|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
Pa to je nerealno, placati nesto sto ne koristis... Aj 20% porez-a drzavi, da kazes okej, al 20 i kusur za PIO (koji ne koristis), i jos 12.5 za zdravstveno (koje ne koristis i to ako si nezaposlen), to je suludo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Administrator
|
![]()
Hm. Ne znam kako je za nasu bransu, tj za neke agencije i udruzenja, ali pausalcima su u skorije vrijeme "odrapljeni" dosta veci pausalni obracuni poreza nego sto je to bilo ranijih godina, tako da ni to vise "ne valja". Drzavi treba novac, tako da u narednim godinama samo mozete ocekivati poskupljenja poreza (pogotovo na imovinu, tj svih onih koji su do sada bili umereni), podizanje akciza (uskoro uvode na sokove i na jos kojesta) itd itd... NapreDNO.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
Kad primitivci uzja?u na vlast...
![]() |
#65 |
Pro Member
|
![]()
Mada, ima tu nekih normiranih troskova, ja sad ne znam gde lupam spada mikser, rekao bih pod 3, sto znaci da treba da im dajemo pola od 2/3, odnosno oko 30% drzavi kad se preracuna prvo sa odbijenim normiranim troskovima... Sve je to ne bas tako cisto predstavljeno... Mada sam razgovarao sa nekoliko freelance prijatelja, i svi su u fazonu "Jel si lud da prijavljujes zaradu, narocito ako ti samo fizicka lica narucuju posao", sto i jeste istina, ja samo sa fizickim licima radim, ali zakon kaze da na svaku uplatu iz inostranstva treba platiti poreze... Sve je to prilicno nejasno napisano i (ne)uredjeno... Al dotle, mene je bukvalno strah da povlacim novce sa paypal-a
Normirani troškovi Član 56 Obvezniku - autoru, odnosno nosiocu srodnog prava priznaju se sledeći normirani troškovi: 1. za vajarska dela, tapiserije, umetničku keramiku, keramoplastiku, mozaik i vitraž, za umetničku fotografiju, zidno slikarstvo i slikarstvo u prostoru u tehnikama: freska, grafika, intarzija, emajl, intarzirane i emajlirane predmete, kostimografiju, modno kreatorstvo i umetničku obradu tekstila (tkani tekstil, štampani tekstil i sl.) - 50% od bruto prihoda; 2. za slikarska dela, grafička dela, industrijsko oblikovanje sa izradom modela i maketa, sitnu plastiku, radove vizuelnih komunikacija, radove u oblasti unutrašnje arhitekture i obrade fasada, oblikovanje prostora, radove na području hortikulture, vršenje umetničkog nadzora nad izvođenjem radova u oblasti unutrašnje i fasadne arhitekture, oblikovanja prostora i hortikulture sa izradom modela i maketa, umetnička rešenja za scenografiju, naučna, stručna, književna i publicistička dela, prevođenje, odnosno prevodi, muzička i kinematografska dela i restauratorska i konzervatorska dela u oblasti kulture i umetnosti, za izvođenje umetničkih dela (sviranje i pevanje, pozorišna i filmska gluma, recitovanje), snimanje filmova i idejne skice za tapiseriju i kostimografiju kad se ne izvode u materijalu - 43% od bruto prihoda; 3. za interpretaciju, odnosno izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike, proizvodnju fonograma, proizvodnju videograma, proizvodnju emisije, proizvodnju baze podataka i za druga autorska i srodna prava koja nisu navedena u tač. 1) i 2) ovog člana - 34% od bruto prihoda. Last edited by Jan; 01-07-2015 at 08:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]()
Drugari, kakvo je vase iskustvo sa povlacenjem para sa paypala ?
Elem, 13. jula sam uradio withdraw sa mog paypal account-a, 2-3 dana je bilo pending, posle toga withdraw compete, danas je 22. jul i novca jos nema na mojoj visa kartici... Tamo pise 5-7 business days, ako racunamo subotu, onda je danas tacno 8. dan, ako ne onda je 7. od kako sam uh povukao. EDIT: Upravo su stigle pare, i neverovatno dobar kurs za dolar sam dobio, 112 dinara po dolaru. To je bolje nego u menjacnicama Last edited by Jan; 22-07-2015 at 05:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime | STUDIOTON | Pricaonica | 62 | 09-09-2013 11:51 AM |
Proradio je PayPal | dvuckovic | Razno | 34 | 19-04-2013 09:13 PM |
Paypal uskoro i u Srbiji | STUDIOTON | Razno | 77 | 18-11-2012 03:13 PM |
paypal kupovina | liman021 | Pricaonica | 10 | 20-03-2011 09:50 PM |
PayPal | samsara | Pricaonica | 5 | 13-12-2008 02:04 AM |