|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
Na osnovu onoga što se priča o tom sistemu zaključio sam da delay tornjevi maltene nisu ni potrebni. Ono kao da može da usmerava i selektivno šalje manju snagu za prve redove, a veću za zadnje. Mator konj, a i dalje nasedam na marketinške žvake
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Pa ja sam slusao par bendova na nekoliko mjesta ( par metara od razglasa, kod mix pulta, kod delay tornja ) ispred je neprijatno koliko basa izlazi, kod mix pulta sve zguzvano koliko je glasno, kod delay tornja cujes da je tonac ok al da EAW nije nesto..)
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Dobro, da ne grešimo dušu
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#24 |
MAO
|
![]()
neki vrlo ljuti pljuvači svega (među kojima je i jedan ozbiljan inženjer konstruktor razglasa čije se kutije prodaju diljem sveta), su onako, poklekli i rekli da jest najbolje što su čuli do sad, te da je to i logično sobzirom na cenu. I ja mogu jedino da im verujem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
pa ja se slazem da je revolucija u izgradnji sistema . 440 zvucnika bez sabova, 440 pojacala, ugradjeni mjerni mikrofoni u kutije, senzori za komunikaciju,self testovi, lako montiranje, softverska kontrola zracenja, softversko podesavanje uglova, modeliranje prostora... 1, 5 milion dolara ( ako je vjreovati blicu ) ...bla bla bla jednostavno ja na exitu nisam cuo taj ravnomjerno rasporedjen skup zvuk , do koga je ili do cega je , nemam pojma al da je glasno, glasno je
![]() |
#26 |
MAO
|
![]()
kolko sam ja video na slikama, ima sabova kolko oćeš (kutija).
A reci mi, reference radi, kada si i gde čuo nešto što ti se dopalo? i dal znaš koji je sistem u pitanju bio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
SuperModerator
|
![]()
dobro to svira.
i ima subove. Da je nesto najbolje do sada, nije ![]() ali da je jako interesantan i prijatan zvuk (kao neki veliki 80's HiFi trosistemac kod nekog na gajbi) - jeste. Cudesan softver, interesantne kontrole za steering.... vrlo fino. Sad, da li to vredi toliko para (tj. da li bih ja da imam toliko para nekada dao na to) - to je vec pitanje.... ... ali opet, marketinski je dobar potez. Svega drugoga od brendova ima u regionu, Anya-e jos nema (sto je zgodno za regionalni subrental merging). Tako da - time will tell. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
Prije nekoliko godina, spaladium arena, Split. L acoustics, prezentacija K serije. prije par godina Lisinski , Zagreb ,velika dvorana, jbl vertec Exit, Main stage, prosle godine. Mayer sound
![]() |
![]() |
#29 |
MAO
|
![]()
viš dok sam bio tu, nisam imao sreće da se družim sa Lacousticom. Al Meyere i Verteke dobro poznajem, mada mi je d&b možda ostao u najdražem sećanju. Znači, ceniš da je u pitanju ista klasa? hmm (ne sporim, samo se čudim onda ovim mojim pljuvačima).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
Čuh ga na EXITu a radih na njemu na Beer Festu.
Utisak sa EXITa: Pokrivenost prostora je brutalna. U dva dana dok sam ja bio, delay linije nisu uključivane jer realno nema potrebe. Onako odokativno sam se šetao od prvih redova do 120m. U prvim redovima je falilo direktnog sounda (malo je loše osmišljen front fill bio), ali me je iznenadilo da apsolutno ne nedostaje definicije i gornje lage generalno. Ono što jeste bilo tripozno je da basove dobijaš sprijeda a visoke s leđa (pričamo o poziciji u prvom redu). Osjećaj je da gornja sekcija čudno široko baca. Basova jeste previše u prvim redovima, ali je to nekako i logično obzirom na tendenciju da se pokrije cijeli prostor. Na nekih 40m je već jako lijepo. Izbalansirano. Lagano se utišava do 80, ali i dalje u balansu. Na 80 i kusur ima drop u basu a onda se lagano vraća ugodan sub sve do 120. Dalje nisam išao. Bilo mi glupo ![]() Utisak sa Beer Festa: Za razliku od NS, basovi su bili okačeni i dopunjeni sa par starih subova na zemlji. Zbog konfiguracije totalno tripozan utisak da sav zvuk dolazi iz jedne tačke ili što bi se reklo basovi jako dobro fazno upeglani sa mid/high sekcijom. Zvučno je razglas izuzetno neutralan, a dinamika ogromna. Žao mi je što zbog službenih lica nisam smio da ga nagazim preko 110dBa, tako da mi je ostao utisak da limita nema kao ni neke izražene koloracije. Osjetljivost sistema je brutalna. Reakcija na EQ izuzetna, koloracija dinamičkog procesinga čujna. U principu jako zajeban za napraviti pristojan sound, pogotovo u fly in varijanti. Suma sumarum... dopada mi se kako radi. Volio bih dobiti više vremena i mikser po mom izboru da bih donio detaljnjiji zaključak. Ako bih ga trebao opisati jednom frazom recimo da radi kao kvalitetan studijski monitoring. Nit smrdi nit miriše, ali uradi sve ono što mu narediš. Lijepo.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
exit.. | spartakus | Razno | 7 | 12-12-2012 06:40 PM |
Rumors za Exit | vbraca | Promocija radova | 1 | 22-05-2012 09:12 PM |
Exit & SAE | diviner | Obavestenja | 0 | 06-07-2011 11:52 AM |
Korn-Exit | sasaristic | Razno | 6 | 15-07-2009 04:53 AM |