|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Poštovanje forumašima,
Kupujem klavijaturu pa su mi dobro došla razmišljanja i saveti iskusnih klavijaturista. Takodje izvinjavam se, jer pretpostavljam da vam se od ovakvih tema diže kosa na glavi... Gledao, čitao, slušao na YT, tražio i ništa tj. Još uvek nisam rešio to pitanje i valjda sam još više u dilemi... Klavijatura mi je potrebna kako za sviranje u bendu (pop-rock), tako i za komponovanje kod kuće i rad na računaru. Rekao bih da trebam da tražim radnu stanicu, aranžere nisam specijalno razmatrao, niti se nešto rauzumem u njih (možda to grešim...). Opis klavijature i obrazloženje: - da bude nova - da ima više od 5 oktava, poželjno 73 ili 76 poluotežanih dirki (ako ne budem imao izbora uzeću, mada nerado, i neku sa 61om kakvomgod dirkom) - da ima lepe i zanimljive, dinamične, boje - da ima nekakvu pozadinsku ritam pratnju - da može što više da se iskomponuje i snimi na njoj samoj (ne računajući računar) - da ne bude nešto previše teška (max. oko 10 kg) - poželjno 500-600 EUR, a maksimalno 1000 EUR Kada sam počeo da tražim klavijaturu, obzirom da sam iz oblasti klasične muzike, počeo sam od "pojačanih"električnih klavira. Dosta mi se svideo CASIO PX-5SWE i on mi je prilično odgovarao sem u tome što nema pratnju. Zatim, razmatrao sam CASIO WK-7600, ali mi se kod njega nisu svidele boje (barem ovo što sam čuo na YT), a zatim su me i druge stvari odbile kod nje. S druge strane prednost kod ove dve klavijature je broj oktava, kao i (polu)otežane dirke. Zatim sam gledao KORG KROSS 61 i on mi je ušao u uži izbor (mada ne zadovoljava problem dirki). KORG KROSS 88 je preveliki. Na kraju dodjoh do KORG M50 i tu se zaustavih. Čini mi se da je to - to, ali vidim da kod nas nema da se kupi verzija sa 73 dirke... Pišite vaša razmišljanja i savete. Hvala puno! Last edited by Kundun; 29-05-2015 at 10:53 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema oko zvučne | Ad Fines | Computer Hardware | 11 | 10-05-2010 11:55 PM |
Dilema | derossi | Monitoring | 3 | 08-01-2010 08:20 PM |
Dilema | Danny Lou | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 25-11-2009 03:49 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |
Mixerska dilema | Daddy_o7 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 09-06-2006 11:52 AM |