Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2016, 11:36 AM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: EAW-Anya na EXIT-u...

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
ovo je bilo skoro za (ve)getu u skoplju , cika hari moze da kaze koju vise ako je jos prisutan na forumu
Pusti profesionalce, šta veli publika?

Pozdrav,

Vasa
Old 11-06-2016, 02:33 PM   #12
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ne poznajem ikoga koji je bio tamo , tj znam ali ne bi umeli da prenesu utisak jer im je nepoznanica sta im je sviralo na stadionu , ... mislim da ni vegeta ("insajderska informacija") nije imao pojma pa je tek posle "seta" pitao sta je ovo ... ostao coek zapanjen ... LOL ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2016, 04:26 PM   #13
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
mislim da ni vegeta ("insajderska informacija") nije imao pojma pa je tek posle "seta" pitao sta je ovo ... ostao coek zapanjen ... LOL ...
Aha, pa znači da ipak svira mnogo bolje nego što izgled obećava

*to se tiče utisaka publike, mislio sam najviše na to da li ima dovoljno „jaja”, pogotovo za tu muziku. Pošto specifikacija kaže 35Hz-18KHz, pa mi se tih 35Hz nije učinilo naročito impresivnim. Doduše, ni o uobičajenim specifikacijama normalnih razglasa ne znam ama baš ništa, možda se to i uklapa u standardne brojke...

Pozdrav,

Vasa
Old 13-06-2016, 09:17 AM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Sky Music je to kupio, i nosi ga i na SeaDance u Budvu, koju je ranije radio FNM iz Slovenije. Znajući ko je Miki, ne bi me čudilo da zna da mu ide izuzetno berićetan period u životu (ko da ovaj do sad nije već bio). A gosn Berar je izgleda penzionisan.

No što se razglasa tiče, dobar prijatelj (i još bolji koncertni tonac) je šef u Skaju za razglase , i imao je prilično romantične statuse na FB (a nije sklon proseravanju) . Tako da, ne sumnjam da to svira za sve te pare

Čak sam imajuću u vidu dve gorenavedene činjenice (političko poslovnu budućnost SkyMusica i kvalitet tehnike kojom barataju) toplo preporučio mlađem kolegi da prihvati posao koji mu se tamo nudi, jer će sigurno dosta posla videti, puno lepe tehnike upoznati, a mlad je dovoljno da gine po klasičnim rentalskim izrabljivačkim platnim spiskovima. Posle će mnogo biti konkurentniji u EU, ako realno savlada sve što mu stiže pod prste uskoro.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2016, 12:33 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Sky Music je to kupio, i nosi ga i na SeaDance u Budvu, koju je ranije radio FNM iz Slovenije. Znajući ko je Miki, ne bi me čudilo da zna da mu ide izuzetno berićetan period u životu (ko da ovaj do sad nije već bio). A gosn Berar je izgleda penzionisan.

No što se razglasa tiče, dobar prijatelj (i još bolji koncertni tonac) je šef u Skaju za razglase , i imao je prilično romantične statuse na FB (a nije sklon proseravanju) . Tako da, ne sumnjam da to svira za sve te pare
Kad već imaš insajderske informacije: je li stvarno milion i po, ko što reče Boki? Daleko bilo da ne verujem Bokiju, samo sam se smrzao od količine živog novca koju je trebalo obezbediti. Ili EAW radi na „dođem ti”?

Pozdrav,

Vasa
Old 13-06-2016, 11:56 PM   #16
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Boki je koristio javno dostupne informacije.
Boki zna iz trgovačkog iskustva da ovakve velike stvari idu obično malo drugačije... Lepo piše koliko oprema vredi, ali ne i koliko i kako je plaćena...

Sa jedne strane, uvek imamo ljude po svetu (svi mi) i uopšte, trgovačke veštine su nam negde u žilama...

Sa druge strane, to otvara razna polja...mašti na volju... Od samih ekonomskih aspekata, pa do toga kome je i koliko stalo da na Balkanu postoji ovakav sistem pre nego u berićetnoj EU...itd...itd...hodam po obodima pravilnika ponašanja...

Sa treće strane, to je dobra vest za zvuk uopšte. Makar to bili elektro-hemo-zombiji ili Ceca i trubači...

Lično mislim da ne postoji tržište za ekonomsku isplativost cele priče. Mislim na ceo region.
Potpuno NIKO nema račun da ima ozvučenje od milion i po' - za dve-tri manifestacije (diljem regiona) godišnje, kojima bi takav sistem eventualno trebao.

Dakle, računalo se na ceđenje državnih budžeta, rasipanje i generalan trend slabljenja ekonomija ili bar, održanja vegetativnog stanja... Bar kroz ovaj mali segment...

Ono što je dobro je da - nije da nije bitan zvuk!

Prase valja natoviti pre eksploatacije...

Je' sam surov?

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2016, 12:04 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Nisi surov, realan si.

Pozdrav,

Vasa
Old 16-06-2016, 10:50 PM   #18
bubu
Member

Možda je malo pretjerano, kako to ide usmenom predajom, svako doda 100.000€ i na kraju zaokruzis na milijun i po. Ali ne vjerujem da je puno manje. d&b koji je najskuplji od svih s 2 velika J Arraya i koje kakvim fillovima, delay lineovima i svim mogućim ampovima i basovima (ako pricamo o kalibru ogromnog festivala), može lagano otići preko 1mil. Samo jedan zvučnik je vjerojanto oko 8000€ (vjerojatno jer je službene cijene teško saznati), a 4x kanalni D80 je 10000€ minimum.

Evo lista za Wacken
http://www.eventelevator.de/stories/...-open-air-2013

Ovdje nakon 3 reda dođeš lagano na pola milijuna. Makneš 30% jer je EAW, a ne d&b i moglo bi lako biti.
bubu is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2016, 09:35 AM   #19
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

I? Ko je bio na Exit-u? Kakvi su utisci?

Pozdrav,

Vasa
Old 16-07-2016, 12:45 PM   #20
bole
Member

Jako glasno i nista posebno . Meni licno bolji zvuk izlazio sa delay tornja

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules