Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-05-2016, 11:32 AM   #21
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Default Re: kako i na cemu ste poceli

Arture, ti radar snimači su mi ostali u izvanrednom sećanju. Čini mi se da su radili na 24/48 max (nek me neko ispravi) i da su imali ispod 100db dinamičkog opsega, ali su im konverteri zvučali brutales! I dan danas su česti u studijima. Mislim da je ovaj na kojem sam ja snimao bio radar II, kec je mislim bio 16 bitni.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 01:10 PM   #22
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Poceo sa kasetofonom Secam se, Sanyo marka, ulaz za dva mikrofona.
Prvi "DAW" tj. sequencer mi je bio Cakewalk 9
tajna92 is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 04:07 PM   #23
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

he he ..skoro svi krenuli sa nekim kompjuterima..omladinci... ehhh..al' se ostarilo !!
Mi smo prvo imali neku Boss Dr-55 ritam masinicu, neki Yamaha synth, stereo kasetofon i Hi Fi...pa onda avanzovali na Roland MC-4 sequencer (4 kanala monfoni....) u koji nije moglo da se svira preko klavijature, nego se unosili brojevi za svaku notu (koja je nota, mesto note, i duzina..), Roland TR-808
i jos par sintova... pa onda Teac 4 kanalni kasetas. (Wow!)
kako smo se lozili kad smo otkrili da kad stavis clap sa 808 u distortion pedalu dobijes dugacak reverb !!!! Loodilo... gurali smo sve u svasta..
posle se pojavio Boss sampling delay - DE-200 koji se samo trigerovao (i dalje nije mogao da se svira sample)....
posle smo smarali Lazu Ristovskog za PPG i Enca za Kurtzweill kad smo radii Master Scratch Band... eehh kako je to davno bilo...1984 te...
Ovo je vec "zreli" setup - MC4B sa MIDI to CV interfejsom, Juno 106, Pro One, Roland Vocoder, Rpland SPV-355 synth u racku, RSF Kobol modular, Roland SBF325 Flanger, Roland MKS-? MIDI module..(tek se pojavio..) iza mene Prophet Drumtrax ritam masina.
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 04:27 PM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Roland MC-4 sequencer (4 kanala monfoni....) u koji nije moglo da se svira preko klavijature, nego se unosili brojevi za svaku notu (koja je nota, mesto note, i duzina..)
Da. Ti diktirao vrednosti, Jefta ukucavao u MC-4. Habić zvao Jeftu „kasirka”.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Kasnije je ovaj Pro-One neko vreme stajao kod Luke i mene u studiju u Zemunu. Blage veze nemam kako je stigao do nas. Često sam ga koristio kao noise gate (imao external audio input i gate)

Last edited by awacs; 26-05-2016 at 04:36 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 08:47 PM   #25
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ahaha da spomenuo je u nekom topiku to , dodje musterija kod njih oni vade papir (pa kasnije su napamet znali sta i kako) ovaj puca brojeve jefta ukucava a musteriji nista jasno dok ne pritisnu start ! zakon (uz sve muziku kraftwerk - numbers)

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 02:02 AM   #26
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Arture, ti radar snimači su mi ostali u izvanrednom sećanju. Čini mi se da su radili na 24/48 max (nek me neko ispravi) i da su imali ispod 100db dinamičkog opsega, ali su im konverteri zvučali brutales! I dan danas su česti u studijima. Mislim da je ovaj na kojem sam ja snimao bio radar II, kec je mislim bio 16 bitni.
jes vala, Radar1 jest bio brutala, mislim da je tad već Apogee pravio custom ADDA za njega. 48hhz/16bita. 2ka je posle bila revolucija, imala je čak i prikaz Wav-a na ekranu (kec je imao samo plave štrafte - gde ima nešto snimljeno), pa si editing radio već osetno brže, za razliku od keca de se moralo sve na uvo - scrubbuj do besvesti pa markiraj in i out za edit itd itd. 3x Scsi harddiskovi (svaki je bio odgovan za po 8kanala), al im je kapacitet bio komičan (mislim do 60min na svih 24ch) pa smo morali redovno (svaki put kad se menja album, ne do bog da radimo par albuma paralelno) da bekapujemo na EXABYTE data trake (8"), što je trajalo večnost, plus nije bilo 100% sigurno da će uspeti.
Ali da, sonično ta sprava i dan danas šije sve homestudio budget zvučne karte, na kom god samplerate i bit depthu da rade.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2016, 01:37 PM   #27
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

P.S. Kasnije je ovaj Pro-One neko vreme stajao kod Luke i mene u studiju u Zemunu. Blage veze nemam kako je stigao do nas. Često sam ga koristio kao noise gate (imao external audio input i gate)
pa ostavili smo vam ga na cuvanju kad smo otisli u London...a posle se ja ne secam kako to uzeo od vas...zajedno sa vocoderom... ?? ee..ostarilo se...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2016, 02:56 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa ostavili smo vam ga na cuvanju kad smo otisli u London...a posle se ja ne secam kako to uzeo od vas...zajedno sa vocoderom... ?? ee..ostarilo se...
Oh, da, i vokoder ste nam ostavili! Taj naÅ¡ studio je ionako bio zbirka nasumično donetih aparata, ali svi su bili super za igru. Najbolje se igraÅ¡ kad imaÅ¡ dve motke, tri cigle i četiri kanapa. U stvari, samo tad se i igraÅ¡.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 28-05-2016 at 06:17 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2016, 05:59 PM   #29
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Jedino sam, izgleda, ja ovde "devojčica iz fine kuće" - nikad "Å*tap, Kanap & Co."
Ako pričamo o snimanju/miksanju, onda...

Odrastao sam na MCI-ju i magnetofonima(studio XIII, VI, V), na tome sam i prvi samostalni miks napravio.
Prvi kupljeni set-up mi je bio Yamaha MT44 (četvorokanalni kasetofon) i neki Yamahin (prodavao se u paketu sa tim kasetofonom) mikser, posle sam preÅ¡ao na Atari 1040ST + Notator (C-Lab, preteča Logic-a), pa Atari + Logic (najprvija verzija).
Posle Atarija sam imao Alesis MMT8, osmokanalni sekvencer (imam ga još uvek i u mint stanju je... ) i snimanje direktno na DAT, pa sam "avanzovao" na PC+Cakewalk, i predstavu nemam koju sam audio kartu u tom PC-u imao...
Sledeća stanica - Mac klon (Power Computing 9600)+Logic+Audiomedia III, pa PC+Logic+Audiowerk, pa posle toga Mac G4+Logic+Audiowerk. Dalje, Mac G5+Logic+RME, i sada Hackintosh+Logic/ProTools+RME/HDX+sabirnice/AWS900...

Najveće i najbolje zezanje, kad saberem, je bilo sa tim Å¡ugavim Alesisovim sekvencerom...
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2016, 07:30 PM   #30
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Lako je vama kolenovićima bilo stići do MCI-a. Mi smrtnici, potomci onih koji su se bavili konkretnim zanimanjima, nismo imali naročitu podrÅ¡ku za bavljenje umetničko-zabavljačkim zanatima

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules