|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima. Sto se tice ozvucenja i live razglasa totalni sam amater pa se nadam da cete mi moc pomoc. Uglavnom planiramo pravit party na otvorenom gdje ce bit oko 100-200 ljudi max, pa me zanima koliko mi watti treba i koja konfiguracija zvucnika da dobijem jak sound. Pustat ce se elektronska glazba ugl house i techno, tako da mi je najbitnije da imam kvalitetne(i jake) niske i sub frekvencije. ozvucenje planiram iznajmit na jednu vecer, pa me zanima koje bi ozvucenje trazio, koliko woofera, koliko satelita (ili kako se vec zovu ti gornji zvucnici), koliko watti itd?
Uopce nisam upucen u cijene iznajmljivanja razglasa, tako da nemam predstavu sta mogu uzet sa ovim budzetom kojim raspolazem, a to je oko 100 eura P.S nije mi vazno sad prepucavat se oko toga koja je marka bolja od druge, ne treba mi nesto kao funktion one, a s druge strane nebi nesto lose tipa behringer... dakle nesto srednje... Last edited by Shari; 11-08-2014 at 04:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
za 100 eura možeš da iznajmiš eventualno neki razglas od narodnjaka,gledaj da bude što glasniji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Tebi treba jedno 6kutija po 400wati da se bash dobro cuje.kucaj na oglasima imash bash dosta ljudi koji se bave samo iznajmljivanjem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
imam vec lika za iznajmljivanje al ga nisam jos zvao jer se zelim prije toga malo raspitat, na kakvih 6 kutija mislis? koliko woofera? posto su mi najbitnije frekvencije od 100 hz pa na nize...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Pa sad nisam toliko strucan da ti kazem koje zvucnike i koje subove ali znam da je jako bitno da imash i vishe snage nego shto je i potrebno,pogotovo sto je open air party..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Veruj mi na rec nema veceg bedaka kada pushtash muziku na otvorenom a fali ti snage pa to to je kao da ti dodje rasna riba a tebi ne moze da se digne.takodje ako je to neka malo veca cifra u pitanju(za to ozvucenje)daj vlasniku tog sistema 15eura da bude tu dok je taj party,osecaces se bezbednije.pre par godina sam imao uh bash cudno iskustvo pa ti pricam na osnovu toga..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka za ozvucenje do 1200e | fr0z3n | Live Sound | 6 | 24-10-2010 08:59 AM |