|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Member
|
![]()
Sto se tice tih skracenica, ako ne postoje od starta svakako mogu da se naprave. To i jeste lepota (nazalost u prvom trenutku to ljude odbija) Reapera sto mozes da ga u potpunosti prilagodis sebi, pravis svoje dugmice, custom akcije, makroe, svaki padajuci meni mozes da menjas, kako ti reaguje mis itd. Predlazem ti da instaliras Reaper portable i da ga prilagodis sebi. Onda ces moci prostim kopiranjem tog foldera da svuda sa sobom nosis svoj setap i pokreces ga cak i sa usb memorije. Jasno mi je sta pitas za 32 bit plagove ali ne znam odgovor. Predlazem ti da od pocetka koristis 64bit plagove da se ne bi desio eventualni problem.
Sent from my D6503 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Recimo evo odmah, fixed velocity pravis tako sto selektujes sve note (ili one koje zelis), desni klik, i ides u note properties i upises note velocity koji zelis i sve note ce ti dobiti taj velocity koji si upisao, isto mozes da uradis i tako sto ces da selektujes sve note (ili note koje zelis), desni klik, pa note velocity i samo odaberes vrednost koju zelis. A evo i kako da selektujes note iste visine, samo desni klik na dirku za note koje zelis Last edited by Jan; 04-11-2016 at 02:23 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Pro Member
|
![]()
Moram da se nadovezem, jedino sto meni u Raeperu fali je pitch korekcija ala Melodyne ARA, bilo bi idealno ako bi ga ubrzo implementirali
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Member
|
![]()
U pravu si za melodajn. To je jedina mana, mada, kada neko dobro peva i treba uraditi sitne korekcije, sljaka bas dobro i prirodno. Neke ekstremnije varijante ne moze da odradi. Auto korekcija mu je isto jako dobra.
Sent from my D6503 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
VIP Member
|
![]()
Koji sam primitivac, ja taj auto pitch nisam ni probao. Držim se za Waves Tune ko pijan za plot. Pijaca me je baš razmazila. ++
Pozdrav, Vasa
![]() |
#66 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Samo, slabo imam pevace koji dobro pevaju, u glavnom ja pevam umesto njih, melodajnom ![]() Probaj ! Zato sto imas isto da biras algoritme kao sto ih biras za stretch, prilicno prirodno radi i to na ekstremnim vrednostima po meni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Nadjoh na netu i GM2 drum mapu za Reaper. ![]() ![]() Isto mi je bilo pre 15-tak godina kada sam prelazio sa Cakewalk Pro Audio na Cubase VST, kuknjava po ceo dan i pljuvanje Steinberga a vidi me sad, kenjam o svemu sto ne lici na Cubase ![]() Jan, hvala ti za ove tips & tricks! ![]() A za sredjivanje pitch-a tj. skidanje sa vari audia cu neki drugi put da kukam ![]() Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]()
Nema na cemu !
Ja j*** ga, pitch korekciju radim u standalone melodajnu, odnosno uopste ne slusam matricu dok korigujem vokal, korigujem ga na suvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Member
|
![]()
Joj, onaj "Please vote" baner im je ....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Member
|
![]()
"allow text field input even when using send all input to keyboard "
Konačno! ![]() |
![]() |
![]() |