Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47015)

Manugo 10-01-2015 09:48 PM

DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Pozdrav Svima...Evo mene sa novom temom.Imam Emu 1212M PCI i kupio bih Preamp da bude oko 150e.Cuo sam kako radi DMP3 - Dual Microphone/Instrument Preamp i deluje mi ok.Opet se dvoumim da zamenim kartu i da uzmem neki Interface Firewire do 250e,kao npr.Focusrite Saffire PRO 14.Koristio bih jedan mikrofon za snimanje,uglavnom vokala.Da li bi bila greska uzeti ovaj Preamp ili ipak zameniti kartu sa nekim Interface do 250e.

BlasterMaster 11-01-2015 06:11 AM

Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

po meni, ja bi uzeo bolju karticu sa boljim preampom, nego taj dmp3

nemoj me pogresno shvatiti, ne obracam se sad samo tebi nego i generalno clanovima koji imaju isto pitanje dal ovo ili preamp, prvo trebaju da se svi koji uzimaju recording interfejs itd, krecu da prave "lanac" snimanja i to, zapitaju - za sta ce mi taj preamp, i kakav preamp zele... danas, trenutno na trzistu imas mali milion preampa razlicitih cenovnih klasa i karakteristika... treba biti specifican u zeljama, dakle, da li ti treba neki preamp koji ce biti skroz clean, da imas cist usnimak (sto vise moguce za te novce) ili ti treba neki "british style" ili neki previse tube style preamp, da zvuci sto toplije, ili ti treba preamp iskljucivo koji se pokazao dobro za gitaru recimo, itd itd...
ja sam pretpostavio, da ti treba preamp koji ce ti dati sto providniji signal, da imas sto cistiji zvuk, bez neke distorzije, emulacija itd, da nema neke promene, i stoga sam dao odgovor...
danasnje kartice tipa maudio profire, ili focusrite scarlet i saffire imaju sasvim korektne preampe u njima sa kojima mozes da dobijes dobar usnimak...

Bockie 11-01-2015 08:29 AM

1212m je sjajna karta. Preamp od 150e je smeće. Bilo koji.

Uzmi karticu novu. Imaćeš bar noviji proizvod, podršku za drivere itd...

Manugo 11-01-2015 01:20 PM

Hvala na savetu...Tako nesto sam i ja razmisljao,da je bolje kupiti noviju karticu koja u sebi ima pristojan preamp.Zadovoljan sam sa Emu 1212m,samo sto sa njom ne mogu usnimiti vokal bez predpojacala.Nemam iskustva sa Interfajsom,pa sam zeleo cuti misljenja Vas koji imate vise iskustva.

Hteo bih da pitam, da li da otvorim novu temu ili mogu postaviti pitanje na ovoj.Pitanje je vezano za Interface,kao sto je gore naveden u naslovu Focusrite Saffire PRO 14. Ili neki drugi Interface Firewire sto se moze naci u nasim prodavnicama do oko 250e.Hvala jos jednom,pozz.

Bockie 11-01-2015 04:04 PM

Da moram, pre bih i?ao na USB... ima i onaj 2i2, ako si pominjao samo snimanje vokala...sasvim je dovoljan, a ostatak novca usmeri u pravcu skupljeg i boljeg mikrofona...

Manugo 11-01-2015 05:17 PM

Da, video sam par njih kao Focusrite scarlett 2i2 USB, ipak bih pre uzeo Firewire.Ako vec kupujem,iskreno uzeo bih malo bolju karticu od 1212m.Naravno do navedene cifre...

Filip_ 11-01-2015 06:02 PM

Quote:

Originally Posted by Manugo (Post 363929)
ipak bih pre uzeo Firewire.

Zasto? Mislim imas li neki valjani razlog, ili eto tek tako da kazes da je Firewire :rolleyes:. Za ono sto ces raditi (potreba za najvise 2 ulaza) cak i USB 1.1 kartica ce raditi bez problema ako mislis zbog "protoka" podataka...

Manugo 11-01-2015 06:42 PM

Mozda i gresim u vezi firewire konekcije.Ako nema razlike u radu sa usb i firewire karte do 250e.Sta uzeti konkretno?

Bockie 11-01-2015 07:59 PM

Sve što je do 250e (pa i više) je prilično..."ujednačenog" kvaliteta. (Trudim se da ne psujem:D)
Mislim na preampe, el. komponente i dr.

E sad, jedino ako imaš neke kompleksne uslove, tipa 2-3 para monitora, matrix na izlazu, čuda neka...onda se ide na kompleksniju kartu. Po onome što si opisao, ponoviću isto. Čuvaj pare za dobar mikrofon.

Značaj preampa se vuče iz doba kada ih se koristilo mnogo više odjednom, pa je to sve imalo smisla, priča o preampima dobija zrno smisla tek na 6-8 komada pa to ima neki "specifičan" zvuk u zbiru. Ovako komadno, više kao tehnika usimavanja. Loš mikrofon će zvučati loše i na preampu od 200 i od 2000 evra a dobar mikrofon uvek zvuči prilično dobro!

USB ne treba da te brine. USB 2.0 je teoretski i brži od firewire-ta! :shock:
Ali nemaš potrebe za tim, ta karta je 2 kanala (mislim na predloženi 2i2) i zauzima smešno mali bandwidth...:wink:

hofmann 13-01-2015 08:20 AM

Sta god uzeo, ako mozes izbegni M-audio a obavezno izbegavaj firewire karte.

Iz licnog iskustva i tudjeg, znam da je usb stabilniji pri radu narocito kod tog cenovnog ranga kartica.

e da i vodi racuna o svom lancu usnimavanja. Najbolje je da ti sve komponente budu u istom ili bar slicnom cenovnom rangu.

Nema nikakvog smisla uzeti mikrofon od 1000e ako imas preamp od 150e jer ce onda taj mikrofon zvucati kao neki od 150e i obrnuto naravno (sto kaze bocke)

Uvek imaj na umu da ti je ceo lanac snimanja dobar onoliko koliko ti je dobra najjevtinija karika u njemu.

All times are GMT +1. The time now is 08:06 PM.