|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Arture, ti radar snimači su mi ostali u izvanrednom sećanju. Čini mi se da su radili na 24/48 max (nek me neko ispravi) i da su imali ispod 100db dinamičkog opsega, ali su im konverteri zvučali brutales! I dan danas su česti u studijima. Mislim da je ovaj na kojem sam ja snimao bio radar II, kec je mislim bio 16 bitni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Poceo sa kasetofonom
![]() Prvi "DAW" tj. sequencer mi je bio Cakewalk 9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
he he ..skoro svi krenuli sa nekim kompjuterima..omladinci... ehhh..al' se ostarilo !!
Mi smo prvo imali neku Boss Dr-55 ritam masinicu, neki Yamaha synth, stereo kasetofon i Hi Fi...pa onda avanzovali na Roland MC-4 sequencer (4 kanala monfoni.... ![]() i jos par sintova... pa onda Teac 4 kanalni kasetas. (Wow!) kako smo se lozili kad smo otkrili da kad stavis clap sa 808 u distortion pedalu dobijes dugacak reverb !!!! Loodilo... gurali smo sve u svasta.. posle se pojavio Boss sampling delay - DE-200 koji se samo trigerovao (i dalje nije mogao da se svira sample).... posle smo smarali Lazu Ristovskog za PPG i Enca za Kurtzweill kad smo radii Master Scratch Band... eehh kako je to davno bilo...1984 te... Ovo je vec "zreli" setup - MC4B sa MIDI to CV interfejsom, Juno 106, Pro One, Roland Vocoder, Rpland SPV-355 synth u racku, RSF Kobol modular, Roland SBF325 Flanger, Roland MKS-? MIDI module..(tek se pojavio..) iza mene Prophet Drumtrax ritam masina.
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Kasnije je ovaj Pro-One neko vreme stajao kod Luke i mene u studiju u Zemunu. Blage veze nemam kako je stigao do nas. Često sam ga koristio kao noise gate (imao external audio input i gate) ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-05-2016 at 04:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
ahaha da spomenuo je u nekom topiku to , dodje musterija kod njih oni vade papir (pa kasnije su napamet znali sta i kako) ovaj puca brojeve jefta ukucava a musteriji nista jasno dok ne pritisnu start !
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
MAO
|
![]() Quote:
Ali da, sonično ta sprava i dan danas šije sve homestudio budget zvučne karte, na kom god samplerate i bit depthu da rade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
pa ostavili smo vam ga na cuvanju kad smo otisli u London...a posle se ja ne secam kako to uzeo od vas...zajedno sa vocoderom... ?? ee..ostarilo se...
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 28-05-2016 at 06:17 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
Jedino sam, izgleda, ja ovde "devojčica iz fine kuće" - nikad "Å*tap, Kanap & Co."
Ako pričamo o snimanju/miksanju, onda... Odrastao sam na MCI-ju i magnetofonima(studio XIII, VI, V), na tome sam i prvi samostalni miks napravio. Prvi kupljeni set-up mi je bio Yamaha MT44 (četvorokanalni kasetofon) i neki Yamahin (prodavao se u paketu sa tim kasetofonom) mikser, posle sam preÅ¡ao na Atari 1040ST + Notator (C-Lab, preteča Logic-a), pa Atari + Logic (najprvija verzija). Posle Atarija sam imao Alesis MMT8, osmokanalni sekvencer (imam ga joÅ¡ uvek i u mint stanju je... ![]() Sledeća stanica - Mac klon (Power Computing 9600)+Logic+Audiomedia III, pa PC+Logic+Audiowerk, pa posle toga Mac G4+Logic+Audiowerk. Dalje, Mac G5+Logic+RME, i sada Hackintosh+Logic/ProTools+RME/HDX+sabirnice/AWS900... Najveće i najbolje zezanje, kad saberem, je bilo sa tim Å¡ugavim Alesisovim sekvencerom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
Lako je vama kolenovićima bilo stići do MCI-a. Mi smrtnici, potomci onih koji su se bavili konkretnim zanimanjima, nismo imali naročitu podrÅ¡ku za bavljenje umetničko-zabavljačkim zanatima
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na cemu proveravate miks? | Darsus | Monitoring | 20 | 24-02-2016 10:33 AM |
Sound cloud! CEMU??? | mischel | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 10 | 13-02-2016 09:16 AM |
Cemu Semplovi? | silent | Audio Software | 18 | 19-04-2012 11:16 PM |
Cemu ovo sluzi?:) | LAMPASH | Razno | 1 | 03-11-2010 07:00 AM |
Cemu sve to sluzi? | Cappo | Audio Produkcija - Tehnike | 52 | 13-02-2010 08:11 PM |