|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Jos 1893 godine, ne cekaj nije tako davno bilo.. 1912 godine da budem baš precizan sam nakucavao prve ritmove u zaprežnim kolima izmedju bečkereka i bačkog dobrog polja. Sve jednokanalno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
...a što Vlado, pa baš je lepa tema, što ti je strašno da kažeš na čemu si počeo?
![]() Ja sam "kradom" palio burazerov računar koji je koštao kao auto dok je on u prvoj smeni a ja u drugoj u školi...a matorci nisu kući prepodne... Pa na nekom "flopiju" nadjem "drum studio"...on to pokupio od nekih njegovih...jbmlg...celo pakovanje 5,25 inčnih diskova (imam i danas taj računar sa sve externim 5,25 drajvom)...'90-prva-druga... a tamo od igrica tupavih...pa sve do "Art studio" (grafika, dizajn)...pa i Drum studio... Posle su i probe bile snimane kao što Vasa kaže...itd...kad se setim Voyetre i FL-a prvih...o joj... ![]()
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Kao sto sam na pocetku napisao, nema nekih vrucih tema. A ovo, koliko god zvucalo bezveze, toliko nekom noze biti zanimljivo. Bar meni jest. I zato sam otvorio temu. Malo da se vidi kako se to nekad radilo. Kako su, danas banalne stvari, nekad bile skoro pa nerjesiv problem. Kakve su "probleme" stvarale razne sprave, a danas postoje razni saturatori i sl. kako bi ih docarali..pa precizno sviranje, a danas sve vise humanize samo da ne bude quantizirano.. I niz drugih stvari. 10 godina promijenilo je svijet u svakom pogledu. Prvi cubase 32 nisam ni znao pokrenuti, pa se bacio u audasiti pa snimao element po element bubnja s neke kljave. Danas kad ima svega nema....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
atari st i cubase + xp50 95-a kod arezine (atelje trag) kuci ,pa posle burickanje fast tracker-a i rebirth kod drugara , pa tek onda svoje 99-e roland mc505 (+a33 master keyboard) i pc i svi ostali popularni programi tada (sound forge 4.5,mixman,cubase, acid,vienna ...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
poceo u sound forge-u i acid-u tamo neke 2000-te i ubrzo upisao muzicku skolu i 16 godina posla i dalje studiram, o zivote pokvareni motokultivatoru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Elem, početkom 90ih godina sam koristeći mini liniju mog ćaleta sasvim slučajno otkrio da mogu da snimim zvuk ako slušalice koristim kao mikrofon! I tako sam snimao na kasete glas preko slušalica a ispod toga sam imao instrumentalnu pratnju koja je bila usnimljena preko neke bedne casio "klavijature". I to mi je bilo zanimljivije od svih sokoćala koje danas imam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
B.C : - zaboravih ime programa na Amigi 500 des mogo da upisuješ mišem note
- ScreamTracker na nekom prastarom 386 laptopu A.D: Cakewalk + Roland XP10 posle toga 2kanalno uslikavanje proba sa neke PA mixete na SoundForge, Acid i Vegas, Fruti, Reason i na kraju se smilovo na Cubase SX1. U međuvremenu počo da šegrtujem na RADAR 1 hdd snimaču + Amek Big by Langley mixeti, da bi par godina kasnije sa pojavom SX3ke i Autotune-a, doneo komp u taj studio, pa preko spdifa sa SoundBlastera lopatao sa Radara na komp. Na kraju razočaran u jednu neuspelu novogodišnju ljubavnu aferu, teram Jagodića iz Lyre da mi 31decembra u 5 popodne otključava radnju u Francuskoj jer oću kupim RME9632 (umesto puta u Budimpeštu).. e odatle je posle sve već išlo mnogo brže P.S: anegdota oko mog približavanja tom studiju u kome sam prvi put video full profesionalnu opremu, rad i klijente - pravili smo žurku povodom 5godišnjice (tada) studija za probe i pozvali sve viđenije bendove da svrnu. Klavijaturista jednog od tih bendova (tada snimatelj u tom studiju), meni najbliži po godinama, je profesionalnim manirom odvojio i na rukama odneo kući drugaricu, posle čega se na telefon i SMS javljao dosta češće i sa puno više entuzijazma, sasvim dovoljno da ja kroz tako "odškrinuta" vrata studia zaglavim stopalo, na naredne 3 god ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam poceo 1995 kroz miksanje i opijanje uz prodigy,brzo predjoh na ploce(bog zna koliko sam igala i ploca prejebao pokushavajuci da mixam muziku u nazad jbg)e onda je doshao sound forge rumble duck(mislim da se tako pishe),fl studio i mtv generator.Eh to vreme nisam znao za automatizaciju pa sam sve morao da kloniram pa exportujem jbg.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Masa tih programa bili su uglavnom u MIDI okruzenju. Okle sempleri ili kako se to već zvalo. Pijaca slabo radila tada
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na cemu proveravate miks? | Darsus | Monitoring | 20 | 24-02-2016 10:33 AM |
Sound cloud! CEMU??? | mischel | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 10 | 13-02-2016 09:16 AM |
Cemu Semplovi? | silent | Audio Software | 18 | 19-04-2012 11:16 PM |
Cemu ovo sluzi?:) | LAMPASH | Razno | 1 | 03-11-2010 07:00 AM |
Cemu sve to sluzi? | Cappo | Audio Produkcija - Tehnike | 52 | 13-02-2010 08:11 PM |