Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-06-2015, 04:05 PM   #61
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: PAYPAL Omogucena uplata !

Pa to je nerealno, placati nesto sto ne koristis... Aj 20% porez-a drzavi, da kazes okej, al 20 i kusur za PIO (koji ne koristis), i jos 12.5 za zdravstveno (koje ne koristis i to ako si nezaposlen), to je suludo
Jan is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 12:30 AM   #62
Haxli
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa to je nerealno, placati nesto sto ne koristis... Aj 20% porez-a drzavi, da kazes okej, al 20 i kusur za PIO (koji ne koristis), i jos 12.5 za zdravstveno (koje ne koristis i to ako si nezaposlen), to je suludo
hm ne, to je Srbija!

Pravac u paushalce
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 12:56 PM   #63
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Hm. Ne znam kako je za nasu bransu, tj za neke agencije i udruzenja, ali pausalcima su u skorije vrijeme "odrapljeni" dosta veci pausalni obracuni poreza nego sto je to bilo ranijih godina, tako da ni to vise "ne valja". Drzavi treba novac, tako da u narednim godinama samo mozete ocekivati poskupljenja poreza (pogotovo na imovinu, tj svih onih koji su do sada bili umereni), podizanje akciza (uskoro uvode na sokove i na jos kojesta) itd itd... NapreDNO.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2015, 05:29 PM   #64
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Kad primitivci uzja?u na vlast...
Old 01-07-2015, 08:41 PM   #65
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Mada, ima tu nekih normiranih troskova, ja sad ne znam gde lupam spada mikser, rekao bih pod 3, sto znaci da treba da im dajemo pola od 2/3, odnosno oko 30% drzavi kad se preracuna prvo sa odbijenim normiranim troskovima... Sve je to ne bas tako cisto predstavljeno... Mada sam razgovarao sa nekoliko freelance prijatelja, i svi su u fazonu "Jel si lud da prijavljujes zaradu, narocito ako ti samo fizicka lica narucuju posao", sto i jeste istina, ja samo sa fizickim licima radim, ali zakon kaze da na svaku uplatu iz inostranstva treba platiti poreze... Sve je to prilicno nejasno napisano i (ne)uredjeno... Al dotle, mene je bukvalno strah da povlacim novce sa paypal-a

Normirani troškovi
Član 56

Obvezniku - autoru, odnosno nosiocu srodnog prava priznaju se sledeći normirani troškovi:

1. za vajarska dela, tapiserije, umetničku keramiku, keramoplastiku, mozaik i vitraž, za umetničku fotografiju, zidno slikarstvo i slikarstvo u prostoru u tehnikama: freska, grafika, intarzija, emajl, intarzirane i emajlirane predmete, kostimografiju, modno kreatorstvo i umetničku obradu tekstila (tkani tekstil, štampani tekstil i sl.) - 50% od bruto prihoda;

2. za slikarska dela, grafička dela, industrijsko oblikovanje sa izradom modela i maketa, sitnu plastiku, radove vizuelnih komunikacija, radove u oblasti unutrašnje arhitekture i obrade fasada, oblikovanje prostora, radove na području hortikulture, vršenje umetničkog nadzora nad izvođenjem radova u oblasti unutrašnje i fasadne arhitekture, oblikovanja prostora i hortikulture sa izradom modela i maketa, umetnička rešenja za scenografiju, naučna, stručna, književna i publicistička dela, prevođenje, odnosno prevodi, muzička i kinematografska dela i restauratorska i konzervatorska dela u oblasti kulture i umetnosti, za izvođenje umetničkih dela (sviranje i pevanje, pozorišna i filmska gluma, recitovanje), snimanje filmova i idejne skice za tapiseriju i kostimografiju kad se ne izvode u materijalu - 43% od bruto prihoda;

3. za interpretaciju, odnosno izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike, proizvodnju fonograma, proizvodnju videograma, proizvodnju emisije, proizvodnju baze podataka i za druga autorska i srodna prava koja nisu navedena u tač. 1) i 2) ovog člana - 34% od bruto prihoda.

Last edited by Jan; 01-07-2015 at 08:47 PM.
Old 22-07-2015, 09:41 AM   #66
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Drugari, kakvo je vase iskustvo sa povlacenjem para sa paypala ?

Elem, 13. jula sam uradio withdraw sa mog paypal account-a, 2-3 dana je bilo pending, posle toga withdraw compete, danas je 22. jul i novca jos nema na mojoj visa kartici... Tamo pise 5-7 business days, ako racunamo subotu, onda je danas tacno 8. dan, ako ne onda je 7. od kako sam uh povukao.

EDIT: Upravo su stigle pare, i neverovatno dobar kurs za dolar sam dobio, 112 dinara po dolaru. To je bolje nego u menjacnicama

Last edited by Jan; 22-07-2015 at 05:29 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules