|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#32 | ||
Pro Member
|
![]()
@Rhino: Mislio sam da je to sve bila Phantera
![]() Generalno, nasa, Srpska, estetika zvuka naginje malo ka svetlim i sibilantnim zvukom (sto je cudno jer nam je i jezik sibilantan) otuda i zbunjenost U87-icom ... Visoki se lako dodaju, tesko se oduzimaju... Najbitnije mi je od mikrofona da bude gust u srednjem spektru Quote:
Quote:
Dosta se hvali i kardioidni Gefell M930 koji ima i nesto skuplju "trandza" verziju M930 TS za koju opet pogodicete korisnici kazu da je bolja od obicne. Nisam imao prilike da ga probam niti cujem Last edited by Jan; 04-02-2015 at 12:52 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Ajde *rhino ako mo?e postavi nam neki snimak da ?ujem kako zvu?i taj *brauner phantera.
- Pa bih video ne?to izme?u njega i *brauner phantoma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
@ Jan: Ovo je iz zadnje ture i bila sve phanthera, amehysta je bilo iz prosle ture.
@awacs: Da, i ja mislim isto tako sto se tice 'mečenja' u87. Jedino mu ne mozes izbit' je karakter iz njega. Kad trazis 'crisp clean - 3D' vokal ostane ona njegova sustina kako god. Na to sam mislio. @Uros_86: Zbog eventualnih autorskih zavrzlamica mogu ti posaljem neki klip na PM. Ali ako zanima i ostale onda da mozda isprdnjavim neki naratorski fristajl za javno kad uhvatim vremena?
aje Last edited by Rhino; 04-02-2015 at 11:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
Kako god tebi odgovara
![]() - ?to se ti?e mene mo?e oboje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
|
![]()
neznam....po meni u klasi cca 1000 e nema boljih mikrofona od mojave audio...
mislim nemogu rec "najboljih" ali mislim da za pare nemozes dobit bolje... a malo ih ljudi spominje...neznam zasto ako ces Neumann onda kupiti stari za veliku lovu ili nikakav.... Last edited by telefon; 04-02-2015 at 01:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Realno ja mislim da ako se trazi "Neumanesque" sound sa Gefell-om se ne moze promasiti... Imas testova na netu UMT70 vs u87 i UM70 vs u87, suptilne su razlike, U87 ima malo vise low mid-a, Um70 malo vise visokih, ali prilicno slicno zvuce... Gefell je ono pravi nemacki mikrofon
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Gefell je zapravo ostao "pravi Neumann", ako malo prokopate istoriju Neumann i Gefell firmi shvatice te da su u jednom momentu bili ista firma a da su ih istorijski momenti, drugi svetski rat, berlinski zid, razdvojili a potom kupovina Neumann-a od strane Sennheiser-a totalno udaljila. Gefell i dalje veci deo proizvoda pravi i testira rucno. Ja uvek klasam za Gefell nego za novi Neumann
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
imas na oglasima Neumanna kod kolege u Sapcu,pa put pod noge i probaj!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]() Da. Ali placa se logo. Plus dizajn, vidi kako umt70 izgleda jadno naspram u87ai. Ko ce da ti udje u studio kad vidi to jadovče :P
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |