Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2015, 12:35 AM   #61
loscolorados
Member

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

eo svi opet ne? filozofirate, analogno ovo, analogno ono, ?ire je, ne raspadne se i te gluparije, a kad vas se lijepo pita koji mix je analogni a koji in the box, ?utite svi, jer nemate pojma i oftopi?ite i ukrali ste mi temu, a niko nije odgovorio na pitanje, ni poku?o...

"(at this point) i'm 100 % in the box....i think i'm sonically gaining something by not coming back out to DtoA in the mix stage.." -Andrew Sheps

https://www.youtube.com/watch?v=5zc1...tu.be&t=35m44s

?ovjek objasnio

Last edited by loscolorados; 03-07-2015 at 01:21 AM.
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 06:58 AM   #62
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post

i think i'm sonically gaining something by not coming back out to DtoA in the mix stage.." -Andrew Sheps

Znači on prepoznaje razliku.
Old 03-07-2015, 03:05 PM   #63
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Koliko vidim (chitam) to im je najpoznatije i najkvalitetnije, izvozi se svuda!
Simpatichan mi je ovaj nachin pakovanja:

Jel stvarno imash "problem" sa hranom ili ?
Kako je to brat "reshio", poshto je duze tu... navikavanje/adaptacija ?
ja ga kupujem u limenkama, po?to imaju nagradnu igru da zatvaračima se nalaze kodovi za zamenu, dobije? jo? jedno d?abe ako te ukenjalo inače ih valjaju i u bocama od 0.6l, ?to je totalno po mom ukusu lak?e se pravi kombinatorika na veći broj fla?a.

?to se hasa tiče, jok, jedemo uglavnom napolju, ?to i nije preterano jeftino, ni dobro. Čekam suprugu da mi dođe pa da ponovo jedem domaću hranu
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 03:08 PM   #64
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

loscolorados, lagano ti retorika postaje preoštra, te ti savetujem da maalko spustiš loptu. Ne vidim da iko išta okolo zadnjih 6 meseci uopšte tupi na temu analogno digitalno širine i užine, jedino si se ti zaleteo sa ovom temom, a trenutno ko što vidiš, nema nešto zainteresovanih da se uopšte bave time. A i u ovoj temi smo već lagano ispucali otprilike mišljenja od koliko je to male važnosti za ... bilo šta u životu, ne vidim zašto si se ti toliko uzjogunio.

Jako je maliciozno ponašanje da inputiraš zaključke na taj način tako da, daj bre iskuliraj, i popij pivo.
Old 03-07-2015, 03:12 PM   #65
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
eo svi opet ne? filozofirate, analogno ovo, analogno ono, ?ire je, ne raspadne se i te gluparije, a kad vas se lijepo pita koji mix je analogni a koji in the box, ?utite svi, jer nemate pojma
Ja nemam pojma. Evo, lepo sam priznao Dodu?e, nisam slu?ao ali garantovano ne bih imao pojma. Čak, da je recimo onaj ?ITB mix? bio linkovan bez napomene o čemu se radi, verovatno ne bih znao ni ?ta je ITB mix, a ?ta VCC ili Nicersizer. A i ne zanima me U su?tini, nije ni va?no da li mene ne?to zanima ili ne (to bih mogao da zadr?im za sebe), ali se evo upravo sada usuđujem da sugeri?em ostalima da ni njih ne bi trebalo da zanima

Postoje li razlike? Verovatno postoje. ?ta je ?bolje?? Najbolje je ono ?to ima? i o čemu ne razmi?lja? dok radi?, nego radi? najbolje ?to ti ume?. U suprotnom, mo?e ceo ?ivot da prođe u testiranju i odlučivanju da li Lexicon 480 zvuči dublje, ?ire ili preciznije ako je povezan Mogami, Klotz, Van den Hul, Monster ili srebrnim kablovima.

Pozdrav,

Vasa
Old 03-07-2015, 05:41 PM   #66
Haxli
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja ga kupujem u limenkama, po?to imaju nagradnu igru da zatvaračima se nalaze kodovi za zamenu, dobije? jo? jedno d?abe ako te ukenjalo inače ih valjaju i u bocama od 0.6l, ?to je totalno po mom ukusu lak?e se pravi kombinatorika na veći broj fla?a.

?to se hasa tiče, jok, jedemo uglavnom napolju, ?to i nije preterano jeftino, ni dobro. Čekam suprugu da mi dođe pa da ponovo jedem domaću hranu
Vishe piva veca shansa za zamenu
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 07:25 PM   #67
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
eo svi opet ne? filozofirate, analogno ovo, analogno ono, ?ire je, ne raspadne se i te gluparije, a kad vas se lijepo pita koji mix je analogni a koji in the box, ?utite svi, jer nemate pojma i oftopi?ite i ukrali ste mi temu, a niko nije odgovorio na pitanje, ni poku?o...

"(at this point) i'm 100 % in the box....i think i'm sonically gaining something by not coming back out to DtoA in the mix stage.." -Andrew Sheps

https://www.youtube.com/watch?v=5zc1...tu.be&t=35m44s

?ovjek objasnio
Ja da nesto znam, ne bih bio ovde, zar ne ?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2015, 11:45 AM   #68
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
loscolorados, lagano ti retorika postaje preo?tra, te ti savetujem da maalko spusti? loptu. Ne vidim da iko i?ta okolo zadnjih 6 meseci uop?te tupi na temu analogno digitalno ?irine i u?ine, jedino si se ti zaleteo sa ovom temom, a trenutno ko ?to vidi?, nema ne?to zainteresovanih da se uop?te bave time. A i u ovoj temi smo ve? lagano ispucali otprilike mi?ljenja od koliko je to male va?nosti za ... bilo ?ta u ?ivotu, ne vidim za?to si se ti toliko uzjogunio.

Jako je maliciozno pona?anje da inputira? zaklju?ke na taj na?in tako da, daj bre iskuliraj, i popij pivo.
pa ti si se ne? uznemirio, meni su pravila foruma vrlo jasna nisam vrije?o nikoga, nit sam bio bezobrazan, uostalom ako ne volite moju temu ima 8040804 drugih tema na ovom forumu
i bila je nedavno neka rasprava na temu skrillexa kak je njegov demo (ako se ne varam) zvu?o totalno in the box i kak je on to radio sam na kompu, a sad kao laze da radi na laptopu, a zapravo se mixa na konzoli i tako brate su se neka dva lika raspravljala u nedogled...nedavno, na ovom forumu, u biti me to i inspiriralo na ovu temu, mogu ti to iskopat ako te ba? zanima... evo kupio sam si pivo, valjda ?e mi bit bolje, ne?ta me tlak zeza
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2015, 01:29 PM   #69
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Misliš na ovaj post: http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=49# od pre skoro četiri godine?

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 13-07-2015 at 01:34 PM. Reason: link
awacs is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2015, 04:12 PM   #70
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

"filozofirate svi, i šutite jer nemate pojma" mi baš i deluje samo blago preko ivice bezobrazluka, posebno što mi se čini da su ljudi prilično korektno i sa merom nekog ko dokazano u svom životu ima pojma, odgovorili. A ti nikako da ukopčaš poentu tog odgovora.
No, šta god da je pitanje, u pivu je odgovor, i tu ću se itekako složiti sa tobom
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules