Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-01-2015, 03:20 PM   #21
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Koji Mic Neumann

da, taj at4050ST je sa dve membrane, i radi kao M/S stereo, zato je tako skup.

I još jedan plus za Focusrite Isa One, mada opet, za neke tamnije mikrofone

Last edited by Arthur; 31-01-2015 at 03:22 PM.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2015, 03:21 PM   #22
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

Samo vidi Vlado kada ti stigne taj *tlm 102 probaj ga sa nekim *neve klonom.
Uro?_86 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2015, 05:16 PM   #23
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Za "kilo" evra moze i Brauner...

...model Phantom Classic je "pao" na ispod hiljadu evra.!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 07:54 PM   #24
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Licno mislim da su najisplativiji mikrofoni do 1000e nesto iz pri-Baltickih fabrika, odnosno neke pod firme Neumanna....Violet, Blue, Red........
Kome se ne svidja amethyst (vintage mode preporucujem), ima jako veliki izbor sa kombinacijom Violet global pre sa promenljivim kapsulama (b6, b7....) ili kod violeta vin 12, vin 67....... sve to lici na pomenute klasike (c12, u67)...naravno da nije isto, ali sami za sebe, mikrofoni vrede svakog evra, plus sto mogu da se stave originalne neumann glave (M7 npr), plus sto blue ima ogromnu paletu glava (Bo-B8)..... sto daje veliki izbor....a kasnije moze ko zeli da uzme i telo CMV neumann, ili REd tube (valjda red 2) ili Blue .....

Kazem, pogledajte malo to, ja imam Violet global pre, sa violet vin 67 glavom, jako to pristojno radi..... a plus sto se za jos oko 500e moze staviti nova glava sa novim karakterom
Old 03-02-2015, 08:57 PM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post

Kazem, pogledajte malo to, ja imam Violet global pre, sa violet vin 67 glavom, jako to pristojno radi..... a plus sto se za jos oko 500e moze staviti nova glava sa novim karakterom
Bas me je zanimalo da li neko u zemlji ima Global Pre, meni je to jako zanimljivo. Jel si pravio neki shot-out, kako ti zvuci uz ostale mikrofone koje posedujes ?

Ja nisam imao prilike da snimam Violetom bilo kojim nista. Ali sam miksao jednu ili cini mi se dve stvari koje su snimljene bile na Amethyst-u (ne znam da li bese Vintage ili Standard) i 2-3 pesme koje su snimane na Black Knight-u koji je jeftiniji mikrofon (~350E).

O Amethyst-u ne vredi trositi reci, to je jednostavno sjajan mikrofon i koliko je Violet dobra firma govori to da sam ja i Black Knight-om fasciniran, tvrdim da za te pare 350 E ne postoji bolji kondenzatorski mikrofon na svetu. Zvuk tog mikrofona vredi mnogo vise, mastan, nije piskav, nema kineske visoke, nije preosetljiv na sibilancu, ma sjajan mikrofon, toliko mi se dopao da sam u fazonu ako ikada budem pripremao atelje za snimanje bendova itd da bih uzeo dva Black Knight-a za overhead-e. A vidim da je i njihov SDC The Finger, prilicno jeftin (280 E), pa bih mozda i njega, mnogo sam malo nasao o iskustvima ljudi sa njim, ali ovi koji ga imaju kazu da kida i da takodje vredi visestruko.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 10:26 PM   #26
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Gefell M930 je takođe tu oko hiljadarke... to su sjajni mikrofoni...

Imaš ovde link, namerno nisam embedovao, jer kad klikneš u "show more" na YT ispod ovog prvog videa...imaš i linkove za ostale mikrofone, jer je ovo bio shootout, pa ima i za Neumann TLM103, TLM49. Telefunken C29.

Iskreno, meni se Gefell najviše svideo, zatim C29... ...iako sam ljubitelj Neumann-a...ali onih skupljih..

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 10:36 PM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Bas me je zanimalo da li neko u zemlji ima Global Pre, meni je to jako zanimljivo. Jel si pravio neki shot-out, kako ti zvuci uz ostale mikrofone koje posedujes ?

Pa jesam ga poredio sa Ametystom koji sam imao (standard) i c414.... to su uporedivi (kondenzatori sa velikom membranom..... nedavno sam ga stavljao u jednom studiju i pored U87.....e sad, u kakvom je stanju taj u87, nisam siguran, ali mi je bio prilicno odsecen gore, mada sa onim lepim srednjim..... generalno, iako sam kratko radio, Violet sa gloa pre mi se vise dopao od ponavljam tog komada U87, mada nisam nista mixa sa snimcima, i nemam predstavu kako bi se kasnije ponasali u gomili......
elem..... desavalo mi se da u sred nekih albuma kupim mic..,,kako sa c414 sam presao na Amethyst (kao glavni mic), tako sa amet na VIN67.... morao sam da ponavljam pevanje na novom micu, jer je bila primetna razlika....e sad, ne snima se samo pevanje........i nista tu nije bas tako jednznacno....ali opet mislim da su te promenljive kapsule dobra investicija....telo se nadje polovo, nova kapsula, pa polako
Old 03-02-2015, 10:54 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
u jednom studiju i pored U87.....e sad, u kakvom je stanju taj u87, nisam siguran, ali mi je bio prilicno odsecen gore, mada sa onim lepim srednjim...
Ne poznajem Violet mikrofone, ali poznajem U87. U odnosu na većinu današnjih kondenzatora sa velikom membranom on deluje kao da je „odsečen gore”. Pogotovo u odnosu na Rodu, AKG C414 i AT. Čak i u odnosu na stari C414.

Pozdrav,

Vasa
Old 03-02-2015, 11:36 PM   #29
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Koji Mic Neumann

Ja poznajem Violet Amethyst Vintage, to je vrlo dobar mic sa lijepim karakterom! Jan, mixao si vokale snimane s njim

Takodje poznajem dobro i u87 kog volim. Kod njega sve zvuci aj da iskoristim termin 'bezveze' za dosta ljudi na prvu loptu na solo.. (poput ns 10ki) tj tip radio spiker vokala, izrazen srednji spektar, al doobro legne u mixu, bar sto se mene tice. Ono sto mu zamjeram je da se slabije uhvati u kostac u potrazi za 'ultra modernim' in yo face vokalima (tj ne bi mi bio prvi pik) koji zahtijevaju 'siri frekvencijski opseg' al to su trenutni svjetski trendovi...

Posjedujem i Black Bnight, tu se slazem sa Janom. Od Black Knighta ja nisam cuo nista bolje a da je LDC za te pare u toj kategoriji, tacka. Mozda onaj crveni Avantone moze da se nosi, ali mislim da je on ipak skuplji za trecinu ako se ne varam..

Takodje posjedujem i Brauner Phanteru. Odlican Mic! On ima super siroki frekvencijski odziv i u paru sa U87 mislim da ne bi generalno trebalo gledati dalje. Sve ostalo je izivljavanje

Takodje volim Gefele, tj nazalost nemam iskustvo sa vise njih, ali um70 kog inace nazivaju 'poor man u 87' me je dojmio. Slican karakter Neumannu sa malo svilenkastijim visokim, tako da bi on u ekipi sa Braunerom mozda bio jos 'bolja' opcija s obzirom na to da je osjetno jeftiniji od u 87...

Ima tu jos LDC Micova koji mi padaju na pamet ali neki su visestruko skuplji, a neki stariji produkti i teski za naci.

Last edited by Rhino; 03-02-2015 at 11:43 PM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2015, 11:49 PM   #30
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Zato I kazem to za u87. Radio sam I sa bukvalno novima, doduse u drugim uslovima kroz jedan veoma diskutabilan preamp (dbx376).....znam da ne treba ocekivati da te zvuk zakuca u glavu I sve, ali mi ovaj primerak bas previse bio gore odsecen, I pored toga sto sam ocekivao da je tamniji od violeta

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules