Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2016, 07:39 PM   #11
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Cubase original i VST-i pitanje???

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Iskreno nisam cuo za njega...pogledah sad na netu..on ima 19mb???
i meni je bilo cudno ali zato i tako brzo radi. mozes da ga instaliras i portabl. u tom slucaju se ne vezuje za win, kopiras folder na flash i gde god odes imas svoj softver sa svojim podesavanjima.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 08:20 PM   #12
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Ok, jasno..Samo mi reci (ne mogu da nadjem na netu) kako se zove taj .dll...?
Na netu se spominje i lib..
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2016, 02:13 PM   #13
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Ne znam da ti kazem za konkretan slucaj. meni je Trilian radio sa Cubase 7 i 8. Glavna prednost ako budes prelazio na Cubase 8 je sto ti nece trebati jbridge i automatski ce koristiti resurse kompa. Ostalo je manje vise isto.

Ja sam potpuno presao na Reaper i svaki put kada ga ukljucim sve vise sam srecan sto sam to uradio. Skoro sam pozajmio Cubase 8 od drugara da exportujem neke stare projekte i sada, sa ove distance, ne mogu ni da zamislim koliko sam vremena izgubio koristeci cubase godinama. Hipoteticki, da je Cubase brz kao Reaper sigurno bih ga i dalje koristio jer je kao softver kompletniji ali meni je brzina najbitnija i do sada nisam naisao na nesto sto ne mogu da uradim u Reaperu tako da sam srecno promenio svog DAW partnera
Imam Cu5 pijaca i radi neverovatno nema problema sa najnovijim pluginoma..trillian , Kontakt , Waves, Fab filter, Ozone, Batteri itd itd..!
Instaliran je na svojem HDD i imam internet na njemu..W7.
Udaram, pljuskam, lupam je... sve po spisku i..možda jednom u 100x zablesira ali kad ga vratim projekt se upiše.
Dakle nije mi jasnan vaš problem..nikakav C++ ..ono što instalira i gotovo.
Imam u njemu i J-bridge i sve za sada fenomenalno radi.!!
Reaper je za CUB 5 mala beba..u više navrata ga isprobavah i kad dođem do blesiranja odustaje..i odoh na CUB 5. Za MENE Reaper ima jako loš Midi edit..audio nisam puno isprobao ali ništa posebno (za ono što znam). I brzina..kakva brzina?? Gdje je spor Cub5?? Dajte malo objasnite..da ljudi konaćno razluće što valja a što ne. Ja mislim da Reaper se ne može mjerit ni sa ćime s Cub 5. Razuvjerite me.
Old 15-07-2016, 03:44 PM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Radi i kod mene sve isto... Nema greske..

A da se nisam nikad sreo sa odredjenim vst-ovima na istoj masini koji su imali c++ error, lagao bih.
Old 15-07-2016, 07:05 PM   #15
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Nemam nameru nikoga da ubedjujem niti da se raspravljam. Covek me je pitao sta koristim umesto Cubase i odgovorio sam. Ako vama Cubase 5 sa Jbridge radi tako dobro kako kazete, onda blago vama i nema razloga nikada da prelazite na drugi softver. Moja iskustva su drugacija.

Ako zelite da saznate zasto je neki softver bolji ili losiji morate prvo da u potpunosti naucite da ga koristite. Varijante: " instalirao sam i probao" nisu relevantne. Cubase sam aktivno koristio od verzije Cubase VST/32 5 pa do najnovijeg Cubase 8.5 a Reaper koristim nekih godinu, dve dana i pricam samo iz licnog iskustva.

U svakom slucaju to ovde nije tema. Ako vas interesuju razlike izmedju Cubase i Reaper, otvorite novu temu pa kada nadjem vremena rado cu vam napisati sta je po mom misljenju razlika izmedju ta dva.

Pozdrav
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2016, 11:42 AM   #16
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Kupio bih novi Cubase 8.5 u radnji, pa me zanima posto on ima usb licencer, da li VST VSTi pluginovi sa pijace mogu raditi sa njim kako treba, bez chras-ova, padanja sistema, zahtevanja registracije i sl..?
Da li to vazi i za orig Cubase 7 (ako ga nadjem povoljnije)...?
Da podijelim koju misao možda ti bude od koristi:

Pored narodnog C5 imam od skoro regularan C8 Elements (najlakša verzija Cubase-a koja ne zahtijeva USB licencer za instalaciju).
Vezano za C8E
-Što se tiče stabilnosti, zaista nemam šta prigovoriti, radi ok i nisam imao za sada ni jedan problem
-Svi 64 bitni plug-in-ovi rade uredno (kako narodni tako i regularni, nije trebalo ništa ponovo registrovati i sl.)
-32 bitni, e sad, većinu plug-inova Cubase-ov bridž vidi i rade uredno, međutim, ako imaš neke matore plug-inove (kao ja) može se desiti da imaju problema sa GUI, a neke uopšte ne vidi. Ponavljam, većinu vidi, oko nekih 85 do 90% bar kod mene
-ipak, pošto sam sentimentalac i htjeo sam baš sve stare 32bitne plug-inove u 64 bitnom okruženju, uz pomoć jBridgea sam napravio folder za C8E i svi plug-inovi za sada rade uredno bez problema
-nisu za sada uočeni nikakvi paralelni problemi između narodnog C5 i C8E, oba rade regularno, ne smetaju jedan drugom
-što se tiče C++ problema, ja sam jedino imao sa par iZotope plug-inova (pisali smo o tome ovdje na forumu, bili su u pitanju iZotope Vinyl i DDLY) ali sam ih nekako ugurao u sistem, da izvineš

Last edited by Goran B; 16-07-2016 at 11:53 AM.
Goran B is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules