i Oberheim 6 kostaju toliko , da je preskupo i da posto on nema para da ih kupi za te novce onda bi to trebalo da kosta 1000 necega umesto 3000 koliko kosta .... i palamudija je krenula dok se nije javio tip koji zivi samo od sviranja u bendu i to su mu jedina primanja ...tipa 300 eur ili dolara mesecno ( ne secam se tacno ) , koji je rekao da je stedeo godinu dana, jeo hranu iz limenke, nije isao u izlaske da bi ustedeo da kupi P6...moja paralela glasi - KADA NESTO ZELIS ONDA TO I URADIS, KADA NE ZELIS NADJES IZGOVORE ! Samo je stvar izbora, kao i u svemu ostalom u zivotu - izbor je na nama. Imam i ja crack plugine da se ne lazemo, ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
o tome i ja pricam u proslom postu sa c.6.5!!
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x Last edited by branoy; 28-11-2016 at 08:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
Ne slazem se da od toga da li si kupio softver ili ne moze da zavisi to da li ces ga nauciti. To zavisi od toga kakav si covek i kakva su ti interesovanja. Mene i pored pitanja mnogih mojih cenjenih kolega "Kako te ne mrzi?", nije mrzelo da sednem i naucim Reaper iako sam imao orginalni Cubase u kome vec sve znam da radim. Prosto to me interesuje i ni trenutka ne zalim jer se iz mog iskustva ispostavilo da je do sada najbolji DAW koji sam probao.
Da li ces dobro i predano da radis svoj posao ne zavisi ni od plate ni od uslova vec samo od toga kakav si ti covek. Zato imamo lekare koji su sjajni i za istu platu odlicno rade svojh posao kao i oni koji primaju mito i igraju se zivotima. I taj koji dobro radi svoj posao ce dobro da ga radi i za jos manju platu i nema tih para za koje ce ovaj drugi da odjednom stvori empatiju i pocne posteno i predano da se bavi svojim poslom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Nije mi skroz jasno na sta si tacno mislio da sam mogao samo to da napisem, na ceo moj post ili samo tu recenicu?
pitam stvarno ![]()
![]() |
#30 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 5 pocetnicke muke i implementacija Nexus 2.2 | synthopia | Audio Software | 4 | 28-12-2014 12:51 AM |
Atari muke | goasia | Audio Software | 30 | 12-07-2009 03:03 PM |
Pitanje je sad(da pukne? od muke) | Lordcuprija | Pricaonica | 16 | 26-01-2008 10:03 PM |