|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]() ![]() Karta mi treba da ima sto kvalitetniji zvuk da bude do 450e.... ![]() Pozdrav unapred hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam imao profire 610 i mislim da je karta izuzetna za te pare. Konverteri dobri, dovoljan broj izlaza (dobro za summing), octane preampi čak bolji nego na fireface. Kupi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Hvala druze...Opet hocu da vidim da li ima neko iskustva sa Fast Track Ultra 8R...posto imam neku Dell brend masinu i ne znam kako bi radila firewire karta sa dell ovim chipsetom..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
Meni je Profire 2626 radio dosta bugovito. Rusio se, smrzavanje, izgubi se zvuk... ima i neka fora da kad snimas visekanalno ne snima sinhronizirano sve kanale... to je samo ako radi ko standalone, ako ide ko samostalni konverter snima normalno.
Poslije sam ga spajao preko RME HDSP 9652 ko dodatni standalone konverter i to radi super. Uglavnom za te pare to je super kartica. Izrada je odlicna. 610 bi trebala biti ista po kvaliteti i jos jeftinija... jedino je ta Profire serija nestabilna, mislim da je zbog toga izgubila na popularnosti u odnosu kada se pojavila na trzistu... Pogledaj samo za firewire ulaz, tu je Profire dosta izbirljiv. Kad sam ga spajao preko firewire, spajao sam ga na firewire port od EMU 1820m pci kartice sto bi trebao biti dobar chipset pa je opet, kao sto rekoh bilo bugovito... Ako ti radi na kompu, bit ces prezadovoljan jer nema bolje za te pare. Mislim da je to uopce najbolja kartica od M-audija, nekakav odgovor na Fireface za duplo manje para... Tek sad vidim da uzimas do 450 eura. Da uzimam jednostavnu karticu i trazim dobar zvuk ja bi uzeo RME Babyface. ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 30-06-2015 at 11:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
gledao sam da se sada po oglasima prodaje i za po 160 e polovna, ja POTPISUJEM za te pare bolja kartica ne moz` da se nadje (osim ako ti neko ne prodaje ff800 za 160 evra
![]() ja sam je imao odavno, koristio sam je 2 godine ni jedan bag nikad nikad zaista... da ciljam manje-budzet kartice samo bi gledao tu i focusrite onu 2i2, nista vise... elem, 2626 je sasvim druga prica sto se tice stabilnosti, i izbora fw chipseta, 610 je kod mene radila na obicnom via chipu, a ova nece ni na texas instruments kako treba... @MD braki videh da mnogi isto koriste rme i 2626 a i ti sad spomenu to, kako radi ta kombinacija? koja je razlika u konverziji? vredi li uloziti u 9652 ili jok? verovatno je latencija minimalna tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Da Profire 2626 radi stabilno bilo bi to super, jer ima jos 16 adat i-o, dva izlaza za slusalice, ma super kartica... Inace ne mozes koristiti sve ulaze-izlaze s Profire u ovom konverter modu. Koliko se sjecam, moras konfigurirati prvo Profire preko firewire dok je standalone, pa tek onda ko konverter koristiti. Tako da ti u svakom slucaju treba firewire konekcija radi konfiguracije Profire. Na RME radi sve jer RME radi dobre i pouzdane proizvode, meni sluzi ko glavna kartica bas zbog stabilnosti. Nema svoje konvertere, pa ne mogu usporediti, na nju mi sve ide preko ADAT-a. Ali mogu usporediti s RME ADI konverterom koji isto koristim i to je po meni bolje od Profire. Mislim cini mi se tako, sad sto je bolje sto je gore, nemam pojma, razlike neke ima, meni u koristi RME konvertera... nekom drugome bi mozda Profire bio ugodniji. Ne koristim previse kanala da bi vidio neku razliku kad se to sve skupi pa dobije karakter, trenutno mi sve gitare i basevi idu preko Kemper profiling amp SPDIF-a, mislim da Kemper ima super konvertere. Sve i da nisu nesto, nema smisla dodatna konverzija. Ovako jedan na jedan, neces bas cuti ne znam kakvu razliku ako snimis kroz Profire ili RME konverter vokal ili sto vec... a i ja vise mislim na DA konverziju kod ove usporedbe. Ja mislim da se i s emu 1212m moze snimati odlicno, a to valjda nadjes za 50 eura po oglasima pa ne znam s cim se zamarati... Bitna je dobra pjesma i ideja, nista danas nema toliko los zvuk da bi ti to predstavljalo problem oko glazbe... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 30-06-2015 at 09:22 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Da Profire 2626 radi stabilno bilo bi to super, jer ima jos 16 adat i-o, dva izlaza za slusalice, ma super kartica... Inace ne mozes koristiti sve ulaze-izlaze s Profire u ovom konverter modu. Koliko se sjecam, moras konfigurirati prvo Profire preko firewire dok je standalone, pa tek onda ko konverter koristiti. Tako da ti u svakom slucaju treba firewire konekcija radi konfiguracije Profire. Na RME radi sve jer RME radi dobre i pouzdane proizvode, meni sluzi ko glavna kartica bas zbog stabilnosti. Izdrzi bilo kakav session bez problema, a znam raditi i sa preko 100 kanala, opterecenje sustava do maksimuma... Nema svoje konvertere, pa ne mogu usporediti, na nju mi sve ide preko ADAT-a. Ali mogu usporediti s RME ADI konverterom koji isto koristim i to je po meni bolje od Profire. Mislim cini mi se tako, sad sto je bolje sto je gore, nemam pojma, razlike neke ima, meni u koristi RME konvertera... nekom drugome bi mozda Profire bio ugodniji. Ne koristim previse kanala da bi vidio neku razliku kad se to sve skupi pa dobije karakter, trenutno mi sve gitare i basevi idu preko Kemper profiling amp SPDIF-a, mislim da Kemper ima super konvertere. Sve i da nisu nesto, nema smisla dodatna konverzija. Ovako jedan na jedan, neces bas cuti ne znam kakvu razliku ako snimis kroz Profire ili RME konverter vokal ili sto vec... a i ja vise mislim na DA konverziju kod ove usporedbe. Naravno tu ne mislim ako usnimavas kroz Profire preamp ili neki drugi preamp. ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
Na oglasima ima bas povoljno da se nadje M-Audio ProFire 610,u odnosu koliko je nova.Jos uvek radim sa emu 1212m i to zahvalna kartica....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jos jednom bih zahvalio sto ste podelili vase misljenje samnom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
Imas Rode nt-2, imas E-mu 1212m, uzmi neki solidan preamp za tih 450 eura i udri ako ti treba nesto za vokale i slicno...
Ne znam kakve monitore imas i to, mozda da uzmes za dio novaca Golden age project preamp, to bi se dalo naci za 200 eura polovno a hvale ga svi, M-audio Tampa mozda nadjes, po meni je to bolje od preampa na Profire koliko se sjecam, imam ga doma ali nisam davno koristio... (koliko sam skuzio treba ti jedan preamp a ne 8, ako ciljas na 2626) a dobijes jos jedan digitalni ulaz za taj e-mu, solidan kompresor, preamp s puno mogucnosti itd... a ostatak od 250 eura ulozis u neke monitore ili se strpis dodas par sto eura na tih 250, uzmes Adam A7 na oglasu i eto... dovoljno za kucni studio... Firewire je danas zastarjela tehnologija, namucit ces se dok nadjes neku maticnu s njim pogotovo laptop a one kartice samo firewire port, ko zna kako to radi s Profire... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 01-07-2015 at 02:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
focusrite Saffire 6 | alavuk | Computer Hardware | 2 | 02-01-2011 12:06 PM |