Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2015, 11:26 PM   #1
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

meni je iskustvo pa totalno suprotnije nego sto hofman kaze, da podjemo od predpostavke da ja gresim al ajde...
uporedjivao sam preampe sa maudia profire rme-a, i sa saffirea, i tu su negde, mozda liquid malo bolje radi na vokalima, ali to su ona 2 sa 56ice... octane preampi na maudiu su korak ispred... ujedno 2 koraka ispred rme-a tad... a ne bi da uvredim korisnike nekih drugih kartica i mixera, ali value po kanalu je definitivno na boljem nivou nego sto bi neko nagadjao samo zbog imena...
kupio sam ti chip karticu da povezem profire, i radila je gore nego preko bajpasovanog soundblaster firewire-a, veca latencija, vise bagova itd... tako da ne mora da znaci...i ja sam ostavio na bajpasovanom soundblasteru , jednostavno fw hub se "pogodio" iako je via chip set...
zatim, ne mora da soba ima najveci uticaj... nekad veci uticaj ima impedansa mikrofona i slucaj da se "pogode" kartica i mikrofon (ako vec ide iz mikrofona direktno u kartu)
mislim da sa nt2a i sa focusriteom imaces sigurno bolji lanac i zvuk nego trenutno... ili barem c214 ili ako uspes da nadjes at4040... ako ti je nemoguce uzeti odjednom, uzmi barem sm57 imaces super vokale
i jos jednom apelujem da ne gledamo toliko samo kroz cene, jer su i one veoma varijabilne, tako da tvrdnje - nemoz naci dobar mic za ispod 500 e, je ko da neko kaze nemoz naci dobar auto za ispod 10k... ko zna ko i pod kojim uslovima kupuje/prodaje, ima i nojmana za 500 evra ako dobro bidujes
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules