Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2015, 05:44 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: pocetniku treba pomoc! saveti iskusnih!!

koliko sam ja video, ove nove generacije mnogo negde zure..kao da su toliko bizi da nemaju vremena da se smaraju oko nekog iskustva / ucenja / eksperimentisanja..

Evo ja cu u dve reci da probam da odgovorim:

ne moze NISTA da se napravi brzo i za €200-300.
Sam kazes da ti je sve novo i da sve radis prvi put..dok ne uradis sve po 1000 puta i ne provedes bar 5-6 godina full time, nemoj da se lozis / zanosis ili palis da ces nesto da uradis dobro. Treba da "drljas" bar godinu dve na sluskama i nekim PC zvucnicima dok ne dodje vreme da uopste razmisljas o studiju...savladaj prvo osnovne pojmove svega sto te zanima - minimalna oprema, stil muzike itd...pa tek onda nastavi dalje...a li uopste znas sta ti treba od sprava / softwera za dub step? Da li znas na cemu rade tvoji uzori? da li znas SAM da napravis neke od sounda za taj stil muzike? (niko ne koristi presete koji dodju sa sintom) da li umes SAM da izprogramiras ritam (a ne da lepis gotove loops)? Da li uopste poznajes strukturu te muzike, glaven elemente itd itd...
Ja mislim da jasnije i prostije od ovoga
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2015, 05:19 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
koliko sam ja video, ove nove generacije mnogo negde zure..kao da su toliko bizi da nemaju vremena da se smaraju oko nekog iskustva / ucenja / eksperimentisanja..
Ruku na srce, ni mi nismo bili mnogo strpljiviji. Samo nismo imali dru?tvene mre?e i forume nego smo morali da smaramo ?ive ljude oči u oči. ?to je za početak podrazumevalo da mora? da mrdne? dupe, zakuca? na vrata, ka?e? ko si... sve redom.

Hoću reći, nekada si i?ao nekome na noge po savet, sad čeka? da savet zakuca tebi na vrata.

Pozdrav,

Vasa
Old 27-01-2015, 07:10 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ruku na srce, ni mi nismo bili mnogo strpljiviji. Samo nismo imali dru?tvene mre?e i forume nego smo morali da smaramo ?ive ljude oči u oči. ?to je za početak podrazumevalo da mora? da mrdne? dupe, zakuca? na vrata, ka?e? ko si... sve redom.

Hoću reći, nekada si i?ao nekome na noge po savet, sad čeka? da savet zakuca tebi na vrata.

Pozdrav,

Vasa
Mi u to vreme nismo imali nikoga ni da pitamo...sedimo u sobi, ubadamo kablove, vrtimo dugmice, "chmaramo" i vidimo sta ispadne...pustic malo ploce za inspiraciju..tako je to islo. Sve "na uvo" !
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules