|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
E izvinjavam se sto vracam temu, ali glupo je da zapocinjem novu, jer opet je ovo pitanje oko vokala:
U pitanju je ovaj deo, kad se cuje glasno ANTE UP (ili sta god kazu): https://www.youtube.com/watch?v=PLT6...youtu.be&t=47s da li mislite da je to snimano jedno 15ak puta, pa sve lepo izlejerovano, ili je to snimljeno 2-3 puta ali se dobrim mixom, mozda distorizija neka, to cuje tako 'ispunjeno' ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovo prvo, moguce je da je i vise njih u isto vreme se dralo na mikrofon u vise tejkova... S obzirom da je pesma izasla 2000. a miksao je Edie Sancho verovatno negde 1999. godine u D&D studiju na matorom MCI-u, sumnjam da se on tad (a i sada) previse patio oko pravljenja vestackog dranja... Cela pesma je u tom fazonu, verovatno im je i deo atmosfere bio da se zezaju i da vicu u glas. Inace svi vokali iz tog perioda koji su izlazili iz D&D studija, a puno odlicnih albuma je izaslo u tom periodu bas odatle, su imali neku karakteristicnu distorziju odnosno saturaciju na vokalima, neke prelepo zasicene sibilante, modulirane kao da ih cujes sa radija ali neznije, i to pokusavam godinama da desifrujem, jer to je za mene zvuk hiphop vokala... A ono sto mi govori da je sve to bila slucajnost i da im je nesto tamo u lancu prosto davalo tu zasicenost gore je to sto Edijevi miksevi posle D&D studija ne zvuce vise tako, nemaju tu zasicenost vise, nebitno da li su ITB ili OTB ... A sve iz tog studija je imalo taj "karakter" nebitno ko god da je miksao. Last edited by Jan; 28-11-2016 at 01:04 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Nemam pojma, ja ovde čujem uvrh glave dva-tri čoveka i harmonajzer sa nekakvim "zombi" intervalom kome, pošto nemam dovoljno sluha, ne uspevam napamet da odredim tačnu vrednost. Možda neka umanjena kvinta, ne znam. I ladno je moguće da su sve te galame semplovane pa okidane po potrebi, i da je sam sempler to taman zgužvao toliko da se dobije još malo prljavštine (ti matori 16-bitni sempleri nisu imali baš najčistije konvertore). Druga je stvar što se u slici vidi gomila koja viče, ali kad zažmurim ja tu gomilu ne čujem. A možda je i sasvim drugačije nego što kažem
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I ovo je moguce EDIT: Evo i akapele, nije bas najbolji kvalitet, ali cuje se tacno na 1:00 https://youtu.be/jeUn1Q9E92s?t=59 Po meni ovo moze biti i da su samo 3-4 vokala u razlicitim intonacijama Last edited by Jan; 28-11-2016 at 02:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
OT: Meni recimo ti unis prateci vokali nemaju nikakvu svrhu, kad nisu spot on samo narusavaju razumljivost glavnog vokala (narocito kada se sibilanti razilaze), a pak kad ih izeditujem da budu tacni, zvuce ko korus ili pojacavanje samo neko... A mahom miksam rep, pa se desava hvala bogu da mi posalju po 5-6 unisona tejkova repa, neki me puste da radim sta hocu, a neki se naljute ako neki tejk ne upotrebim... to je kurslus ... Ima mi smisla u repu recimo da postoje dva kanala koji naglase neke stihove, i da se u tim momentima sa leve i desne strane pojave istovremeno, tipa na rimama itd... Ima mi smisla i dupli vokal koji je intonativno iznad ili ispod glavnog vokala (ala 2pac) ali nisam fan toga, ali da, dozivljavam horor svaki put kad dobijem gomilu unisonih vokala, sad dal je pevanja ili rep, manje je vazno... Teze se izborim sa repom, jer treba gomilu reci doterati da se ne razilaze. Last edited by Jan; 28-11-2016 at 03:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
E hvala na razresenju slucaja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako spojiti analogni mixer? | Daniel.M | Computer Hardware | 10 | 22-10-2015 08:41 PM |
Sirina vokala | StevicaNish | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 03-09-2014 01:59 PM |
Kako dobiti ovaj efekat vokala ?Akon | ugljesa | Tutorijali | 4 | 06-01-2010 01:29 PM |
Upomoc-kako spojiti notebook i gitaru??? | daemon | Computer Hardware | 14 | 14-11-2009 08:25 PM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |