|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
ne poznajem ikoga koji je bio tamo , tj znam ali ne bi umeli da prenesu utisak jer im je nepoznanica sta im je sviralo na stadionu , ... mislim da ni vegeta ("insajderska informacija") nije imao pojma pa je tek posle "seta" pitao sta je ovo ... ostao coek zapanjen ... LOL ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() *to se tiče utisaka publike, mislio sam najviše na to da li ima dovoljno „jaja”, pogotovo za tu muziku. Pošto specifikacija kaže 35Hz-18KHz, pa mi se tih 35Hz nije učinilo naročito impresivnim. Doduše, ni o uobičajenim specifikacijama normalnih razglasa ne znam ama baš ništa, možda se to i uklapa u standardne brojke... Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
Sky Music je to kupio, i nosi ga i na SeaDance u Budvu, koju je ranije radio FNM iz Slovenije. Znajući ko je Miki, ne bi me čudilo da zna da mu ide izuzetno berićetan period u životu (ko da ovaj do sad nije već bio). A gosn Berar je izgleda penzionisan.
No što se razglasa tiče, dobar prijatelj (i još bolji koncertni tonac) je šef u Skaju za razglase , i imao je prilično romantične statuse na FB (a nije sklon proseravanju) . Tako da, ne sumnjam da to svira za sve te pare ![]() Čak sam imajuću u vidu dve gorenavedene činjenice (političko poslovnu budućnost SkyMusica i kvalitet tehnike kojom barataju) toplo preporučio mlađem kolegi da prihvati posao koji mu se tamo nudi, jer će sigurno dosta posla videti, puno lepe tehnike upoznati, a mlad je dovoljno da gine po klasičnim rentalskim izrabljivačkim platnim spiskovima. Posle će mnogo biti konkurentniji u EU, ako realno savlada sve što mu stiže pod prste uskoro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Boki je koristio javno dostupne informacije.
Boki zna iz trgovačkog iskustva da ovakve velike stvari idu obično malo drugačije... Lepo piše koliko oprema vredi, ali ne i koliko i kako je plaćena... Sa jedne strane, uvek imamo ljude po svetu (svi mi) i uopšte, trgovačke veštine su nam negde u žilama... Sa druge strane, to otvara razna polja...mašti na volju... Od samih ekonomskih aspekata, pa do toga kome je i koliko stalo da na Balkanu postoji ovakav sistem pre nego u berićetnoj EU...itd...itd...hodam po obodima pravilnika ponašanja... ![]() Sa treće strane, to je dobra vest za zvuk uopšte. Makar to bili elektro-hemo-zombiji ili Ceca i trubači... Lično mislim da ne postoji tržište za ekonomsku isplativost cele priče. Mislim na ceo region. Potpuno NIKO nema račun da ima ozvučenje od milion i po' - za dve-tri manifestacije (diljem regiona) godišnje, kojima bi takav sistem eventualno trebao. Dakle, računalo se na ceđenje državnih budžeta, rasipanje i generalan trend slabljenja ekonomija ili bar, održanja vegetativnog stanja... Bar kroz ovaj mali segment... Ono što je dobro je da - nije da nije bitan zvuk! Prase valja natoviti pre eksploatacije... Je' sam surov? ![]()
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Nisi surov, realan si.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Možda je malo pretjerano, kako to ide usmenom predajom, svako doda 100.000€ i na kraju zaokruzis na milijun i po. Ali ne vjerujem da je puno manje. d&b koji je najskuplji od svih s 2 velika J Arraya i koje kakvim fillovima, delay lineovima i svim mogućim ampovima i basovima (ako pricamo o kalibru ogromnog festivala), može lagano otići preko 1mil. Samo jedan zvučnik je vjerojanto oko 8000€ (vjerojatno jer je službene cijene teško saznati), a 4x kanalni D80 je 10000€ minimum.
Evo lista za Wacken http://www.eventelevator.de/stories/...-open-air-2013 Ovdje nakon 3 reda dođeš lagano na pola milijuna. Makneš 30% jer je EAW, a ne d&b i moglo bi lako biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
I? Ko je bio na Exit-u? Kakvi su utisci?
Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Jako glasno i nista posebno . Meni licno bolji zvuk izlazio sa delay tornja
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |