|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#181 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Hahaha dobro ti je ovo za pertle👍👍👍 😂😂😂 A mislim kad imas original i das lovu više nesto i ceniš 😊 kad je dzabe dobijeno onda se i tako ponasas.😊 Ljudi obicno ne hvale nesto sto nemaju ili ne moze da imaju😉 Sent from my iPad using Tapatalk Last edited by boycek68; 03-03-2016 at 08:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
VIP Member
|
![]()
Koliko poznajem ljude, najčešće se hvale onim što IMAJU, iako im je jedina zasluga u tome što su uspeli da ga nabave. Nema veze da li je Mercedes sa otpada ili DAW sa buvljaka, pričaće o njemu kao da je najbolji na svetu, ko da su ga lično sklopili u svojoj garaži.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#183 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Sent from my iPad using Tapatalk Last edited by boycek68; 03-03-2016 at 08:15 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To sve za Reaper stoji jbg... Treba se privici, ja sam se toliko privikao na default temu recimo na njemu tako da recimo novi izgled u v5 me je potpuno zbunio i vratio sam temu sa cetvorke... Tako je ima puno svakakvih (meni nepotrebnih podesavanja), takodje preko 10 godina radim u Cubase-u (od VST 5) i takodje sam bio naviknut na key commands, ali su mi neke stvari smetale (sta ce mi zoom na g i h, vise mi se svidjaju strelice)... U Reaperu je dobro sto sve moze da se promeni, tako da sam sve prilagodio svojim potrebama i kako je meni logicno, zapamtio mapu sa svojom temom i to je to... Reaper ima neke bolesti, skoro se desilo da mi je prilikom snimanja snimak zurio (?), izgleda da je pogresno izracunao delay kompenzanciju jer sam u toku sesije promenio buffer u control panelu, tako nesto sa Cubase-om mi se nije desavalo npr... Svaki softver je dobar za sebe... Bitno je samo da ne koci process i da ne odvlaci paznju na neka nebitna podesavanja itd... Npr, od kako je Reaper dobio VCA fejdere, ne mogu da zivim bez njih, ali pain in the ass je da se setup-uju (verujem da postoji neki macro?). Cubase, recimo do skora nije mogao da u samom aranzmanu podeli stereo traku na dve mono (ili jednu, ako hoces levu ili desnu stranu), bez ponovnog importovanja, mislim da sad moze ? Reaper to radi u sekundi, a cini mi se da i S1 v3, pored svih mogucih transform funkcija nema nikakvu funkciju da u samom aranzmanu deli stereo trake u mono (moze kroz njegov browser). Pro Tools to ima odavno, a meni je recimo bitno, da ne gubim tonu vremena na to. Kod Reapera recimo grafika na plugin-ovima zuri sto vise pluginova stavite i sto komplikovaniji routing imate, to bas smara, mada sam poceo da ignorisem potpuno... Treba mnogo da se cacka po podesavanjima da bi se optimizovao za masinu i za nacin rada onoga ko ga koristi. S1 i dalje ima uzasno spor horizontalni skrol, i jos uvek nema (a da li ce ikada imati) hand tool (kao cubase) za panovanje ekrana. To me jako odbija, van toga, pocinje da deluje kao ozbiljan konkurent Cubase-u. I sto se mene tice sa hand tool-om bi mi bio idealna zamena za Cubase i kupio bih ga iz momenta jer nema dongle. Ocekujem da ljudi u Srbiji masovno predju sa piratskog C5 na Studio One. A da, Studio One nema heal funkciju, ako ste recimo presekli neki audio pa zelite da ga "zalecite", glue u Cubase-u do verzije 7 je to radio automatski, a sada vise ne, vec uvek pravi kontejner(osim ako nisu vratili) ... Sve su to sitne stvari i detalji, pa ko kako voli... Ali definitivno mislim da za 50$ i ono sto nudi, a nudi mnogo, Reaper zasluzuje da ga svako ima makar kao backup DAW ![]() Last edited by Jan; 04-03-2016 at 01:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Junior Member
|
![]()
Možemo da pričamo sve i svasta o DAW-u koji je za džabe ili pare i može neko da mrzi ili kontrira ali činjenice pokazuju da su najbolji Logic i Cubase za All in One kreativni posao i Protools koji se primenjuje kao profi mix standard po svetu ,svi ostali imaju neceg dobrog ali zato mnogo falinki a to sto je novo i dobro opet za kratko vreme stigne do Logica i Cubase 😊Msm zadnjih 20god je tako bilo.
Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||
Pro Member
|
![]()
Ko iz kiseline da smo doshli... ? :P
I meni je bilo neobichno al sam se brzo privikao zbog ostalih "slova" koja su mi "nekako tu" ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Vidim da josh ljudi zale za hand tool-om, korisno jesta al navika je navika... jbg Ja gotovo i da ne korsitm srednji klik ![]() hm pa nije Reaper bash ni tako mlad... ili greshim... Morao sam da pogledam, prva verzija Reaper (2005) a S1 (2009) al s`obzirom na Cubase i PT koji vuku korene josh iz `90, dodju kao deca ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Pro Member
|
![]()
Koristio sam i Acid, da . Prva 2-3 albuma koja sam ozbiljno radio u zivotu sam radio u Acid-u iz prostog razloga sto su svi oko mene koristili Acid, kao sto sada svi (iz Srbije) mi salju Cubase projekte... Ali ne dam se prevariti, sve bounce-ujem i ide u Reaper
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Pro Member
|
![]()
Videh Apathy u rhythm roulette (valjda se tako zove) da koristi ACID... a nije jedini
ima idalje ljudi koji neodustaju od njega i ako je sony digo ruke xe xe shteta... ![]() Znao sam da si korsito acid al nisam znao za prve albume... meni je bio bash gotivan za neke stvari ![]() Ako si upravu za masovnu migraciju - spremaj se za projekte iz S1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da, da, masa rep producenata koristi Acid dan danas, ja sam zaboravio precice u njemu, a i mikser je meni previse neozbiljan za ozbiljan rad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Pro Member
|
![]()
Slazem se... al davno su oni njega napustili, posle v6 (2005-6?) nishta vece nisu ni radili... samo
su ga krpili da radi na novim sistemima i sredjivali bagove... verovatno ima josh sitnica ali mixer nisu ni pokushali da uozbilje... ![]() Danas kad otvorim Acid napravim pichvajz odma... poshto prechice iz cubase ne rade uopshte LOL Znam da "pitching" nikada necu zaboraviti... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Koji VST synth koristite? | disco violence | Audio Software | 19 | 28-02-2009 06:17 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |