|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Ne'am pojma, davno je bilo - ne sećam se...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Tu melodiju sam svirao na ga?i na moru 1987. kao instrumental, po sećanju (nisam imao snimak), ?to znači da je bila prilično poznata. Iznenadio sam se kad sam je nekoliko godina kasnije čuo u pesmi In The Death Car. U stvari, i nisam se toliko iznenadio. Znamo da je Brega majstor kola?nog postupka.
Lično nemam problem s tim, mada kad komponujem ako primetim sličnost sa nekom pesmom odustajem od te melodije. Mi amateri mo?emo sebi da priu?timo taj luksuz.
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() U?asan je Brega, ali je odlika?. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Ne bi ?kodilo da je pitao pre nego ?to je pozajmio! A mo?' pomalo ponekad ponekog i da potpi?e...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Nisam isključiv, ali merila vrednosti moraju da postoje, inače, sve postaje besmisleno...
Kako to, u?asan, a odlika?? Liči mi na onu franke?tajnsku trendi kombinaciju reči "u?asno dobro", ili na op?teprihvaćen termin - sna?ao se, a namenjen nekome ko se kroz rupu u zakonu uvukao u sef sa narodnim parama, i onda debelo ovajdio. Nema veze ?to je hiperprodukcija, ?to tr?i?te zahteva kvantitet... Neke stvari su crno-bele, krađa je krađa, to nije bila pozajmica, poklon, ni?ta od toga. Goran Bregović se od onoga ?to guli krompir u bajbokani razlikuje po intelektualnim i kreativnim sposobnostima. Moralno, obojica ne zaziru da prekorače granicu između dozvoljenog i nedozvoljenog. Lično meni, iako obezvređena, daleko je va?nija ova etička strana medalje.
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
RTS je "plagirao" vest sa podgoričkih Vijesti.
Usledio je odgovor Breginih advokata: ?Сензационалистички покушај медијских кућа, у овом случају РТС-а, да непрофесионалним извештавањем подигну сопствени рејтинг, произвео је дана 21.08. ове године информацију поновљену у више наврата, која обилује неистинитим чињеницама. Горан Бреговић никада није имао никакав судски спор поводом регулисања/повреде било каквих ауторских права у Републици Француској, стога није постојао, нити постоји основ за исплату било ког износа, укључујући и енормних милион евра одштете било ком аутору, како је ваша медијска кућа пренела. Позивам Вас да наредни пут чињенице везане за професионални рад Горана Бреговића најпре проверите код 'Universal Music France', односно код 'Aquarius Music Publishing'?.
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Eto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() https://youtu.be/5Pqc2RZNCn8?t=1m8s Pozdrav, Vasa P.S. (EDIT): Dakle, da slučajno ne bi bilo zabune, reč „užasan” u ovom kontekstu treba tumačiti kao ironiju. Ne postoje ni apsolutno autentičan kompozitor ni apsolutno autentična kompozicija. SVI se oslanjaju na nešto što je bilo pre njih. Da li će nešto biti označeno kao plagijat zavisi samo od toga koliko duboko treba kopati da bi se stiglo do izvora.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-08-2015 at 02:55 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2 pesme (Shady) | puRe | Promocija radova | 18 | 06-12-2017 03:25 PM |
ahahaha Brega je car svetski !! ahahaaa..... | DaBear | Razno | 13 | 26-01-2013 01:57 PM |
pomoc oko pesme | djokicav | Razno | 2 | 29-03-2012 03:05 PM |
Bo?ićne pesme | Worshipartist | Razno | 3 | 06-12-2007 05:17 PM |
.= Cena pesme? =. | ProkDu | Razno | 8 | 30-10-2004 07:33 PM |