Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase original i VST-i pitanje??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48312)

Nemania 09-07-2016 11:55 AM

Cubase original i VST-i pitanje???

Kupio bih novi Cubase 8.5 u radnji, pa me zanima posto on ima usb licencer, da li VST VSTi pluginovi sa pijace mogu raditi sa njim kako treba, bez chras-ova, padanja sistema, zahtevanja registracije i sl..?
Da li to vazi i za orig Cubase 7 (ako ga nadjem povoljnije)...?

phil.milmax 09-07-2016 07:12 PM

Re: Cubase original i VST-i pitanje???

Mogu raditi plagovi sa pijace. E sad, kako treba, bez chras-ova? Iz mog iskustva ne. Orginalni Cubase 7 i 8 mi je radio sa potpuno istom kolicinom bagova (ako ne i vecom) kao i Cubase 5 sa pijace. Iz tog razloga sam ga se i otarasio. Moje iskustvo sa Cubaseom je takvo. Generalno je najkopletniji sto se tice opcija i sve izgleda lepo ali po meni je jako trom i prosto ne radi kako bi jedan profesionalni softver trebalo da radi.

Nemania 10-07-2016 07:07 AM

Znaci nece zbog usb-a traziti da se registruju plagovi,npr waves, onda kontakt itd..?

Meni evo C5 vec 5 godina radi bez reinstaliranja win i cubasea, medjutim sada kada sam ubacio neke nove plugove (novi kontakt , battery i reaktor) koji su prilikom instalacije ubacili i MICROSOFT VISUAL C++ 2013, Neke projekte nece da otvori -izbacuje gresku i to je 99% zbog triliana. E a sad to je plug koji mi je potreban i koji ne mogu da brisem.
Da li se to moze dogoditi i sa 64bitnom 7-8 ? Inace trenutno je 5 koju imam 32 a neki plugovi rade na jbridge.

I na koji si ti presao softver?

komil 10-07-2016 10:03 AM

Ostavi verziju c++ biblioteke koja treba cubase u isti folder u kojem je njegov .exe fajl. Tako će program koristiti tu verziju sa kojom ti radi stabilno, a plaginovi mogu neku drugu. Ako se ne snalaziš, vidi kod bakalara "cubase 5 portable".

komil 10-07-2016 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 371348)
Znaci nece zbog usb-a traziti da se registruju plagovi,npr waves, onda kontakt itd..

Neće

Nemania 10-07-2016 10:59 AM

Quote:

Originally Posted by komil (Post 371349)
Ostavi verziju c++ biblioteke koja treba cubase u isti folder u kojem je njegov .exe fajl. Tako će program koristiti tu verziju sa kojom ti radi stabilno, a plaginovi mogu neku drugu. Ako se ne snalaziš, vidi kod bakalara "cubase 5 portable".

necu portable, ovaj mi radio godinama dobro. Ajd pojasni malo detaljnije ako ti nije mrsko oko kopiranja i to...Da li smem da pomeram exe file..I da zaboravio sam da napisem, imam instalirano c++ vise verzija, od 2005,2008,2010,2012,2013..Kako da znam koja pase cubase..samo znam da zbog 2013 Trilian pada,i nece da mi otvori projekte sa trilianom. A kad ovtorim npr neki projekat bez triliana, a onda ga ucitam, radi normalno, sve dok ne sacuvam projekat i ponovo ga ne otvorim, onda sledi error-tipa sacuvaj projekat pod drugim imenom...itd..cubase log 5 error..nesto tog tipa
Hvala unapred

Nemania 10-07-2016 11:40 AM

....i to me buni, kako mislis c++ koji cubase koristi..On je normalno radio dok nisam instalirao kontakt koji pri pokretanju instalacije automatski instalirao c++ 2013.. Dok, kako sam napisao od tada trilijan puca.. Da li sada treba da uninstaliram C++ 2012 (ako recimo on radi dobro sa Cubase), pa da ga ponovo instalira u cubase folder (i to ako ima tu mogucnos da se izabere putanja) ili..?
Gde obicno baca biblioteku c++ kada se instalira?

phil.milmax 10-07-2016 02:59 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 371348)
Meni evo C5 vec 5 godina radi bez reinstaliranja win i cubasea, medjutim sada kada sam ubacio neke nove plugove (novi kontakt , battery i reaktor) koji su prilikom instalacije ubacili i MICROSOFT VISUAL C++ 2013, Neke projekte nece da otvori -izbacuje gresku i to je 99% zbog triliana. E a sad to je plug koji mi je potreban i koji ne mogu da brisem.
Da li se to moze dogoditi i sa 64bitnom 7-8 ? Inace trenutno je 5 koju imam 32 a neki plugovi rade na jbridge.

I na koji si ti presao softver?

Ne znam da ti kazem za konkretan slucaj. meni je Trilian radio sa Cubase 7 i 8. Glavna prednost ako budes prelazio na Cubase 8 je sto ti nece trebati jbridge i automatski ce koristiti resurse kompa. Ostalo je manje vise isto.

Ja sam potpuno presao na Reaper i svaki put kada ga ukljucim sve vise sam srecan sto sam to uradio. Skoro sam pozajmio Cubase 8 od drugara da exportujem neke stare projekte i sada, sa ove distance, ne mogu ni da zamislim koliko sam vremena izgubio koristeci cubase godinama. Hipoteticki, da je Cubase brz kao Reaper sigurno bih ga i dalje koristio jer je kao softver kompletniji ali meni je brzina najbitnija i do sada nisam naisao na nesto sto ne mogu da uradim u Reaperu tako da sam srecno promenio svog DAW partnera :)

Nemania 10-07-2016 03:13 PM

Iskreno nisam cuo za njega...pogledah sad na netu..on ima 19mb???:confused:

komil 10-07-2016 05:12 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 371351)
necu portable, ovaj mi radio godinama dobro. Ajd pojasni malo detaljnije ako ti nije mrsko oko kopiranja i to...Da li smem da pomeram exe file..I da zaboravio sam da napisem, imam instalirano c++ vise verzija, od 2005,2008,2010,2012,2013..Kako da znam koja pase cubase..samo znam da zbog 2013 Trilian pada,i nece da mi otvori projekte sa trilianom. A kad ovtorim npr neki projekat bez triliana, a onda ga ucitam, radi normalno, sve dok ne sacuvam projekat i ponovo ga ne otvorim, onda sledi error-tipa sacuvaj projekat pod drugim imenom...itd..cubase log 5 error..nesto tog tipa
Hvala unapred

Te biblioteke o kojima pričamo su u .dll fajlovima. Oni mogu biti u system32 folderu (to se tebi desilo, tako su dostupne za više programa) a možeš da ih staviš u isti folder gde ti je cubase.exe i onda će ti program upravo tu verziju koristiti. To sistemski tako funkcioniše. Zato skini taj portable, pa makar samo prekopiraj te dllove odatle u folder gde je tebi instaliran cubase. U principu, pošto imaš instaliran cubase, nemaš stvarno čega da sw štrecaš i nećeš portable, svejedno ti je odakle pokrećeš exe

All times are GMT +1. The time now is 01:40 AM.