|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Banned
|
![]() Quote:
a pogotovo na tim jeftinim kartama..preko spdf-a jitter-a ko u prici |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Da je 1073 DPA, odnosno analogna verzija, tu ne bih imao dileme, bar RME bih uzeo. Ali u ovom slucaju imam dileme, jer je AD konverzija vec napravljena u samom Neve. Da li se dalje jos nesto bitno desava, ili je 99% posla odradjeno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Jedina bitna stvar koja preostaje je Word Clock, tj. kvalitet istog. Ovo što kaže @telefon je prilično tačno. S/PDIF i AES/EBU i teoretski i praktično imaju iste probleme sa jitterom ako WC ide preko njih. Sa druge strane, RME ima poseban port za WC, a kažu ljudi i da je taj WC jako dobar.
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 01-02-2015 at 02:24 PM. Reason: RME + slovne greške |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ja na kartici nemam wordclock, imam samo spdif in/out.
Sve radi, samo nemam toliko iskustva da mogu oceniti da li je to TO ili moze bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Znaci, RME HDSP 9652 bi bilo super resenje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Recimo
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Jitter je u ovom slucaju minimalan jer pricamo o kratkim kablovima izmedju uredjaja i zato nema nikakvog efekta da se ulaze dalje u lanac. Kupovinom RME ce imati mnoga druga poboljsanja svakako ali sama SPDIF konekcija ako se napravi bez WOrd Clock konekcije nece imati nikakvu razliku u odnosu na sadasnju kartu koju poseduje. A sam RME ako nema na sebi pravi AES/EBU konektor kao na UFX modelu opet nece doneti nista bolje jer ce se opet morati praviti format konverzija ili fizicka konverzija kablovima i konektorima (aes/spdif) (ADAT i SPDIF su dominantni digitalni konektori na jeftinijim RME karticama)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neve 1073 za API system 500 (napokon)! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 07-11-2010 09:28 AM |
Precision Maximizer ili Neve 1073 EQ plugin ??? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 03-10-2008 02:58 AM |
UA Neve 1073 (video)Demo... | Illiron | DSP forum | 20 | 02-07-2006 03:00 PM |