Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2016, 02:55 PM   #11
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Re: Ozvucenje za teretanu pomagajte!!! :)

@Bockie: Ako moze da da vise novca od 500e, onda ovo sto ti rece u potpunosti ima smisla. Isao sam varijantom garancija+novo. A to o danasnjim trgovcima u "audio oprema prodavnicama" sam se i sam uverio, ali opet cast izuzecima.

@DaBear: Da je u Jevropi mogao bi za manje novca da se snadje, ali...
Gde moze tu (navedenu) opremu da nabavi ovde? Polovno, neko ko nije u celoj prici barem iz hobija, na Balkanu u 90% slucajeva dobija macku u dzaku. Da naruci/poruci, kako? Sam? Neko da mu asistira? Da li zeli da ceka opremu i da ima garanciju koja vazi preko grane? Mnogo je dodatnih pitanja koja mogu muciti obicnog user-a koji zeli samo da kupi da to pristojno radi.

Ovde (ono sto sam cuo do sad po teretanama) je da se priznaje samo glasna muzika, a 2 kutije sa basom od 8 inca nisu prejake za prvu, vecu prostoriju (cca 120m kvadratna).

Ovde bi ga takve navedene "light" varijante kostale dosta preko 500e (a da ima neku garanciju), uostalom svako moze da proceslja oglase i vidi cene. Toga ovde nema u ponudi.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2016, 04:05 PM   #12
bubu
Member

Default Re: Ozvucenje za teretanu pomagajte!!! :)

Ja ne znam kakvi ljudi tam rade al ovo je totalni promasaj osim ako se navecer teretana pretvara u disko. Onom na biciklu ces poderat bubnjice a na drugoj strani ce bit taman.

Ko sto su vec neki rekli, vise malih zvucnika koje mozes postaviti visoko na zid/plafon (pa moze bit i bijeli jer ga nitko nece pipkat i uprljat) -> dobra distribucija zvuka znaci i dovoljna glasnoca u cijeloj prostoriji. Ne trebaju tu ne znam kakve razine tlaka.

Za cijenu ovog jednog zvucnika mozes polovnih malih kupiti barem 3 komada, i to solidna. I jos dodas subwoofer da malo niskih frekvencija bude. I ne treba ti nista vise od kompjutera i pojacala prije zvucnika (nikakva mikseta). To povezes s obicnim kabelom kao sto je netko rekao.

Tu gdje sad idem u teretanu malo je veca i isto ima dvije prostorije s time da je mala velicine ko tvoja velika. Ja mislim da je max 3-4 mala zvucnika unutri i skroz je ok. Nije glasno, al ugodno da mos pricat normalno. Moglo bi glasnije al dodaj jos jedan dva plus sub i bude dobro
bubu is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2016, 04:42 PM   #13
eXeL0L
Junior Member

Bio sam na bulevaru oslobodjenja 131 rekli su mi da pojacalo ne moze da se spoji na racunar bez miksete?o.o ovo mi je nova informacija predlozili su mi neki yamaha set od 2 zvucnika i miksetu za 80000... iskreno mislim da je lose sto je neko rekao da imam jedan zvucnik u prostoru od 120m2 jos je pozeljno da je zvuk ujednacen na razlicitim delovima prostorije :/

edit nisam video kako se gleda druga strana foruma xd ti
mali zvucnici znaci ova varijanta sa parovima pa lepo rasporedim?

Last edited by eXeL0L; 11-01-2016 at 05:02 PM.
eXeL0L is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2016, 06:26 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by eXeL0L View Post
Bio sam na bulevaru oslobodjenja 131 rekli su mi da pojacalo ne moze da se spoji na racunar bez miksete?
Nemoj nikada viÅ¡e da uđeÅ¡ u tu prodavnicu. Nikada.

Guglaj "ambijentalno ozvučenje", zovi telefonom i vidi Å¡ta može da se uklopi u tvoj budžet. Å*to veći broj zvučnika u plafonu (i pride možda jedan subwoofer) za Å¡to manje para je ono Å¡to ti treba. Ne praviÅ¡ diskoteku, trebaju ti zvučnici da zamaskiraju dahtanje, prdeže i Å¡tatijaznam.

Pozdrav,

Vasa
Old 12-01-2016, 03:13 AM   #15
Darsus
Member

Mozda nudim banalno resenje, ali, mozda bi bilo dobro otici u par teretana slicnog profila i videti sta ljudi obicno rade, kako se tebi svidja zvuk tamo i sta ti budzet eventualno dozvoljava da uradis bolje (ili obrnuto, sta ne mozes od toga)?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nemoj nikada viÅ¡e da uđeÅ¡ u tu prodavnicu. Nikada.

Guglaj "ambijentalno ozvučenje", zovi telefonom i vidi Å¡ta može da se uklopi u tvoj budžet. Å*to veći broj zvučnika u plafonu (i pride možda jedan subwoofer) za Å¡to manje para je ono Å¡to ti treba. Ne praviÅ¡ diskoteku, trebaju ti zvučnici da zamaskiraju dahtanje, prdeže i Å¡tatijaznam.

Pozdrav,

Vasa
Izguglao adresu... ahhh, ta prodavnica.
Darsus is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules