meni je iskustvo pa totalno suprotnije nego sto hofman kaze, da podjemo od predpostavke da ja gresim al ajde...
uporedjivao sam preampe sa maudia profire rme-a, i sa saffirea, i tu su negde, mozda liquid malo bolje radi na vokalima, ali to su ona 2 sa 56ice... octane preampi na maudiu su korak ispred... ujedno 2 koraka ispred rme-a tad... a ne bi da uvredim korisnike nekih drugih kartica i mixera, ali value po kanalu je definitivno na boljem nivou nego sto bi neko nagadjao samo zbog imena...
kupio sam ti chip karticu da povezem profire, i radila je gore nego preko bajpasovanog soundblaster firewire-a, veca latencija, vise bagova itd... tako da ne mora da znaci...i ja sam ostavio na bajpasovanom soundblasteru , jednostavno fw hub se "pogodio" iako je via chip set...
zatim, ne mora da soba ima najveci uticaj... nekad veci uticaj ima impedansa mikrofona i slucaj da se "pogode" kartica i mikrofon (ako vec ide iz mikrofona direktno u kartu)
mislim da sa nt2a i sa focusriteom imaces sigurno bolji lanac i zvuk nego trenutno... ili barem c214 ili ako uspes da nadjes at4040... ako ti je nemoguce uzeti odjednom, uzmi barem sm57 imaces super vokale

i jos jednom apelujem da ne gledamo toliko samo kroz cene, jer su i one veoma varijabilne, tako da tvrdnje - nemoz naci dobar mic za ispod 500 e, je ko da neko kaze nemoz naci dobar auto za ispod 10k... ko zna ko i pod kojim uslovima kupuje/prodaje, ima i nojmana za 500 evra ako dobro bidujes