Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-01-2016, 10:43 AM   #141
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Koji DAW koristite?

Meni ableton leti na ovom mom cpu(fx8300).Toliko pluginova da ne mogu da brojim(posle 150)i 32 i 64bita.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2016, 05:22 PM   #142
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Ja sam poceo kao i vecina sa Atarijem ...creator i notator..kasnije sam presao na Cubase...zbog kompatibilnosti u radu sa drugim studijima radim i u PT samo audio....svidja mi se i Logic Pro X. Ali default mi je trenutni Cubase 8.5. Radi bez ikakvih problema od verzije 7 pa do sada. Nema pucanja ni bilo kakvih problema.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2016, 05:23 PM   #143
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Tako je, zenski rnb, jedno 40 kanala vokala, mahom harmonija, zapravo jedan je lead vokal, ali refren je hor koji je nasnimavanje, 7-8 linija po 4 vokala ... Pevanje je bilo okej, Auto tune nije tu toliko zbog ispravke koliko zbog toga sto Auto-tune sad svi traze makar malo, zbog boje kojeg daje, a i meni je lakse kad je performans okej da ne moram da melodajnujem nego samo lupim auto-tune malo jos ako to zahtevaju jos bolje...
Izvinjavam se što ovo maši temu, ali moram da pitam zašto ne smiksaš tih 7-8 linija na 7-8 stereo kanala sa sve autotjunom? Ne govorim to zbog Reapera (nisam od onih koji govore da je njihov izbor DAW-a neprikosnoven) nego ne razumem zašto bi zalamao sopstveni mozak razmišljajući o 40 (jbt) kanala back vokala. Znam da nisi budala, sigurno imaš neki razlog

Pozdrav,

Vasa
Old 22-01-2016, 07:44 PM   #144
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Izvinjavam se što ovo maši temu, ali moram da pitam zašto ne smiksaš tih 7-8 linija na 7-8 stereo kanala sa sve autotjunom? Ne govorim to zbog Reapera (nisam od onih koji govore da je njihov izbor DAW-a neprikosnoven) nego ne razumem zašto bi zalamao sopstveni mozak razmišljajući o 40 (jbt) kanala back vokala. Znam da nisi budala, sigurno imaš neki razlog

Pozdrav,

Vasa

Razumem, sta zelis da kazes, preseces, doneses odluku, ali stvarno nisam ocekivao da ce da mi se Reaper zakuca sa toliko malo efekata. Komotno sam mogao svaku liniju da eksportujem u jedan stereo, ali nisam ocekivao da cu imati problem, niti je nakon mog istrazivanja auto-tune uopste problem, on nista ne crpi fakticki, ukljucim-iskljucim tune, isto mi je opterecenje manje vise, a to su bukvalno kanali na kojima nemam nista sem auto-tune-a, processing je na zapravo na sumi svih kanala, i tu nema nista specijalnog, a ovi su mi u folderu sakriveni da ih ni ne gledam ...

Izmjeduostalog desavalo mi se da su pojedini pevaci presusali svoje demoe puta milion i da su recimo navikli da ako greskom neki vokal strci da im tako i bude, i onda tacno znaju "Ej u grupi od ovih 30 ovaj 24. si stisao, pojacaj ga" , a ova devojka insistira na svojim harmonijama... A i zaista nisam razmisljao , stavio sam ih u folder, sakrio i to je to, jes da je na svakom od njih auto-tune, al stvarno on ne pravi razliku u procesingu...

Ma mene koji je DAW ne zanima, iskreno sve mi je jedno, Reaper mi se svidja, al eto imam probleme...

Last edited by Jan; 22-01-2016 at 07:48 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2016, 11:24 PM   #145
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Notator (Atari)
Logic (v1.5, Atari)
Logic (v2.5, Mac)
Logic (v4.0, Mac)
Logic (v4.5 PC)
Logic (v5, PC)
Logic (v6, Mac)
Logic (v7, Mac)
Logic (v9, Hack)
Logic (vX, Hack)
i poslednjih mesec-dva se koprcam na PT 12 (silom prilika)...
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2016, 11:26 PM   #146
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Logično, ovaj, Logic-no, da je silom prilika.

Sent from my ME173X using Tapatalk
Old 22-01-2016, 11:33 PM   #147
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Logično, ovaj, Logic-no, da je silom prilika.

Sent from my ME173X using Tapatalk
Ali mi je Logicno Logic i dalje "main DAW"
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2016, 09:42 AM   #148
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Ja se slazem sa janom sve je to isto ili ti svi su dobri.Pa jebiga nije ovo 2002 pa da mi ableton nema midi trake.Toliko su svi napredovali sta josh moze da se uprosti..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2016, 12:39 AM   #149
boycek68
Junior Member

boycek68's Avatar

Default Koji DAW koristite?

Notator(Atari) Cubase1.0(Atari) Session8(Mac) CubaseXT(Mac) .... CubasePro 8.5 ,Protools 10 ,StudioOne3 U principu sve je dobro,stvar navike 😊
(a ovi sto se zale na pojedine DAW-ove,ipak treba dobar PC ili jos bolje Mac &#128521

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by boycek68; 31-01-2016 at 12:48 AM.
boycek68 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2016, 04:38 AM   #150
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Moram da kazem, problem sa Reaper-om nije bio da lose koristi resurse itd... Njegov problem je sto moras da budes j****i programer da bi ti proradio !
Posvetio sam par sati citavsi njihov forum i tvikujuci settings, sve sam zivo izmenjao na osnovu iskustva korisnika i gle cuda, onaj projekat koji je seckao kao lud i to na visokim baferima, sada radi kao sat ! RT Cpu ne skace, opterecenje CPU-a globalno na 512 baferu je oko 45-50% i nema nikakvog seckanja nicega... Ali sam mecku rodio i mnogo stvari promenio... Sad mogu sa uzivanjem da koristim moj omiljeni DAW
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules